Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 17, 2012

Koe


Met m'n kinderen keek ik 'The gods must be crazy', een komische film waarin een bosjesman probeert te begrijpen wat 'bezit' is en waarom 'zware mensen' (zoals hij u en ik noemt) daar zo dol op zijn. Hij heeft nog nooit meegemaakt dat iemand voor langere tijd gelukkig werd van iets te bezitten. Ook vraagt hij zich af waarom mensen bereid zijn voor dat 'bezit' met kogels op elkaar te schieten...

De kogel is door de kerk; na een hoop gesteggel (mooi woord, niet?) en gedoe zijn we er uit. Mijn zoon mag gewoon 3 VWO overdoen op zijn huidige school. Hoewel wij hem liever naar 4 VWO op een andere school hadden zien gaan.

Het was wel een onrustige week omdat wij in eerste instantie hoorden dat hij niet mocht doubleren en dus van school af moest. Waarna een vermoeiende en hectische tocht voerde langs andere scholen en gemeentelijke- en overheidsprocedures. Wij hadden namelijk voor 1 april moeten opgeven dat hij naar een andere school wilde. Alsof je maanden van tevoren weet wat er in juli gaat gebeuren!

Hoe dan ook: bij ons is de rust weergekeerd, worden boeken voor het volgend schooljaar besteld en maken wij een plan van aanpak om het volgend schoolseizoen goed aan te pakken. Wat dat betreft ben ik ontzettend blij met de mensen om ons heen want mijn zoon kreeg spontaan aanbiedingen voor (gratis!) bijlessen Frans, Duits, Grieks en Latijn!

Vol vertrouwen gaan wij nu vakantie vieren (althans: m'n zoon want ik moet gewoon werken) en laten u voor nu even achter met de vraag: die melk in de supermarkt die 20 cent duurder is dan het huismerk, komt die uit een ander soort koe?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jon Lord


6 opmerkingen:

Di Mario zei

Nee, die komt niet uit een andere koe, maar wordt gewoon duurder verkocht. Want tja.... bezit moet toch geld opbrengen. (oke, dit is wel een heel slecht bruggetje naar je eerste onderwerp, dus laten we daar maar niet op verder gaan).

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

PROFICIAT! Hoewel het niet helemaal is zoals jullie het wilden, is er toch een oplossing uit de bus gekomen die de toekomst wat minder onzeker maakt. En wat een fijne mensen zijn het die hem spontaan aanbieden bijlessen te geven. Met beide handen aanpakken hoor!
Blij voor jullie want mijn webvrienden gelukkig te weten, maakt ook mij gelukkig lieve Terrebel!

rietepietz zei

Gelukkig dat het schoolprobleem opgelost is al was het niet jullie eerste keus ,hij kán doorgaan !
Die goedkope melk zal wel komen van koeien waar een vlekje op zit ;-)

Bertie zei

Een hectische week is ten einde, gelukkig met een redelijke afloop, gefeliciteerd.
Die melk? Komt natuurlijk van een arme koe:-)
Zelf zoek ik altijd de allergoedkoopste uit; melk is melk.

Renesmurf zei

Wat een gedoe zeg, dat onderwijs.
Dat lijkt wel steeds lastiger te worden. En het is ook niet altijd van even goed nivo.

suskeblogt zei

ik geloof niet dat alle melk van dezelfde koe komt hoor !