Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, oktober 18, 2012

Moord


Vandaag waren wij bij een Zweeds woonwarenhuis voor extra onderdelen voor de nieuwe wandkast en morgen begint Het Grote Inruimen.

Gisteren mocht ik m'n Chinese buurman helpen met het vertalen van wat formulieren, verstuurde ik een factuur, vulde zelf wat formulieren in en zond wat gegevens op om mijn bedrijf vermeld te krijgen op een website aangaande entertainment. Ook bracht ik een bezoek aan een Mensendieck oefentherapeut. Hij zal mijn lichaam en hersens ervan helpen overtuigen dat ik met m'n nieuwe heup weer normaal kan lopen. Verkeerd lopen is door de oude versleten heup namelijk een gewoonte geworden.

Net als bewoners van alles beloven en vervolgens niets doen. Mij was ruim twee weken terug een nieuwe keukendrempel beloofd terwijl de oude - zonder mijn medeweten of toestemming! - was verwijderd. Binnen 'een paar dagen' zou ik een nieuwe krijgen. Niet dus. Woningbedrijf Ymere zou de zaak doorspelen aan de uitvoerder. Niet dus.

Een door mij vanmorgen op straat aangesproken medewerker zou 'binnen een kwartier' terugkomen voor mijn drempel of een collega langssturen. Niet dus. Toen ik bij de opzichter verhaal kwam halen vertelde die mij dat de verantwoordelijke 'een paar ATV-daagjes' heeft maar dat hij een notitie zou maken van mijn klacht. Ik was nog binnen gehoorsafstand toen hij mijn geval aan de telefoon besprak en mij heel hard uitlachte omdat ik al zolang voor niets wacht.

Ik kwam terug zijn kamer in en vertelde hem dat hij morgenochtend voor een nieuwe drempel zorgt of anders de consequenties moet aanvaarden. Toen lachte hij niet meer.

Iemand die wordt beschuldigd van pedoseksuele activiteiten heeft ook weinig redenen tot lachen.

Met de hoogste ambtenaar van Jusitie, de heer Demmink, in het virtuele beklaagdenbankje is de discussie weer opgelaaid: moeten mensen die zich seksueel tot kinderen aangetrokken voelen uit de maatschappij worden verwijderd?

U kent waarschijnlijk mijn mening: mensen die gevoelens hebben kiezen daar niet voor maar zij die gevoelens uiten zijn wel degelijk verantwoordelijk voor hun gedrag. Zelf heb ik sterke gevoelens voor de nieuwe CD-box van Doe Maar maar kan die niet bezitten omdat ik mijn geld nodig heb om huur en eten te kunnen betalen. Zou ik daarom maar die CD's stelen dan ben ik een dief en mag ik het gevang in. Simpel.

En zo zou dat ook moeten werken voor andere wetsovertreders. Zoals wellicht ook de heer Demmink. Dat hij gevoelens heeft voor jonge jongens lijkt mij al vervelend genoeg. Ook voor hem. Maar we leven nu eenmaal in een maatschappij waarin het bij wet verboden is sex te hebben met minderjarigen. En ook de hoogste ambtenaar op het Ministerie van Justitie dient zich aan de wet te houden. Simpel.

Er zijn er ook die denken dat de oplossing van pedoseksualiteit heel simpel is: het gewoonweg verbieden en het uitroeien van alle verwijzingen in kunst en literatuur naar sex tussen een volwassene en een minderjarige. Er zijn dus inderdaad mensen die Lolita van Vladimir Nabokov op de brandstapel willen werpen 'want lezen over pedofiel gedrag lijdt tot pedofiel gedrag'.

Laten wij dan alsjeblieft (en met gezwinde spoed!) de boeken van de vroegere politieman Appie Baantjer verbieden want in elk boek van hem wordt er een moord gepleegd en zoals wij nu allemaal weten: 'Lezen over moord lijdt tot het uitvoeren van moord.'

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Sylvia Kristel6 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik weet een beetje hoe een woningstichting werkt.
En het personeel lacht, ze kunnen ook weinig anders.

Lachen mag gelukkig wel.

Di Mario zei

En dan gaan mensen pedofielgedrag in dingen zien waarvan je hoe je ook kijkt... het er zelf er niet in kan zien. Maar dan moet het ook verboden worden. Nee hoor. Je hoeft niet alles te verbieden.

Trouwens.. is je drempel er al?

Love As Always
Di Mario

Ollie zei

Hier in België is het weer goed losgebarsten , dokters en leiders van jeugdbewegingen gaan er nu ook aan ! Gelezen van Jimmy Saville ? Een groot monument van de BBC is omgevallen !

Ollie zei

Oh vergeten , prettig weekend mijn kleine grooooooooooooooooooote vriend !

rietepietz zei

Inderdaad ,je kunt er niets aan doen als je pedofiele gevoelens hebt maar ... wie ze niet kan beheersen moet dan meer verplicht operatief van z'n gevoelens afgeholpen worden dat lijkt me voor iederéén veiliger !
Boeken verbieden is natuurlijk onzin ,dát helpt niet !

gerdaYD zei

Knappe analyse en je uitsmijter mag er zijn lieve Terrebel! Je kan inderdaad deze gedachtegang doortrekken naar bijvoorbeeld politie-romans of om het even welk boek of film. We hebben het al eens meegemaakt in de jaren dertig van vorige eeuw...
Hopelijk kan de kinesist je helpen om goed te leren lopen zodat je nieuwe heup nog je leven lang mag meegaan!