Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, oktober 25, 2012

Privé


Gistermorgen waren wij naar het Scheepvaartmuseum en genoten van een prachtig stuk geschiedenis. 's Avonds zagen wij de film 'De Marathon'. De film was aangrijpender dan wij vantevoren hadden gedacht dus de tip voor een ieder die de film nog gaat zien is: neem zakdoekjes mee want een meerderheid van de mensen in de bioscoopzaal zat af en toe flink te snotteren.

Ondanks dat een meerderheid van de bevolking en zelfs een meerderheid van de Tweede Kamer tegen is, zet het demissionair kabinet door: de JSF (begonnen als jager maar inmiddels een bommenwerper met de naam F35 Lightning II) moet en zal er komen!

Het vliegtoestel heeft een bereik van 1600 kilometer en dus zijn bondgenoten België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland de enige landen die ermee bestookt kunnen worden. Maar het gaat de beslissingnemers niet om oorlogvoeren maar om het inzetten van de JSF als een soort modern 'Amsterdamse Bos'-project.

Dankzij de JSF kunnen ingenieurs werkervaring opdoen en zijn ervaren ingenieurs voorlopig zeker van werk. Grootste voordeel van de overheid is het extra'tje dat binnenkomt via de inkomstenbelasting...

Dat is toch beter dan indertijd dat werklozenprogramma voor jongeren!

Domme jongelui zijn domme jongelui...of zij nu sterven door op een balkonrand op vier-hoog aan 'planking' te doen, acht pillen ineens slikken 'want met eentje voel ik mij al tof, laat staan bij acht!', op het laatste moment wegduiken voor paard en wagen of over een brugleuning lopen...het is niet iets van de laatste tijd.

Wat wel nieuw is is dat ik tegenwoordig wat meer tijd neem om te genieten, één van de redenen waarom ik heden ten dage minder doe aan bloggen dan eerst. Werken (waaronder schrijven) komt simpelweg op de tweede plaats. Want zeg nu zelf: je hele werkzame leven heb je gespaard. En voor wat? Zodat je met je pensioen een mooie nieuwe auto kunt kopen om naar het werk te rijden dat je niet meer hebt? Om op vakantie te gaan om uit te rusten van het werk dat je niet meer hebt? Nee, ik ben ervan overtuigd dat de mens het meest tevreden is met een goede balans tussen werk en privé.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Joop Stokkermans

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai Buum,
Ik ben gisteren avond ook naar de marathon geweest. Ik vond het een erg goede film en heb ook een traantje gelaten. Een echte filmtip.
Groetjes Buuv D

Di Mario zei

Het klinkt misschien ouderwets en misschien wel Veluws, maar daarom ben ik wel voor de zondagsrust. Tuurlijk hoef je van mij niet naar de kerk. Maar even geen werk en of aankopen. Maar ja tegenwoordig gaan de mensen dan wel die dag online aankopen doen.

Love As Always
Di Mario

www.brillie.nl zei

Als het prive is dan mag ik het toch niet weten? Morgen op mijn page een verhaal over prive.

Salty Letters zei

Genieten is zo belangrijk, het is niet voor niets 'uitgevonden '. Dat je minder gaat bloggen , daarom, is ook een prima keus. In schrijven gaat veel tijd zitten. Ik wens je daarom dan ook een heel genieterig weekend met je dierbaren en hobby ('s). Liefs en zilte groeten, SL

rietepietz zei

Ja een goede balans tussen werk en ontspanning is van levensbelang .
Toch heb je dat niet in iédere levensfase helemaal zélf in de hand ,boffen als het lukt , dat wel !

gerdaYD zei

Zo is dat lieve Terrebel, het genieten moet er op de eerste plaats komen... maar ik heb toch zo'n stil vermoeden dat jij je werk graag en zeker goéd doet.
En het bloggen ook... want hoe zou je anders altijd weer zo'n knappe analyses van de toestanden om je heen kunnen maken? Doe zo verder jongen, blijf in balans hé!