Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 31, 2012

Zit


Zelf was ik na een nacht goed slapen redelijk opgeknapt na een redelijk zwaar weekend. Die entertainment-klussen (vanavond heb ik er weer eentje!) en fotoshoots (In november sta ik in de glossy 'Jan'! En goed, Carice van Houten mocht bij mij in hetzelfde fotoframe...) en dergelijke zijn best leuk om te doen, hoor! Maar soms ook best vermoeiend en als het dan ook nog 'normaal' is dat je drie maanden op je geld moet wachten is dat opeens minder leuk. Toch blijf ik het maar doen want ik kan er lekker m'n eigen geld mee verdienen.

Ons gemeenschappelijk trapportaal wordt 'opgeknapt'. Om u te laten zien in welk vreselijk kleurtje een en ander wordt overgeschilderd (van reparatie of vervanging van kapot of verrot hout is namelijk geen sprake) hierbij een foto:


Het gekke is dat Ymere probeert de ruim 100 jaar oude appartementen van 38 m2 (zonder balkon!) te verkopen. Men kijkt dus uitsluitend naar persoonlijk gewin op de korte termijn en niet naar wat voor iedereen het beste is op de lange termijn. Het lijken verdorie wel politici!
Ik vroeg of het mogelijk is dat mijn zoon op een dag de woning overneemt, mocht ik intrekken bij mijn vriendin.

Dat blijkt dus te kunnen maar dan moet er wel aan een absurde voorwaarde worden voldaan: hij moet minimaal 35 jaar op mijn adres ingeschreven staan en kan dan een verzoek indienen om de woning op zijn naam te laten overschrijven. Vreemd, niet, dat velen dan woonfraude plegen door op papier op een woning te blijven terwijl stiekem hun kind er in zit...

7 opmerkingen:

rietepietz zei

Inderdaad , een vreemde regel maar wél een regel en ik zie daar toch geen rechtvaardiging in het dan maar tégen de regels te doen!
Laat hem alvast inschrijven voor een woning ,je moet toch érgens beginnen !

gerdaYD zei

Nog nooit hoorde ik van een dergelijke regel... dit is gewoonweg absurd!
Van mij mag je voor een keertje ook frauderen hoor als het je zoon maar verder helpt...

Anoniem zei

Waar hebben ze die kleur opgedoken.

Hele rare regel.

ctje

thatfullmoonguy zei

O die regels, en woningbouwverenigingen zijn onnavolgbaar Terrebel. Hopeloos... Maar eerlijk gezegd heeft het ook wel eens in mijn voordeel gewerkt. Tja en ik heb geen zoon om dat minihuisje van mij aan na te laten dusss...

Dankjewel voor je reaktie :) Okeeejjjj dat snap ik natuurlijk ook wel weer, haha.

Groetjes!
Clemens.

Renesmurf zei

Het zijn regels en wetten die democratisch gemaakt zijn en er zijn vast redenen voor.
Zoiets.

Zo was er eens een man die niet met zijn moeder meemocht naar een bejaardenwoning, terwijl ze best hulp kon gebruiken.

thatfullmoonguy zei

Oeh, ja zoiets! En intussen worden we gepusht om intensief voor al onze familie, vrienden en buren te zorgen zodat daar geen geld meer naartoe hoeft.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Heb je wat kunnen slapen vannacht en kon je een beetje recupereren van die zware, voorbije dagen? Ik hoop het zo voor jou zodat je de nieuwe dag met een blij en onbezwaard gemoed kan beginnen!