Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, december 20, 2011

Internet

Vandaag even naar de bank geweest om het dit jaar opgespaarde kleingeld te storten benevens de opbrengst van de kerstmarkt van onze stichting. Vanaf volgend jaar gaat dat geld storten voor particulieren geld kosten. Althans, voor ING-klanten. Maar dankzij prijsafspraken (geen geheime prijsafspraken want die zijn verboden. Dat los je dus op door die afspraken gewoon toe te geven. Dan zijn ze niet geheim meer. Simpel.) zullen de andere banken spoedig volgen.

De eerste zes keer is het nog gratis maar daarna betalen particulieren 5 euro per storting van contant geld. Ziet u het voor zich? Een meisje van negen staat met haar mooie rose spaarvarkentje voor de automaat, steekt haar bankpas in het apparaat waarna er een luik openschuift en zij de inhoud van Dikbuikje leegstort. Zo hé, 11 euro en 15 cent! Maar op haar kleine meisjes-spaarrekening wordt 6 euro 15 bijgeschreven. De rest van haar rapportgeld en de euro die zij verdiende met onkruid wieden bij de buurvrouw gaat rechtstreeks naar een stel vrienden van (ex-)politici die (Voordat zij werkten of nog steeds werken bij Philips, Shell, bouwondernemingen, vakbonden, culturele instellingen of in de farmaceutische industrie) "werkzaam" zijn als dieven topmanagers bij de bank.

Heb zelf nog heerlijk een uurtje op de bank gelegen want ik was nog wat moe van afgelopen week...

Toen een tweetal vrienden van mij zondag langskwam voor een potje kaarten was ik nog niet klaar met het genieten van mijn nieuwe strijkbout. De vorige had een week eerder de geest gegeven waardoor ik mijn overhemd moest strijken in een keuken in een vuurtoren in Barcelona...Een mooie plek voor een vakantie, dat Barcelona maar of dat er ooit van komt?

Wie nu even kan genieten van een vakantie is Marjolein van de Waal. Zij is opgestapt als raadslid van de gemeente Den Haag namens de PVV en gaat vermoedelijk voor zichzelf beginnen. De aanhang roept nu massaal dat zij een verraadster is en dat iemand die namens een partij gekozen is voor die partij moet blijven zitten of de raadszetel moet opgeven. Iemand die dat niet doet is geen knip voor de neus waard.

Nu weten wij dus wat de achterban ècht vindt van voorman Geert Wilders die eertijds de VVD verliet en zijn zetel niet teruggaf maar voor zichzelf hield om verder te gaan als eenmansfractie Groep Wilders. En in feite is hij als PVV nog steeds een éénmans-fractie. Voor wie dat nog niet wist: De PVV heeft 2 leden: Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de PVV waar ene G. Wilders voorzitter en enig bestuurslid van is.

Ach, natuurlijk is er over politiek een hoop te schrijven. Ook onzin. Hoewel je rond politieke thema's als schrijver daarvoor geen grote fantasie nodig hebt. Het leuke van schrijfsels verzinnen is dat er mensen rondlopen die alles geloven wat geschreven staat. Nu maar hopen dat zij niet teveel Stephen King of De Krant van Ingeslapen Nederland lezen...

In dat kader wil ik u, mijn gewaardeerde lezerspubliek wijzen op een uitspraak die wordt toegewezen aan Abraham Lincoln: "Je moet niet alles geloven wat je leest op het internet."

13 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Nu heb ik geen ING, dus er ook geen last van. Maar gewoon een pin automaat kopen, dat werkt beter.

Di Mario zei

Ga eens bij wat winkels langs, de meeste willen je kleingeld dolgraag omruilen.

Love As always
Di Mario

Anoniem zei

1 bank doer he al en storten is daar duurder, ff kwijt welke.
Bij ing mag je meen ik 4x storten en daarna betalen.

Belachelijk

Ctje

Renesmurf zei

Ik moet zelfs al betalen voor mijn eigen bankpasje.
En ik pleit voor een staatsbank.

En dat van Wilders had je al vaker verteld, herhaling werkt ook!

g.c.bekker zei

Het voorbeeld van het 9-jarige meisje dat met haar spaarvarken bij de ING komt en voor haar storting moet betalen klopt niet.
Het tarief geldt(nog)niet voor kinderen en studenten.
Zie:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3076184/2011/12/14/ING-Geld-storten-niet-langer-gratis-in-2012.dhtml
Prijsafspraken zijn helaas bijna nooit te bewijzen.
Net zoals de bakker die zijn prijzen aan de collega aan de overkant van de straat aanpast kunnen banken dit natuurlijk ook gewoon doen als ze zien welke tarieven de concurrentie hanteert.

Zuster_Klivia zei

Te idioot voor woorden... Overal moet geld aan verdiend worden. Bleh :(

Redstar zei

Het grappige aan dit bank verhaal is, is dat wij het allemaal gewoon pikken. Iedereen (vooral VVDikkopen)proberen over aan iedereen te verdienen. En de meeste mensen laten het toe.

Terrebel zei

@Di Mario: ik heb nu een deal met de sigarenman.

@George: dank voor de nuancering. Dat er een uitzondering was voor kinderen en studenten stond niet in de brief die ik ontving van ING. Maar nu weet ik't.

DharSon zei

Volgens mij volgt Ing ook andere banken.
Gelukkig stort ik niet veel geld.

Lutje zei

Ik wens je een kerst vol vrede en een jaar zonder verdriet en pijn
Moge de dagen, maanden en jaren gevuld met vreugde en liefde zijn
en...Ik wens jou in 2012 :
12 maanden zonder ziekte,
52 weken zonder stress ,
365 dagen van geluk,
8760 uren zonder ruzie,
525600 minuten een lach op je gezicht,
31536000' seconde liefde.

rietepietz zei

Breek me de bek niet open ,ik heb héél lang geknokt tegen de inhaligheid van de banken maar ja , omdat iedereen "voor het gemak " gaat hebben de banken nu de touwtjes héél stevig in handen !
Nu laten mensen zich weer langzaam warm maken voor het internet bankieren ...zó makkelijk én gratis ...totdat de meerderheid over de streep is en dán komt daar ook een prijskaartje aan te hangen !
Ik pin nog steeds niet en gá ook niet pinnen ,het is niét makkelijk ,niét veilig en niét goedkoop ...behalve voor de banken zélf !

Ollie zei

Internet in zijn tijd ... :-)

Prettige feesten mijn kleine GROOOOOOTE vriend !

gerdaYD zei

Groot geld laten ze met rust, klein geld niet hé Terrebel?

Geld maakt niet gelukkig
hoor je wel beweren
maar voor een half miljoen
wil ik het wel eens proberen
en er mijn best voor doen

Dan is iedereen mijn vriend
en ik draag een soepel pak
en ik steek nog een sigaar op
want ik zit op mijn gemak
en ze lachen om mijn grappen
als ik zwaai met een paar flappen
en ik heb verder aan de hele wereld lak(...)
© Huub Van Der Lubbe
*wink, big smile*