Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, december 31, 2011

Vuurwerk

"De Cock en het Lijk aan de Kerkmuur" van Appie Baantjer is boek nummer 19 van dit jaar en gaat over...een moord. Een heerlijk weglezende "whodunnit". Uiteindelijk wordt de schuldige gepakt. En zo hoort dat ook.

Het is lang niet altijd zeker wie er schuldig is aan de dood van een medemens. Natuurlijk: wanneer iemand een mes in iemand's hart steekt is het vrij duidelijk. Maar zijn wapenleveranciers schuldig aan iemands dood? "Nee", zegt men dan "de schuldige is degene die de trekker over haalt." En drugsleveranciers dan? Die zijn dan ook niet schuldig want het gaat om degeen die de spuit hanteert. Toch? Gek genoeg roept men heel hard dat drugsdealers in wezen moordenaars zijn "want drugs zijn levensgevaarlijk!".

Maar waarom is Freddy Heineken dan geridderd ende gelauwerd? Hij had in het gevang gesmeten moeten worden als leverancier van de gevaarlijkste en meest verslavende harddrug die de mensheid ooit gekend heeft: alcohol.

Ik hou het kort dus daarom een oproepje: velen sterven aan overgewicht-gerelateerde ziektes dus pas op met oliebollen. Velen sterven aan auto-ongelukken dus pas op met oversteken. Velen belanden in het ziekenhuis door beten of krabben van huisdieren dus pas op met vreemde honden en katten...

En o ja: de meeste ongelukken met vuurwerk zijn alcohol-gerelateerd en waar heeft u eigenlijk meer last van: uw alcoholistische buurman die u en uw gezin het hele jaar door belaagt of die twee jongetjes die gisteren een rotje in uw richting wierpen?

Hoe dan ook: ik wens u en de uwen het allerbeste voor het nieuwe jaar; dat het beste van 2011 het slechtste van 2012 mag zijn. Ik ga er nu uit met een stukje muzikaal vuurwerk.9 opmerkingen:

Stanley Trust zei

GEweldig ! Love u2 ;-)

Renesmurf zei

ja, dat alcohol gevaarlijk is wist ik al.
Maar natuurlijk ligt de schuld bij degene die het tot zich neemt he.

Di Mario zei

Je boekkeuze is deze keer verkeerd. ;-) De Cock en de Dansende Dood is beter. Mede natuurlijk dat hij voor een deel afspeelt in mijn geboortedorp ;-)

Vuurwerk steek ik niet af en ik drink nooit veel, dus wees gerust over mij deze avond.

Prettige avond, geniet ervan.

Love As Always
Di Mario

Salty Letters zei

Ook een mooie jaarwisseling en veel dromen, sterren in de nacht, warme zuidewinden voor 2012 gewenst...

Sjoerd zei

Vuurwerk steek ik uit principe niet af... dus wees gerust. Voor de rest wens ik je een heel gezond en gelukkig nieuwjaar toe.

suske zei

hier wordt geen vuurwerk opgestoken, wat niet betekent dat anderen dat niet mogen doen.
Het is steeds mooi om er op afstand naar te kijken.
Het allerbeste voor 2012 !

CiNNeR zei

Jij ook gelukkig nieuwjaar!

rietepietz zei

Natuurlijk heeft iéder mens z'n eigen verantwoording te nemen ,zowel de "gebruiker" als de "fabrikant" .
Uitéindelijk is het wel de "gebruiker" die de keus maakt om kwaad te doen met de spullen van de fabrikant die niet in álle gevallen ervan uit hoeft te gaan dat de koper kwaad in de zin heeft .

www.brillie.nl zei

Van harte met het nieuwe jaar.