Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, januari 30, 2012

Huisdieren

Vanmorgen m'n website bijgewerkt, een vriend geholpen met een computerprobleem, overleg gepleegd met de conrector van m'n zoon's school en wat in huis zitten rommelen. Vanavond ben ik weer de deur uit voor een bijzonder avondje. En dat terwijl ik eigenlijk nog wat meer had willen opruimen.

Bij het opruimen kom je soms dingen tegen waarvan je niet wist dat je ze had. Blijkbaar heb je die dingen dus helemaal niet nodig! Maar ja, is het nodig dat de naam van een bekende ex-tennisspeler op de band van je onderbroek staat gedrukt? Toch is dat iets waar veel mensen waarde aan hechten. Velen hechten waarde aan succes. Maar hoe meet je succes? Gaat dat altijd om de hoogte van de bankrekening? Of is het 'belangrijk' dat je naam vaak in de krant staat?

Dat zou verklaren waarom meisjes massaal verliefd werden op zanger Sting (Voorheen Gordon Sumner) vanaf de eerste hit van The Police maar hem maar een gewone - en zelfs lelijke - man vonden toen hij nog gewoon voor de klas stond als leraar Engels.

Heeft succes dan vooral te maken met je beroepskeuze?

Eigenlijk is het niet eerlijk dat sommige boekhouders nooit de eer krijgen die zij verdienen. Nooit begint er één een eigen ondergoed-lijn; nooit wordt er eentje op de schouders geslagen na een welgemeend 'Wat heb je die cijfers toch mooi opgeteld, vandaag!' Een boekhouder komt zelfs niet in de krant wanneer-ie wordt neergestoken in een caféruzie. In tegenstelling tot Marokkanen, conducteurs of bijvoorbeeld politie-agenten.

Nog meer discriminatie: in de supermarkt treft u van alles aan voor onze geliefde honden en katten maar zelden iets voor de goudvis. Niet eens een simpel potje voer!

En trouwens: dieren horen toch niet in besloten ruimtes? Dat vinden althans velen die hun hond of kat bij zich hebben in hun huurwoninkie van 30 vierkante meter. Een goudvis heeft gemiddeld nauwelijks een halve vierkante meter aan leefruimte en een kanarie in een kooitje niet veel meer. Wat bezielt ons dan om dierentuin-dieren zielig te vinden en dat niet te vinden van huisdieren?

11 opmerkingen:

Di Mario zei

Ik zeg niets he.... ik ga niet mijn eigen glazen ingooien ;-)

Love As Always
Di Mario

Roosnans zei

Tja, daar heb je wel een dik punt.....kom er goed vanaf met deze gewetensvraag....geen huisdiereen hier!

Renesmurf zei

Mensen meten vaak met twee maten.
Maar ik denk dat iemand die vissen heeft en of een vogeltje in een kooi ook een tegenstander is van dierentuinen.
Ik denk dat zulke mensen wel vaak gaan.

www.brillie.nl zei

Welke website, graag link..

Ollie zei

Mijn huisdieren hebben veel ruimte , maar heden in de vrieskou (al haten ze elkaar , liggen ze samen heel dicht bij elkaar te slapen, mooi om te zien. Hiernaast woont een Afgaans gezin met drie kinderen in een studio. Als TV thuis is mogen de kinderen hun huiswerk bij ons doen. Plaats genoeg. Maar verder weigeren ze elke hulp.
Normaal is mijn gedachte verder van dit . Maar mijn kleine GROTE vriend je hebt ZOOOOOOOOON GROOT hart. Ik moest reageren.Mag ik je een dikke knuffel geven ?

Redstar zei

Wat er op mijn onderbroeken staat gedrukt zal me echt worst wezen. De naam van een tennis ster zal het niet zijn.

gerdaYD zei

Dat van het opruimen is zeker waar lieve Terrebel: we zijn dat momenteel aan het doen in de kamer van zoonlief die na zijn vertrek door ons volgestouwd werd met allerlei prullaria... ongelooflijk wat een mens zoal bewaard en hoe vluchtig de herinneringen aan eens zo gekoesterde dingen! Weg met die troep dus!
Leuk opgemerkt van Sting... inderdaad roem maakt aantrekkelijk en is precies heel sexy. Dat moet jij toch ook wel ondervinden na een optreden? *wink, big smile*
Je hebt ook gelijk wat die huisdieren betreft: persoonlijk vind ik het verschrikkelijk wat die arme dieren soms aangedaan wordt...
Bedankt ook voor je schitterend cynisch-grappig commentaar bij mij. Zo kén ik jou zie!

www.brillie.nl zei

Vandaag had je een rustdag?

rietepietz zei

Ik heb zelf géén huisdieren ,gewoon omdat ik vind dat je áls je een huisdier neemt je zo goed mogelijk moet zorgen dat het beest krijgt wat hij nodig heeft en dat vraagt véél .
Omdat ik dat niet kan garanderen heb ik dus géén dieren maar ben tóch niet tegen dierentuinen maar ik kom er zelden !

Leibele zei

Er zijn teveel "huisdier vrienden" die zichzelf nummer èèn vinden in de rangorde. Zonder het verdiend te hebben. Dat verklaart waarom zij beter voedsel krijgen dan hun parkiet, kat of hond.

CiNNeR zei

Don't stand so close to me (Sting) zou idd niet autobiografisch zijn maar geloof niet dat hij zo lelijk werd gevonden destijds.

Enneuh, wat is zieliger? Mijn hond op straat laten zwerven of in een dierentuin stoppen of een huis vol speeltjes, botjes, lekkers bieden en dagelijks uren in weer en wind mee nemen om buiten te spelen? Hij oogt niet erg ontevreden in elk geval en wij zijn weer heel gelukkig met hem.