Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 18, 2012

Vrienden

Nee, deze site is niet op zwart als protest tegen SOPA. Wie mijn stukje over deze inperking van internetvrijheid nog wil lezen kan dat hier doen.

Vandaag lekker wat dingen kunnen afstrepen van mijn 'Te Doen'-lijstje. Zo bezorgde ik mijn dochter haar muts terug, poetste ik de toiletpot, werkte m'n administratie bij, verzorgde een verse column voor de Bewonerskrant, voerde ik een gesprek over een mogelijk bijbaantje, kocht ik kostuum-onderdelen en make-up, isoleerde ik m'n keuken nog iets meer, complimenteerde ik mijn zoon over zijn discipline aangaande de repetitieweek, schreef ik een kort verhaaltje, werkte aan de lay-out van m'n Engelstalige bundel (bijna klaar om naar de drukker te sturen!) en pleegde ik overleg in het kader van aankomende entertainment-opdrachten. Wellicht word ik eerdaags zelfs geinterviewd! Verder waren er nog de voorkomende huishoudelijke taken zoals afwassen, koken en strijken en hoef ik vanavond alleen nog maar een paar telefoontjes te plegen.

Wonderlijk eigenlijk, hoe nooit een einde schijnt te komen aan het huishouden...

Ook wonderlijk: iemand kwam vanuit Trinidad en Tobago op dit weblog via de zoekterm xtc in thee buurvrouw

Waar zou die persoon naar op zoek zijn?

Gisteren zocht ik bij vriend Pieter naar de reden van traagheid van de computer van diens zoon. Het probleem was snel gevonden èn verholpen. Al was het klusje helaas ook ietwat tijdrovend. Gelukkig lag er naast de computer een leuk boek en terwijl een gedownload opschoonpragramma z'n werk deed kon ik een paar hoofdstukjes lezen.

Altijd leuk, lezen. Een bijzonder prettige manier om dingen te leren en mede daardoor vaak meer dan een plezierig tijdverdrijf.

Voor sommigen is het vinden van nieuwe bezuinigingsmaatregelen niets meer dan een tijdverdrijf. De oplossing voor onze problemen ligt helemaal niet in bezuinigen maar in uitgeven. Er is namelijk geld zat; het wordt alleen maar verkeerd verdeeld.

Als al het geld in de wereld gelijk verspreid zou worden over elke wereldburger zou iedereen zo'n 1200 euro per maand aan inkomen hebben. Misschien niet voldoende voor hen die zichzelf doelbewust in de schulden hebben gestoken om lekker ruim te wonen. Maar goed, die veel te dure en langlopende banklening noem je gewoon 'hypotheek' en je kunt elke maand nieuwe kleren kopen met de gedachte dat je geen schulden hebt en 'dat leuke truitje toch niet kunt laten hangen?'

Tot slot nog even een uitspraak die ik u niet wilde onthouden:

Theo Maassen zei dit onlangs tegen beroeps-ophitser en de altijd verongelijkte mening-uiter Prem Radhakishun die hierop geen ad rem weerwoord kon verzinnen: 'Jij bent iemand die vijanden nodig heeft maar ik zoek het liever bij vrienden.'

7 opmerkingen:

Renesmurf zei

haha, je eerste zin! Dat je site niet op zwart is hoef je niet te vertellen, dat zien we wel.

En mensen die zoekwoorden gebruiken, die zoeken, met de woorden die zoeken!

Dus die persoon zocht xtc in thee buurvrouw, logisch he.

Nou ja, en voor de rest, tja, enzovoort, als het leven zelf.

HansDeZwans zei

WC-pot kuizen moet ook gebeuren. Het lijkt precies een hele klus bij jou dat je het even opnoemt. :-)

Di Mario zei

Vind je het dan niet vervelend dat je het boek niet kan uitlezen. Of heb je hem op je lijstje gezet om hem later nog eens helemaal te lezen?

Love AS Always
Di Mario

Leibele zei

Het ziekmakende virus dat de Economie moet redden zal de ondergang daarvan zijn.

Zuster_Klivia zei

Ik vind wasmanden ook zo mooi, die raken nooit leeg om de één of andere vage reden :S

gerdaYD zei

Wawwww Terrebel jouw Te Doen-lijstje is ellenlang! Waar haal jij al die energie vandaan? Daarenboven heb je je matras ook nog eens gekeerd... *wink, big smile*

Lehti zei

Ik heb Theo vs. Prem gemist. Maar vind het fijn te lezen dat beroeps-ophitser en de altijd verongelijkte mening-uiter Prem Radhakishun geen ad rem weerwoord kon verzinnen op: 'Jij bent iemand die vijanden nodig heeft maar ik zoek het liever bij vrienden.'
linkje?
Helaas wandelt Prem tot twee keer toe door mijn blog.