Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, mei 21, 2012

Nuttige zaken


Wie even wil teruglezen wat wij het afgelopen weekeinde hebben uitgespookt kan dat hier teruglezen...

Warren Buffett was verbaasd te horen dat zijn secretaresse relatief meer belasting betaalde dan haar baas de miljardair. Tekenend voor hen die twee maal modaal of meer aan inkomen ontvangen is vaak dat zij geen idee hebben hoe het is om van minder te moeten rondkomen. Neem bijvoorbeeld presentatrice (en minnares van een bijzonder rijke advocaat) Eva Jinek die het salaris van de Minister President (ruim 160.000 euro op jaarbasis) inschatte als 'een hoger middeninkomen'. Bijvoorbeeld.

Ik pleit ervoor dat de rijkeren een weekje rondlopen als modaal burger zodat zij kunnen ervaren hoe dat is en opeens beseffen dat zij niets te klagen hebben. Laat zo iemand maar'ns een ijsje halen en geconfronteerd worden met het feit dat niet met papiergeld (Met dank aan G.C. Bekker) mag worden betaald maar uitsluitend met PIN of in munten. Dat overkwam mij vandaag. Ook hoorde ik vandaag dat ik een velletje postzegels uitsluitend met contant geld kon betalen. Maar dat kwam omdat de pin-automaat stuk was.

Verder mag de burger de Openbaar Vervoer-chipkaart niet opladen met contant geld, behalve op enkele aangewezen verkooppunten en moet je bij het ene pin-apparaat de pas van bovenaf in het apparaat steken en bij de ander van voren erin schuiven terwijl bij een andere winkel de pas langs de gleuf in de zijkant moet worden gehaald. Terwijl officieel sinds een paar maanden 'overal' op dezelfde manier wordt gepint.

De woningbouw stuurt brieven met de mededeling dat er 'binnenkort een inventarisatie zal worden gemaakt in verband met een project.' Als je dan belt met de vraag om wat voor project het dan gaat is men zeer verbaasd: 'Nou...eh...een voorgenomen project dus...eh...' -'En wat houdt dat project dan precies in?' 'Nou...eh...dat eh...u weet wel...dat er eh...werkzaamheden zullen plaatsvinden....eh.' Goed, mij is het wel duidelijk. Ook dat de overheid graag geld verspilt.

Zo ontving mijn zoon gisteren een brief van het Ministerie van Defensie met de mededeling dat hij in aanmerking komt voor Diensplicht, ware het niet dat jaren geleden de Diensplicht is afgeschaft. Het is maar goed dat in tijden van bezuinigingen duizenden jongelui per jaar die mededeling per brief ontvangen want stel je voor dat het geld voor het versturen van die onzinnige mededeling zou worden besteed aan nuttige zaken!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Robin Gibb

7 opmerkingen:

greet zei

mijn zoon heeft een brief gekregen van ministerie van financien om hem te laten weten dat hij niets hoeft te betalen daar hij niets verdient.
Te gek om los te lopen toch ?

suske zei

oeps, het account van mijn vrouw gebruikt. dit was ik, dus !

g.c.bekker zei

'Niet met briefpapier kunnen betalen'???
U bedoelt ongetwijfeld: 'niet met papiergeld.'

Redstar zei

Een week meelopen heeft geen zin. Daar leren ze niets van. Iemand vroeg pas aan me of ik wel wist hoe zwaar het was om rond te komen van 5.000 euro per maand.
Die zelfde kerel rechtvaardigde het bezuinigen op uitkeringen en afschaffen minimum loon. Anders moest hijzelf te veel inleveren. Na mijn betoog liep hij rood tot aan zijn oren weg,

gerdaYD zei

Ja, ik herken dat Terrebel, ook bij ons kom je soms zo'n geldverspilling vanwege de overheid tegen!
En eens meelopen met de modale man of vrouw? Ook ik denk niet dat het aarde aan de dijk zal brengen, die miljardairs mogen achteraf terugkeren in hun zalige staat van méér dan comfortabel leven... Leg ze een verdiende Tobintaks op, maar die komt er maar niet hé?

Renesmurf zei

De dienstplicht is niet afgeschaft, het is alleen opgeschort. En je weet maar nooit wanneer het eng gaat worden.

rietepietz zei

Ik raakte ooit( bij eerdere bezuinigingen met iemand in gesprek die .Ik stelde ;"dat de hogere inkomens er misschien een cognacje minder door konden drinken terwijl de laagste inkomens minder broodbeleg konden kopen " Zijn opvatting dáárover was dat
"dat cognacje minder misschien misschien wel véél erger gevoeld zou worden dan dan wat minder broodbeleg ,omdat die toch al niet veel gewend was "
Onnodig te vermelden dat het iemand uit de "cognacklasse" betrof !
We zijn géén vrienden geworden !