Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 14, 2011

Baas is school

Momenteel komt er nogal wat op mij af. Niet alleen op mijn werk (Morgen "even" naar Barcelona en vandaag kreeg ik het voorwoord binnen van m'n Engelstalige bundel) maar ook in mijn privé-leven. Mijn excuses dus als het hier overkomt alsof ik een beetje ben doorgedraaid.

Onlangs draaide in Luik een man helemaal door. Met handgranaten en allerhande schiettuig maakte hij een gewelddadig einde aan het leven van een aantal omstanders en dat van zichzelf. En ja, het ging om een buitenlander. Een Belg met name...Voor 'ons Hollanders' zijn Belgen net zo goed buitenlanders als doordraaiende Noren, Amerikanen of wat dan ook.

U kent ze vast wel: die mensen die zo graag oreren dat 'het allemaal de schuld is van de buitenlanders'. Want die komen naar Nederland (en België) om te profiteren van ons sociale stelsel door hier hun handje te komen ophouden. Veel te lui zijn ze om te werken, die 'stomme buitenlanders!' En dan zeg je: 'Ja maar, jij zit nu toch ook werkloos thuis om een paar uren per dag op Twitter en als reageerder bij GeenStijl en De Telegraaf te zitten klagen? Bijvoorbeeld over het feit dat je niet eens zwart mag bijverdienen naast je uitkering?" -"Ik ben werkloos omdat al die buitenlanders onze baantjes inpikken. Dat is dus hun schuld!" Ja maar, net zei je dat ze allemaal te lui zijn om te werken? -"Nou, maar dat ís ook zo!" Tsja, dan ben ik uitgepraat. Weet u nog een leuk argument voor mij om te geven in toekomstig voorkomende gevallen? Alvast mijn hartelijke dank!

Het gaat om dezelfde mensen die zeggen: "In het rapport staat helemaal niet dat 130 rijden meer ongelukken oplevert of slecht is voor het milieu!" En daar hebben zij gelijk in want - ondanks het feit dat de ambtenaar die het heeft mogen uitzoeken en noteren protesteerde - heeft de minister van infrastructuur en milieu, Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, de betreffende passages bewust weggelaten uit de rapportage. Wat overblijft is de mededeling dat 130 kilometer per uur rijden "prettig is voor de belevingservaring" of zoiets vaags.

'Onafhankelijk onderzoek onder duizenden mensen' toont namelijk aan dat de meeste mensen vóór 130 kilometer per uur rijden zijn. Dat 'onderzoek' bleek een internet-enquete onder welgeteld 1600 mensen die dagelijks autorijden. Een 'overweldigende meerderheid' van wel 60 procent had geen bezwaar tegen het paradepaardje van VVD en PVV: 'Hoera, we mogen 130!'Het aanpassen van diverse stukken snelweg (Leuke bordjes, meer vangrails om de verwachte extra klappen op te vangen) gaat zo'n 100 miljoen euro kosten. Echt een schijntje hoor, vergeleken bij bijvoorbeeld de 300 miljoen die wordt bezuinigd op de Zorg! Iedereen die zelfstandig kan nadenken weet dat het geldverspillende onzin is, die hele 130-regel: 100 jaar geleden reed de gemiddelde auto 30 kilometer per uur. Dat doet-ie nu nog steeds...

Iets vrolijkers dan: een kindje van een jaar of vier hoort van z'n mama in de trein dat-ie eerdaags naar de basisschool mag en blijkbaar vindt hij dat helemaal 'da bomb' want hij kreet uit "Ja, baas is school!"

12 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik vind dat je te vroeg bedankt.
Argumenten tegen buitenlanders zijn er niet, dat zit er op de één of andere manier ingebakken, die haat!

Di Mario zei

En als nou die buitenlanders gaan 130 rijden. Dan ben ik toch benieuwd wat dan de uitslag is geweest.

Love As always
Di Mario

Ollie zei

Altijd de schuld geven aan mensen die niks maar niks met de zaak te maken hebben ! Veel plezier in Catalonië.

suske zei

je zal het maar meemaken dat iemand doorslaat en met bommen en granaten gaat gooien.
Mij maakt het niet uit of ie buitenlander is of niet.

Wil/Zizy zei

OHHHHHHHHH ik ben jaloers op je ..nee.. niet omdat je doordraait.... maar naar Barcelona gaat... kan ik nog mee? En hou je je en beetje rustig... aan een doorgedraaide Terrebel hebben wij niets ;-)

Sjoerd zei

Ik ben absoluut tegen de 130... Maar daar hebben die mensen in Luik ook niets aan. Dat is hier overigens maar 30 km vandaan... En die die 10 kilometer verschil levert uiteindelijk meer doden op.

KeepSmiling zei

Voor mij hoeft die 130 niet eerlijk gezegd :D

Redstar zei

Ik snap wel dat er mensen zijn die doorslaan/een steekje kwijt raken.
Wie eens goed kijkt naar hoe wij mensen in elkaar steken en met elkaar omgaan, moet kunnen zien dat dat niet echt jofel is.

gerdaYD zei

Het probleem met die gast in Luik is dat hij niet aan zijn proefstuk toe was, reeds betrapt op een wapenarsenaal, het telen van wiet en waarom ook niet een beetje verkrachten... De politie lieten hem bij zijn voorwaardelijke vrijlating met rust, mocht slechts één keer per maand gecontroleerd worden en voor de rest mocht men niét actief met hem bezig zijn. Nu vraag ik me af: wat zit daar achter? Of liever wie?
Ik heb me dezelfde bedenkingen als jij gemaakt bij het kostenplaatje van de voorgestelde 130 km per uur. Ook daar: wat of wie zit daar achter? Wie moet er rijker van worden?
Maar Terrebel, zet nu even al die zorgen aan de kant en geniet van Barcelona, één van de mooiste steden die ik ken. Succes met het optreden en veel plezier erna!

rietepietz zei

Gestoorde mensen als die in Luik zouden niet vrij rond moeten lopen,welke nationaliteit zo iemand heeft doet er geen fluit toe !

Wondelgijn zei

Het is vreselijk wat er in Luik is gebeurd! Ik probeer me toch altijd voor te houden dat het een MENS was die dit deed. En niet een buitenlander.... Hand in eigen boezem.

KeepSmiling zei

Hoi hoi, ik hobbel gewoon eens even langs om je een mooi weekend te wensen. Las wat leuks op FB...enjoy! :D