Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 21, 2012

Meespelen

Als burgers mogen, nee moeten wij voor van alles betalen. Vaak ook voor zaken waar wij niet voor willen betalen. Kunst en cultuur worden in dat kader vaak genoemd. Men roept vaak dat het zonde van het geld is om kunstwerken van bijvoorbeeld Pablo Picasso of Karel Appel te kopen.

Tegelijkertijd vindt men het 'kunst' wat een voetballer als Ibrahim Affelay met een voetbalbal doet. En dan zeg je: 'Ja maar je had toch een hekel aan buitenlanders en aan kunst?' -'Ja maar Affelay scoort regelmatig voor het Nederlands elftal en alleen zijn ouders zijn in het buitenland geboren maar hij zelf niet dus dat is anders.' 'En waarom geldt die regel niet voor al die andere 'buitenlanders' aan wie jij zo'n hekel hebt?' -'Dat komt omdat dat tuig is.' 'En hoe zit dat dan met mensen die zich misdragen maar blank zijn en uit bijvoorbeeld Oost-Groningen komen?' 'Ja zeg, dat is heel wat anders!'

Tsja, met dat soort lieden ben ik al snel uitgepraat.
Met mijn vriendin ben ik dat nog lang niet. Wij kennen elkaar inmiddels zo'n elf maanden en raken maar niet door onze gespreksstof heen. Ook spelen wij graag spelletjes. Zoals Yahtzee met m'n zoon of met m'n dochter het geinige kaartspelletje Vlotte Geesten dat draait om goed opletten en reactievermogen.

Gisteren waren wij ondermeer op visite bij mijn schoonmoeder en vandaag maakten wij een wandeling bij Landgoed Bantam in Bussum en genoten wij van de geuren en kleuren van de herfst.

Ik geniet ook van mijn werk en dat deel ik graag met mijn lezers. Vandaar dat u hierbij een filmpje aantreft waarin ik mocht meespelen:7 opmerkingen:

sanneke zei

Geplet worden tussen twee paar mooie billen, dat overkomt niet iedereen dagelijks. :) En leuk spel hè, vlotte geesten.

Di Mario zei

Zo zijn dat even billen om in te bijten. Ik ben bijna vergeten waar de rest van de log over ging. ;-) Jammer he dat mensen elkaar in hokjes blijven plaatsen.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Mensen meten graag met twee maten, dat zal altijd zo blijven, toch?

rietepietz zei

Ik blijf gewoon vinden dat geen enkel "doek waar verf op zit " miljoenen waard kan zijn, en dat is het zelfde verhaal met voetballers wélke kleur er dan "op zit " !
Tja , ik ben een heteroseksuele vrouw maar ik neem áán dat jij je rol wel kon waarderen ,ik loop er minder warm voor ;-)

www.brillie.nl zei

Ik betaal graag mee. Het zou zou anders gedaan zijn met cultuur.

gerdaYD zei

OOooooo, wat moet ik hier nu op zeggen? Dat je toch niet zo'n lieve Terrebel bent als ik wel dacht? Gelukkig kreeg jij flink tegenwerk, of moet ik zeggen: achterwerk? *wink, big smile*

Goede analyse van wat kunst gevonden wordt. Mij is ooit eens geantwoord toen ik vroeg waarom daar wel geld naar toe kan gaan en niet naar cultuur, dat sport ook cultuur is... ik vraag me af: culture physique misschien?

Anoniem zei

Hallo,
Tja, er bestaat blijkbaar geen koren zonder kaf en iedereen over dezelfde kam scheren is natuurlijk de meest simpele manier, doch getuigt van weinig zin voor realiteit. Dat bleek eens te meer uit te recente verkiezingsresultaten in ons landje, waar een grote meerderheid, stilaan neigt naar de kleur bruin of zelfs zwart. Niet echt een goed signaal voor de democratie, maar misschien een alarmbelletje voor de bewindslui, dat het de hoogste tijd wordt om het roer even om te gooien. Wijzelf waren reeds vaak op vakantie en hadden nog nooit problemen met anderen, wellicht omdat we enigszins tolerant zijn, wat van velen niet kan worden gezegd nietwaar.