Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, januari 19, 2012

Vaderlandsche Geschiedenis

Vanmorgen deed ik gezellig boodschappen met m'n moeder en daarna ging ik zwemmen met m'n vriendin. Vanmiddag werd ik gebeld door een mevrouw van Trans Link Systems. Naar aanleiding van mijn klachtenbrief van gisteren word ik verzocht een kopie van mijn paspoort op te sturen. Vervolgens ontvang ik van TLS een volledig en gedetailleerd overzicht van mijn reisgedrag binnen het openbaar vervoer over de laatste 18 maanden.

In eerste instantie was ik daar blij mee want nu kan ik eindelijk bepaalde reiskosten declareren. Anderzijds: blijkbaar kan elke idioot die toevallig een kopie van mijn paspoort (overheids-instanties, alle uitzendbureaus waar ik mij ooit heb ingeschreven, ex-werkgevers, de woningcorporatie, mijn mobieltjes-provider, etcetera) heeft zien waar ik de afgelopen anderhalf jaar ben geweest, op welke dagen en op welke tijdstippen. Dat dit zwaar in strijd is met diverse internationale verdragen is voor TLS van geen enkel belang. In elk geval niet zolang de overheid er iets over te zeggen heeft.

Nee, deze actie is niet bepaald goede reclame voor TLS.

Reclametijd wordt enige tijd vantevoren ingekocht. Dus hoe weten fabrikanten van hoest-pastilles en -drankjes zover vantevoren wanneer wij massaal last hebben van kriebelhoest?

Waar mensen ook massaal last van hebben is het geloven in oneliners van hard roepende politici. Het werkt heel eenvoudig: iemand met een leiderspositie roept een stelling en herhaalt dat een paar keer. Een aanzienlijk deel van de volgelingen is te lui om zelf na te denken en adopteert gemakshalve de mening van de leider. Mocht het later fout gaan dan 'is het de schuld van de leider'. Pakt het echter goed uit dan hebben de volgers 'de juiste keuze gemaakt.' Altijd goed dus, een leider-figuur nablaten.

Hordes mensen geloven nu bijvoorbeeld dat een hoofddoekje symbool staat voor vrouwen-onderdrukking. Dat verreweg de meeste dames die hoofdbedekking dragen uit vrije wil doet niets af aan het feit dat zij 'gedwongen' worden. En die vrouwen zeggen maar dat ze niet gedwongen worden omdat ze anders klappen krijgen. Of zo.

Dat onze bloedeigen Hollandse oudtantes hoofddoekjes dragen en droegen staat volledig los van bovenstaande onzin. 'Mensen zouden vrij moeten zijn om te dragen wat ze willen', roept men elkaar na. Die mensen wil ik uitdagen: loop'ns in je nakie een Katholieke kerk of een Synagoge binnen tijdens een paas-dienst. Graag foto's en filmpjes als bewijs. Maar alleen wanneer het beelden betreft van vrouwen die voldoen aan mijn persoonlijk schoonheidsideaal...Tsja, sorry, maar ik zie liever niet vrijheidslievende mensen als Cor Bosman of Margaret Thatcher in hun nakie rondhupsen.

Blijkbaar mogen alleen Moslims niet hun vrouwen kledingvoorschriften opleggen. Kijk maar naar inwoners van Staphorst die hun vrouwen en dochters verbieden in een broek rond te lopen. Al is dat volkomen terecht want deze vorm van vrouwenonderdrukking is een prachtig stukje Vaderlandsche Geschiedenis.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Johnny Otis en Rudi van Dantzig

10 opmerkingen:

Di Mario zei

In een synagoge wordt nooit pasen gevierd ;-) Maar verder snap ik je stelling.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

Zo zie je maar hoe makkelijk je gegevens ergens op straat terecht kunnen komen.

Anoniem zei

niet alle bewoners laten hun kinderen in rokken lopen, alleen die een zwaarder geloof hebben als ik het zo mag omschrijven.

ctje

www.brillie.nl zei

Je gegevens liggen toch al op straat met dit blog.

suske zei

ik naakt rondlopen tijdens een paasdienst, nee laat maar.

verder volledig eens met je stellingen.

Renesmurf zei

Privacie bestaat niet meer, dat is zeer ernstig!
En de PVV is zeer ernstig ook, alles is krom en men valt er voor.

Redstar zei

Ik geloof nergens in. Ik zie alleen wel wanneer iemand een ander in de zeik neemt.

gerdaYD zei

"Het werkt heel eenvoudig: iemand met een leiderspositie roept een stelling en herhaalt dat een paar keer. Een aanzienlijk deel van de volgelingen is te lui om zelf na te denken en adopteert gemakshalve de mening van de leider. Mocht het later fout gaan dan 'is het de schuld van de leider'. Pakt het echter goed uit dan hebben de volgers 'de juiste keuze gemaakt.' Altijd goed dus, een leider-figuur nablaten."
Over de gehele lijn met je eens Terrebel. Maar dat moslimvrouwen uit eigen vrije wil de hoofddoek dragen valt daar precies ook onder. Zelf heb ik een tijdlang in een moslimland geleefd en ik geloof te mogen stellen dat dit beslist niet waar is. Nu ja, het is tegenwoordig politiek correct om dat te beweren hé?

Leibele zei

Translink is slechts èèn voorbeeld. Zodra iedere ondernemer je identiteit mag bewaren loop je een zeker risico.

Een identiteitskaart en rijbewijs en paspoort blijven eigendom van de Nederlandse Staat. En daarmee het copyright daarop. Alles wat niet des overheids is overtreed dat op het moment dat zij met je identiteit aan de haal gaan.

rietepietz zei

Ik heb zelfs nog wel een foto van mezelf mét hoofddoek uit ,pak weg , 1958
Het verschil is echter wél dat ik de hoofddoek uit praktische overwegingen droeg ,tegen de kou óf om mijn haar niet te laten verwaaien .
Wie een hoofddoek wil dragen moet dat zelf weten , elegant staat het meestal niet maar het kan practisch zijn ,het nut van een hoofddoek binnenshuis ontgaat mij geheel ,ik vraag me dan ook altijd af of de dame is kwestie kaal is óf heel kouwelijk !
Natuurlijk ga je niet aanstootgevend gekleed een kerk in maar je zult mij dus zeker niet in een moskee tegenkomen , niet in een moslimland én niet in Nederland .
In de meeste andere kerken is men minder expleciet met kledingvoorschriften voor niet gelovigen ,daar is "fatsoenlijk" meestal meer dan genoeg ,daar kan ik dus naar binnen zoals ik er dagelijks uitzie,als ik dat zou willen dan hé! ;-)