Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juli 19, 2012

Eigenlijk

 Gisteravond kwam m'n vriendin thuis na een zakenreis. Natuurlijk haalde ik haar (samen met m'n zoon en haar moeder) af van het vliegveld en was ik gisteravond nergens live online te vinden. Tot zover de informatie voor hen die zich de vraag stelden waar ik gisteren toch was...;-)

Wie was de eerste cowboy ooit die 'Yihaa!' riep en waarom deed-ie dat? Best een moeilijke vraag naar het schijnt want ik vraag het mij al jarenlang af en heb nog nooit een afdoende antwoord gehad.

Natuurlijk zit ik met meer vragen in het leven, niet in de laatste plaats rond m'n kinderen.

M'n zoon had het afgelopen jaar maar 9 verzuim-uren! Bijzonder weinig dus wanneer men nagaat dat daar ook de verzuimde uren vanwege zijn maandelijkse bezoek aan de orthodontist bij zitten.

Nee, spijbelen is bij hem zeker geen probleem!

Communiceren is een probleem voor mensen die zowel blind als doof zijn; zij zijn afhankelijk van het Lorm-systeem: een alfabet van handaanrakingen. Communiceren over afstand is dus afhankelijk van de lengte van de armen. Bovendien moet de gesprekspartner óók Lorm 'spreken'. Maar een slimme kop kwam met de Mobile Lorm Glove: een electronische handschoen met drukpunten die de aanrakingen omzet in een tekstbericht en - en nu komt't! - ook omgekeerd!

Fantastisch, niet? Zo ziet u maar: al lijkt een oplossing onmogelijk, soms wordt-ie wel degelijk gevonden.

Nog zo'n moeilijke vraag is: Wie zijn wij? Dan bedoel ik niet hoe u heet, wat u doet voor de kost, wat uw favoriete bezigheden zijn of zelfs over welke karaktereigenschappen u beschikt.

Nee, wat ik bedoel is: kunt u eerlijk en oprecht antwoord geven op de vraag: 'Wie bent u eigenlijk?'

7 opmerkingen:

Renesmurf zei

Nee, de vraag is niet specifiek genoeg, ik ben namelijk een mens. En die is zijn werk en zijn omroep en zo.

curieuzeneuzemosterdpot zei

wie zijn wij?

wij zijn individuen,
die elk een eigen weg gaan,
naar ..

tja, naar wat??

naar de volmaaktheid?
de perfektie?
de hemel? :-))

Di Mario zei

Ik ben wie ik ben om wat ik doe en wat is juist niet doe. Wat ik zeg o0f juist niet zeg ect.

Love As Always
Di Mario

Ollie zei

Tja mijn vrouw zegt dat ze een gehele conferentie over me kunnen houden ! Prettig weekend kleine grooooooote vriend !

Wil/zizy zei

Op je laatste vraag kan ik volmondig zeggen.. JA, ik weet wie ik ben. Nu de rest nog ;-)
Fijn weekend xxx

gerdaYD zei

Blij dat jullie weer samen zijn en ook nog de problemen met de zoon van de baan..., dit wordt beslist een fijn weekend hé lieve Terrebel.
En wat je vraag betreft: wie ben ik? Zou het echt niet weten, ik denk te bestaan in de ogen en hopelijk ook het hart van de anderen...

rietepietz zei

Ik ken wel iemand die werkt met doof-blinde mensen en dus die handgebarentaal beheerst ,prachtig werk !Nog mooier dat er nu dit hulpmiddel bij komt !

Wie ik ben ...? Daar breek ik me het hoofd niet zo over ,ik bén er ( heb ik niet om gevraagd en volgens mij m'n ouders óók niet in 1942) en ik maak er het beste van !