Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 06, 2012

Door

Vanmorgen paste ik het kostuum dat ik eerdaags aan mag voor de opnames van een televisie-programma. Ik krijg er nog voor betaald ook! Nog even zo doorgaan en ik ben uit de bijstand...

Eén of andere rechtse mijnheer beweerde dat van alle allochtonen in Nederland, de helft een bijstandsuitkering ontvangt. Dat mag dan het onderbuikgevoel zijn, er is helegaar niets van waar. Het werkelijke percentage is namelijk 11. Niet bepaald hetzelfde als 50. Voor mij toont het weer aan dat rechtse individuen vaak bezijden de werkelijkheid leven. Zij scheppen een werkelijkheid waarin zij altijd gelijk hebben en wentelen in het geloof dat alle werklozen lui zijn, alle buitenlanders werkloos en dus alle buitenlanders lui.

Zelden tot nooit geloven zij in deze of gene godheid 'want geloven in iets dat je niet kunt zien is onzin!' Vreemd genoeg geloven zij dan weer wèl in 'vrije marktwerking'. Nu vraag ik u: heeft u ooit wel eens een la open getrokken en daarin een portie vrije marktwerking aangetroffen? Hoe ziet dat eruit? Is het paars? Is het vierkant? Maar als je het niet kunt aanraken dan bestaat het toch niet? Althans, dat vindt onze niet-gelovige medemens.

Zelf heb ik in principe maar één geloof (en de vaste lezers weten dat) en dat is het geloof in de medemens. En dan met name het geloof in mijn kinderen.

In het afgelopen weekend deed ik leuke dingen met m'n zoon en dochter. Haar zusje had een turntoernooi. Van de ruim 100 jonge deelneemsters legde zij beslag op de zesde plek! Voorwaar een hele prestatie!

Tien jaar worden is op zich geen prestatie maar toch mocht zij eerder dit jaar een cadeautje uitkiezen: een fiets of een mobiel. Zij koos de fiets en was daar later een beetje over teleurgesteld. Tot ik haar wees op het bestaan van haar fietsbel: 'Kijk, nu kun je èn fietsen èn bellen!'

Haar beteuterde toetje klaarde meteen op en ook ik liep meteen rond met een wat vreugdevoller gemoed.

Gisteren was een dag die was gevuld met een en al vreugde; vrienden gingen trouwen. Zo kwam het dat ik ruim een halve kilo ben aangekomen in die ene dag want er werd flink gegeten, vrijwel de gehele dag door.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ray Bradbury


9 opmerkingen:

Renesmurf zei

Rechtse mensen beweren wel vaker dingen, daarom zijn ze ook rechts.
En die willen een fiets, en een mobiel! Beiden.
En dat misgunnen ze een ander.

Di Mario zei

Oke.. ik moet zeggen, dat ik er ook naast zat, ik dacht toch wel aan zo'n 15 tot 20 procent. Maar daar schaam ik me niet voor. Want ik denk zelf... en misschien moet ik dat maar eens opzoeken dat er ook zo'n percentage 'Nederlanders' ervan genieten.

Love As always
Di Mario

ank zei

Leef zoals je bent en houd het geloof in jezelf én je kinderen.
De rest is ballast.
Zeker bestaat er wat je niet kunt zien!

Redstar zei

Zo wil rechts ook de uitkering afpakken van hen die niet aangenomen worden bij een solicitatie. Tja, dan ben je snel van de bijstandsmensen af.

Gefeliciteerd!

HansDeZwans zei

Net als jij geloof ik in de medemens, niet meer niet minder. Heb daar toevallig ook last een blogje over geschreven.

Ollie zei

Vooroordelen , vooroordelen en nog eens vooroordelen , wordt er niet goed van !

Bertie zei

Goed van je dochter, die zesde plaats!
En geloven, ach, sommige mensen kun je àlles wijsmaken, als het maar in hun denkraampje past.

gerdaYD zei

Alle mensen beweren dingen, of ze nu links of rechts zijn. Beweren is namelijk gemakkelijk, bewijzen is dat heel wat minder!
Dus moet je als individu op zoek naar de waarheid (als die al bestaat) door zo veel mogelijk meningen naast elkaar te leggen maar ook door cijfertjes met elkaar te vergelijken... Just my 2 cents hoor.
Gefeliciteerd met je TV-optreden lieve Terrebel, én je nieuw kostuum... wat zal je daar mooi in ogen!
Gefeliciteerd ook met de mooie plaats van je dochter!
OT: jouw en hààr reactie vind ik heerlijk...

Lutje zei

je uitleg van de fietsbel vindt ik een super antwoord op dat moment.
Mensen over dezelfde kam scheren kan niet, elk individu is anders,