Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 06, 2012

Punt

Vanmorgen even gewerkt voor de stichting waar ik vrijwilliger voor ben, daarna naar de fysiotherapeut geweest en vanmiddag met m'n zoon samen een nieuw ski-jack voor hem gekocht. Het is bijna jammer dat hij soms een groeispurt heeft...

Ontzettend jammer voor de politie dat het verbod op gezichtsbedragende kleding (vooralsnog) niet doorgaat; met dit weer hadden zij hun financiële tekorten flink kunnen aanvullen!

Ja, het Boerkaverbod blijkt bijna net zo'n farce als de OV-chipkaart!

Trans Link Systems - het bedrijf dat in Nederland de openbaar vervoer chipkaart beheert - zit in de schulden en verhaalt die op de reiziger waardoor een kaartje zeker 2,5 procent duurder is dan absoluut nodig. De grote boosdoener is de Nederlandse Spoorwegen. De NS heeft maar een deel van de vele miljoenen die het kreeg om te investeren in de OV-chipkaart daadwerkelijk gestoken in de ontwikkeling ervan via TLS.

Voor de duidelijkheid: de NS is mede-eigenaar van TLS. Wat er met de overige miljoenen is gebeurd wil de NS niet zeggen.

De NS wil ook niet zeggen waarom er - ondanks de belofte van beterschap die het bedrijf vorig jaar deed - toch weer zoveel mis ging op het spoor; langzamerhand zou men bedacht moeten zijn op sneeuwval en lage temperaturen.

Voor zowel TLS als voor haar groot-aandeelhouder is er helemaal niets aan de hand. Als het door oplichting of mismanagement (in dit geval beide) misgaat zal de Staat wel weer eventjes met een miljard euro of zo bijspringen. En dat verhalen op de burger door die hoger te belasten. Bijvoorbeeld omdat die het lef heeft om naar school te gaan, ziek te zijn of ouder te worden. Of zo.

Binnen een jaar of 20 zal onze onvolprezen overheid weer werknemers uit het buitenland moeten halen omdat Neerlands eigen werknemers het werk niet meer aan kunnen. Zelfs niet als de pensioenleeftijd wordt opgetrokken tot 83. Daarna zal dezelfde discussie weer oplaaien die ook nu erg populair is bij rechtse* idioten: 'Al die buitenlanders zijn te lui om te werken en bovendien pikken zij onze baantjes in!'

*Voor wie het onduidelijk is wat het verschil is tussen 'rechts' en 'links' zijn, dat is simpel. Linkse mensen denken aan zichzelf en anderen; rechtse mensen denken aan zichzelf. Punt.

4 opmerkingen:

  1. De NS kan er ook allemaal niks aan doen.
    Het enige wat ze willen is de treinen laten rijden.
    Maar die regeringen he, van alles maar regelen en veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. laat de jeugd weer vrij om een gewone job aan te leren ipv hen te pushen professor of ingenieur te worden.
    Eigen jeugd werkloos en jongeren uit den vreemde het werk laten doen. Dat kan gewoon niet.
    pas op ! ik ben voor iedereen werk te verschaffen, maar zoiets kan niet langer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Te lui om te werken en onze baantjes inpikken gaat niet samen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wil/Zizy17:20

    Het is gewoon huilen met de pet op ..of bivakmuts hahaha.. toch vind ik het niet prettig om te praten met iemand die het hele gezicht bedekt heeft ik zie nu eenmaal graag iemands gezicht en de expressie daarin... dat is dan ook de enige reden.. van mij mag iedereen dragen wathij/zij wilt dus ook een burka... maar laat dan het gezicht vrij.. net zoals bij de nonnen van vroeger.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!