Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 06, 2012

Vermakelijk


iq84, Boek Drie van Haruki Murakami is boek nummer 13 van dit jaar. Wat aangeeft dat ik tegenwoordig meer tijd aan andere dingen dan aan lezen besteed. En nee, dat is geen televisiekijken maar vooral het veel tijd steken in het onafhankelijk worden van een uitkering door te verdienen met m'n eigen entertainment-bedrijf. Vergeleken met een jaar geleden ga ik goed vooruit, al ben ik er nog niet helemaal.

Soms als acteur maar niet als filmmaker houd ik mij wel eens bezig met de vorm van entertainment die 'bioscoopfilm' heet.
Laatst was ik met een tweetal vriendinnen, m'n vriendin en m'n zoon naar de film Frankenweenie. Een hoogst vermakelijk verhaal van Tim Burton met veel verwijzingen naar klassieke horrorfilms.

Soms denk ik wel eens dat het tijd is dat iemand kabinetsplannen gebruikt als basis voor het script van een horrorfilm!

Dankzij mijn zoon (die de printer annex scanner weer aan de praat kreeg) kon ik een paar facturen versturen. Ook probeerde ik m'n huisje verder toonbaar te krijgen. Maar ja, als je dagenlang niet thuis bent geweest en die keren dat je er wel was alleen maar tijd had om troep te maken dan schiet het niet op. Intussen maken wij wel plannen om de nieuwe James Bond, Skyfall, te gaan zien.

Onder een krantenartikel verbaast iemand zich over het feit dat de volgende vertolker van het karakter James Bond wellicht een acteur is met een donkere huidskleur: 'Je maakt van Sinterklaas of de Kerstman toch ook geen allochtoon?' Verrassing: Sinterklaas is een Turk en de Kerstman is geboren en getogen op de Noordpool en dus een Inuït...

Soms zijn mensen hoogst vermakelijk!


5 opmerkingen:

rietepietz zei

Het moet je veel voldoening geven dat je steeds beter "je eigen broek op kunt houden " , maar inderdaad ,als je veel van huis bent blijft er toch veel liggen !
het zal me worst zijn wie James Bond gaat spelen ,ik bekijk de films niet meer sinds ze éigenlijk alleen maar bestaan uit een aaneenschakelingen van beelden van ontploffingen , achtervolgingen en vechtpartijen !

suske zei

gelukkig ben ik niet erg kleurgevoelig zodat het me niets kan schelen of sinterklaas nu een chinees of neanderthaler is.

gerdaYD zei

PROFICIAT lieve Terrebel, je bent op goede weg. Vooral omdat jij je brood weet te verdienen met iets wat je graag doet... toch?
Voor jou:

Hiep Hoera voor Zwarteklaas (Hiep Hoera voor Zwarteklaas )
Want hij is vandaag de baas (Want hij is vandaag de baas)
Hiep Hoera voor Sinterpiet (Hiep Hoera voor Sinterpiet)
Die er weer te gek uit ziet (Die er weer te gek uit ziet) (...)
naar © JOCHEM VAN GELDER
*wink, big smile*

Redstar zei

Klassieke horror is op zich een zeer vermakelijk iets.
Ik ben een fan van horror, maar tegenwoordig gaat het soms een beetje ver. Liever wat scifi dan. Ook daar ben ik een liefhebber van.

Fokko zei

Het zou super zijn als je jezelf onafhankelijk kunt maken met je eigen bedrijfje.
Heel veel succes daarmee.