Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, december 19, 2011

Portemonnee

Ik word oud, beste lezers en lezerinnen...Een paar dagen terug schatte een jongedame mij op 38. Terwijl ik normaliter op 34 wordt geschat. Ik ben overigens 44...

Maar daar is dankzij de belastingdienst vandaag weer een paar jaartjes bij gekomen; Omdat ik mijn starters-aanslag niet zou hebben ingeleverd werd mij (inclusief een boete voor te late aangifte) een bedrag opgelegd van zo'n 4000 euro.

Vandaag hoorde ik dat dat bedrag wordt verminderd tot de werkelijke opgave, namelijk 40 euro. Natuurlijk vroeg ik hoe zij dat bedrag van 40 euro kenden als ik zogenaamd geen aangifte zou hebben gedaan. "Nou, ik zie hier dat u inderdaad aangifte heeft gedaan. En nog op tijd ook." -"Maar waarom slaan jullie mij dan aan voor 4000 en moet ik ook nog een boete betalen omdat ik geen aangifte gedaan zou hebben?" "Dat weet ik ook niet meneer maar dat staat zo in het syteem dus dan is dat zo." -"Prima. Als jullie blijven volhouden dat ik toch 4000 moet betalen dan zien wij elkaar wel bij de rechtbank." "Dat moet u zelf weten, meneer." De Belastingdienst: leuker kunnen ze't niet maken. En makkelijker blijkbaar ook niet.

Soms denk ik wel'ns dat het makkelijker was geweest als ik gewoon als boekhouder of als groepsleider in de kinderopvang in loondienst van deze of gene was blijven werken...Maar zelfstandig entertainer, sociaal raadsman, acteur, schrijver en trainer zijn is vele malen leuker!

Afgelopen woensdag kwam een collega langs om mijn hazenpak (eerder deed ik abusievelijk melding van een konijnepak) op te halen en daar oren aan te naaien.

Ons als burgers wordt voortdurend een oor aangenaaid. Maar wij accepteren dat. Maar voor hoe lang nog? Steeds vaker protesteren burgers. Niet alleen in Egypte, Libië en Rusland maar ook in ons ooit zo fijne en veilige 'Westen' is het gemor begonnen.

Kijk maar naar de Occupy-beweging. De burgers pikken het niet langer en politici raken in paniek. Om te voorkomen dat wij ons druk maken over het rad dat zij ons voor de ogen draaien houden zij ons een been voor. Soms in de vorm van een pro-forma zitting over ritueel slachten en binnenkort weer met de vraag of vuurwerk al dan niet verboden moet worden.

Kleine zaken natuurlijk. Bijzonder kleine zaken zelfs. Al lang uitgekauwd zelfs. Want iedereen weet inmiddels dat dieren echt niet meer of erger lijden of ze op Halal-wijze of koshere wijze of op ritueel kapitalistische wijze worden geslacht. Zeg nu zelf: zou het u zelf uitmaken wanneer een moordenaar u eerst net zo lang vetmest totdat u louter door uw gewicht uw eigen benen breekt en vervolgens wordt vergast voordat u de keel wordt doorgesneden? Of leeft u liever in relatieve vrijheid voordat iemand een paar woorden van excuus en dank prevelt voordat hij u de keel doorsnijdt? En vuurwerk is net zo veilig (of niet) als auto's, alcohol en andere drugs: zolang men er verstandig mee omgaat is er niets aan de hand.

Vreemd eigenlijk dat mensen zich zo druk maken om dierenwelzijn terwijl ze niet eens weten dat Morgan de Orka geen vis is maar een walvis. Een zoogdier dus. Of dat ze niet beseffen dat hun mooie leren schoenen ooit de huid waren van een of ander prachtig dier. Het interesseert ze klaarblijkelijk niet. Of ze hebben gewoon geen zin om erover na te denken.

Als het gaat om "biologisch" vlees eten zijn ze ook bijzonder principieel. Totdat het ze raakt in de portemonnee...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Kim Jong Il

Als extra'tje vandaag een resultaatje van m'n nieuwe foto-app op de Nokia N8. U ziet de dansvloer van een nachtclub voor openingstijd met boven in beeld iemand die net aan komt lopen...:


9 opmerkingen:

KeepSmiling zei

Als je dit jaar nog 44 wordt, dan zijn we uit hetzelfde prima bouwjaar :D

Wat een kl....bij de belastingdienst. Je zou er idd heel snel ouder van worden.
Veel succes daarmee..denk dat je wel erg sterk staat hierin.

rietepietz zei

De logica is bij de bastingdienst vaak vér te zoeken. Je zou om hun redeneringen kunnen lachen als het niet zo schandalig was !
We leven in Nederland véél te ver van de natuur af ,daardoor zijn dieren en vlees niet meer zo aan elkaar "gelinkt" .Dat is treurig ,dat ben ik met je eens ,maar evengoed is het gewoon zo !Mijn stukje vlees mag trouwens bést wel iets meer kosten hoor ,dus geen kiloknanner maar een ambachtelijke slager !Nou ja , daar zal dat varken óók niet vrolijker van worden denk ik !

Sjoerd zei

De belastingdienst is inderdaad een logge organisatie die er niet is voor de burgers, maar voor de overheid die diezelfde burgers hebben gekozen...

www.brillie.nl zei

Komt vast allemaal door je lengte. Ik dacht dat je ouder dan mij was. 55.

Di Mario zei

Veeeeel ouder dan ik ben dus daar zullen wel het maar niet over hebben. Wel even schrikken van die belastingdienst. Mij mogen ze gerust eens vergeten...

Love As always
Di Mario

suske zei

wees gerust, ik ben NOG ouder.
En over dat slachten gesproken : ik zit binnenkort samen met mijn schoonbroer en die is technisch medewerker bij een varkensslachterij.
Dat worden weer leuke discussies.

gerdaYD zei

Nou, dan word je toch nog altijd jonger ingeschat dan je werkelijk bent... Maar lieve Terrebel, jij bent met je 44 imo piép hoor! Hihi.
Hopelijk komt het in orde met de belastingdienst en je hebt gelijk naar de rechtbank te stappen moest het niét zo zijn!
En oren laten aannaaien? Dat laat tegenwoordig precies iedereen doen, jammer genoeg...

bl@nkie zei

De Belastingdient - leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker ook niet! :(

ank zei

De meeste mensen maken zich níet druk om dieren en hun welzijn.
Er zijn ook mensen die wél diervriendelijk vlees (ook iets wat niet bestaat) zouden willen kopen, maar het niet kunnen betalen.
Bovenal eten ze allemaal veel teveel vleesproducten.
---
Er komt idd steeds meer onvrede, dat merk ik heel goed aan mensen die ik vervoer. Iedereen is het gegraai zat, en zeker door de pensioengelden die naar Griekenland zijn gegaan en de burger hier, mede daardoor, vanaf 2013 minder pensioen krijgen.
Stel je voor dat iemand jouw spaarpot in een lege put gooit....
Hoe meer je je erin verdiept hoe erger het is....