Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 23, 2012

Beluisteren

Vanmorgen even bij een vriend langs op de koffie en daarna m'n dochter opgehaald voor een vakantie-logeerpartijtje bij haar broer en vader. Met haar gaan lunchen bij m'n moeder en een deel van de middag doorgebracht in het park om nog even te genieten van de laatste stuiptrekkingen van de zomer.

M'n vriendin en m'n zoon vermaakten zich met timmeren en zagen en m'n dochter met spaarplaatjes van een grote landelijke supermarktketen.

Gratis plaatjes zijn het. Hoewel je ze niet krijgt indien je niet betaalt voor je boodschappen.

Zo geeft een grote zorgverzekeraar vanaf volgend jaar geld terug aan mensen die minstens een jaar lang geen gebruik hebben gemaakt van zorg. Niet naar de apotheek zijn geweest voor medicatie, geen fysiotherapie hebben ontvangen, geen botten hebben gebroken, etcetera. Wie dat 'no claim' vier jaar volhoudt mag rekenen op een vermindering van de premie van twee hele tientjes per maand. Yeah.

Het houdt natuurlijk wel in dat velen die fysieke of psychische klachten ervaren daar niet mee naar een hulpverlener gaan. Vele ziektes zullen daardoor te laat worden geconstateerd en meer mensen blijven levenslang invalide of zullen zelfs sterven omdat het te laat is voor behandeling.

En onze geweldige overheid vindt dat allemaal maar best.

Zoals mijn woningcorporatie het wel best vindt dat door hen ingehuurde schilders zich misdragen en hoveniers zonder daarvoor een vergunning te hebben aangevraagd bomen kappen in de gemeenschappelijke en privé tuinen van huurders. De dame die mijn klachten in behandeling nam heeft zich helaas vrij plotseling ziekgemeld en er is bij Ymere niemand die voor haar waarneemt. Wat voor ziekte zij heeft is niet bekend, noch wanneer zij weer wordt terugverwacht op het werk.

Wie wil weten hoe het door mijn voordeur heen klinkt om de asociale (de meeste arbeidslui zijn overigen keurige vakmensen, hoor!) schilders te horen 'werken' mag onderstaand filmpje (al zijn de schilders vele malen luidruchtiger maar ook zij klagen belachelijk veel en komen uit 'Dehâag') fijn beluisteren.6 opmerkingen:

Di Mario zei

Een schande dat ze je niet eens kunnen helpen. En helaas.. kun jij natuurlijk weinig kanten op. En dat weten ze natuurlijk ook wel.

Love As Always
Di Mario

suske zei

gezondheid als een tegen van sterkte of hoe moet ik het omschrijven.
ik vrees dat heel wat deelnemers na eet tijdje het onderspit zullen moeten delven.

CiNNeR zei

Ondertussen las ik gisteren in de krant dat ziekenhuizen een financieel probleem hebben omdat er dit jaar veel minder patiënten zijn behandeld. Dus wie weet, gaan we straks meer betalen omdat er te weinig patiënten zijn.

Ollie zei

We keren weer terug in de tijd ! De sterksten zullen nog alleen goed verzorgd worden ! de armeren ...

Redstar zei

Die zorgverzekeraar moeten ze aan de galg hangen.
Om zo onderscheid te gaan maken tussen gezond en ziek. Want dat is het gewoon.

rietepietz zei

Ik zal in ieder geval niet voor "no claime " in aanmerking komen.
in mijn geval niet zo'n ramp maar er zullen zéker mensen behoorlijk door getroffen worden !