Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juni 03, 2012

Regenachtig


Na jaren van verwaarlozing werd het tijd om mijn zolder-berging onder handen te nemen. Jarenlang kon ik vanwege m'n versleten heup de steile trappen niet op komen maar nu m'n lichaam gewend is aan de nieuwe heup zijn de excuses op.

Natuurlijk was ik erop voorbereid er oude troep en rommel aan te treffen maar niemand had mij gewaarschuwd voor de emoties; het feestmutsje van m'n zoon's tweede verjaardag, het besef dat ik geen oude knutsels heb van m'n dochters, een vuilniszak vol met beroete speeltjes en papieren, gered uit een brand, nu ruim vier jaar geleden. Een brand waarbij ik veel tastbare herinneringen verloor. Gelukkig was m'n vriendin erbij om mij te helpen sjouwen en mij ook moreel te steunen.

Hoe dan ook: vrijdag was het tijd voor een feestje. Een privé-feestje want m'n meissie en ik waren die dag precies zes maanden samen. Die middag werd ik nog gevraagd voor een betaalde klus maar soms gaat het meissie voor de zaken!

Zaterdag mocht ik 'werken' op een heuse blogmeeting, georganiseerd door de uitzonderlijke Wil/Zizy. Erg leuk om collega-webloggers in het echie te zien! Hier bij Ans vindt u een verslag (ondermeer van mijn optreden) met foto's.

Vanmorgen met zoon, dochter en vriendin naar oud-werkgever The Amsterdam Dungeons waar vandaag één collega van indertijd bleek te werken. Er was het een en ander veranderd sinds ik daar voor het laatst was en het voelde goed er weer even te zijn.

Het voelde ook goed om bij m'n moeder te gaan lunchen daarna.

Vanmiddag kwam ik ook wat (oude en nieuwe) bekenden tegen. Dat was bij het afscheid van 'Ome Kees' van buurtcentrum De Havelaar in Amsterdam-West.

Het was erg druk maar ik zag er ondermeer de dames van Pretvormer, de vroegere stadsdeelvoorzitster, een medewerkster van een lokale supermarkt, een vrijwilligster van m'n zoon's oude school en collega's van het bewonersplatform.

Zoals altijd bij feestjes die 'Ome Kees' organiseert was het ook vandaag regenachtig...

11 opmerkingen:

suske zei

een geslaagd weekend als ik het zo mag lezen. De foto's van de meeting heb ik bij yvonne gezien en het zag er gezellig uit.

Di Mario zei

Dat zullen mooie en maar ook ontroerende momenten geweest zijn daar op dat zoldertje.

Love As Always
Di Mario

Ans D zei

Ik kan mij je emoties bij het opruimen zo goed voorstellen! Zeker als je door een brand erg veel kwijtgeraakt bent! Ik ben zelf nogal een bewaarder, alles waar een herinnering aan zit wil ik bewaren!

Groeten,
Ans

Renesmurf zei

Zelfs geen herinneringen zijn dan weer herinneringen.
De goede moeten de nare overschaduwen! Waak daarvoor.

En die meeting las ik ook al ergens anders ja.

curieuzeneuzemosterdpot zei

een zolder als schatkamer ..

als verlengstuk van ons hart .. ;-))

gerdaYD zei

Proficiat voor het zes maanden samen zijn en je hebt gelijk Terrebel: het meisje gaat beslist voor op wat dan ook. Zeker als het zo'n lieverd is die jou bijstond toen je al die oude herinneringen op zolder te verwerken kreeg... Liefde hé, liefde... dat is onbetaalbaar! Ik ben zo blij voor jullie en voor het geluk dat jullie samen delen!

Jet zei

Altijd moeilijk om dingen op te ruimen waar een herinnering aan vast zit , gelukkig had je je lieve vriendin bij je !
het was zaterdag een geslaagd stukje acteer talent hoor , niemand had het in de gaten in het begin hihi.
Groetjes Jet.

rietepietz zei

Hier ook nog een zolder die nodig opgeruimd moet worden .Hoewel ik zeker weet dat er niet zulke heftige herinneringen boven kúnnen komen ( ik ben gewoon een mazzelaar die weinig nare dingen mee heeft gemaakt) blijf ik het tóch maar uitstellen .
Leuke meeting zo te zien , ik herken wel waar de "puntster"over schrijft ,dat bloggers waar je al lang leest altijd precies zijn zoals je dácht dat ze zouden zijn!

Dikke Mick zei

Nou, je hebt je weer goed verkleed als gids met slingers om bij Zizy-marlene, hahaha...
Ik was er dan niet bij, maar heb wel genoten van het verslag aldaar!

ja, emotionele indrukken krijg je vaak zomaar erbij, vooral bij het (op)ruimen van oude troep, nou troep, eh spulletjes, waardevolle spullen!

En Ome kees...toch niet díe Ome Kees die toevallig bij mij op mijn blog op de "cover"staat? hahaha...

Succes met het opruimen en bedankt voor de leuke bijdrage bij Zizy!

Wil/Zizy zei

Opruimen... tja soms moet het gebeuren .. maar ook soms duik je dan terug in e tijd door dingen die je tegenkomt ,, en dan kan je het opruimen wel vergeten .. en tja smoesjes... soms ook hhahaah.. het was leuk ook je vriendin te leren kennen . afgelopen zaterdag.. ik hoop dat ze nog lang lief en leed met je delen zal.

Liefs van de uitzonderlijke (leg dit eens uit)

Wil/ziyy

Ps, mail jij mmij nog.. waar wij het over gehad hebben?

Bertie zei

Hallo Ter, alsnog even doorgeven hoe leuk ik je act vond, zaterdag bij Wil. Ik liep er met beide voeten in, begreep niet dat jij het was...

Zolders opruimen kun je het beste doen met een héél donkere bril en luide achtergrondmuziek, verstand op nul en een grote vuilniszak.
Dan komt er tenminste wat van:-)