Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 18, 2011

Laten

Ben in onderhandeling over een leuke opdracht in december, hoorde dat m'n column is geplaatst in de nieuwste bewonerskrant, schreef meteen een nieuwe, nam maatregelen om een onwillige debiteur aan te sporen tot betalen en belde de kachelman om m'n oude gaskachel even te laten nakijken voordat ik die dit nieuwe seizoen in gebruik neem.

Verder zitten babbelen met buurvrouw Hetty, wat dingetjes gedaan voor onze Stichting en uit wandelen geweest met de fysiotherapeute,

Dat was dus vandaag.

Vandaag is ook mijn nieuwe heup precies 3 weekjes jong! Ik ben nog steeds aan het revalideren maar ga goed vooruit...Nadeel is dat ik allerlei opdrachten krijg toegeschoven. Zo van: 'Als je thuiszit zul je je wel vervelen dus kun je dit of dat wel voor mij doen of uitzoeken.'

Inmiddels kan ik zeggen: 'Natúúrlijk kan ik die persoon even bellen! Maar dat kun je zèlf ook...'. Het blijft dan even stil aan de andere kant van de lijn dus dan zeg ik maar: 'In die film vanavond zit vier keer een reclameblok van 7,5 minuten; je hebt dus zeker een half uur om te bellen. Als je besluit om je werk te doen in plaats van die film te kijken kun je zelfs een helebóél mensen bellen!'

Eindelijk leer ik voor mijzelf opkomen...dat gaat dus lekker...;-)

Het kabinet van Prins Mark de Eerste gaat lekker door met de situatie verslechteren voor veel mensen...'terug naar de tijd van de VOC' heet dat beleid. Goed plan! Een handvol mensen was toen extreem rijk maar het grootste deel van de bevolking leefde in grote armoede. Wie niet werkte had geen geld. Simpel.

In het kader van "bezuinigingen" (Newspeak voor:"Hogere bonussen voor topmanagers") sluiten eerdaags de sociale werplaatsen. Ooit ontstaan om mensen met een arbeidsbeperking zich nuttig te laten voelen door werk te creeëren dat zij konden verrichten in hun eigen tempo.

Zo werden er aan de lopende band kleine koperen Jezus-figuren aan het kruis genageld voor aan de muren van kamers in Katholieke ziekenhuizen en werden er de plastic vorken en messen in zakjes verpakt ten behoeve van KLM-reizigers.

Helaas blijkt het veel goedkoper om dat werk te laten verrichten door 12-jarige kinderen in India en daarom worden 60.000 mensen ontslagen. Pardon..."er verdwijnen 60.000 arbeidsplaatsen" en dat is héél wat anders dan mensen ontslaan...

Wat zijn sommigen toch hypocriet! Net als mensen die beweren dat zij nooit iets eten wat ooit geleefd heeft en zich daarom "vegetariër" noemen. "O ja?", denk ik dan "En leven vissen dan niet? Of tomatenplanten?" Natuurlijk: letten op je eten is prima en even goed op de verpakking kijken voordat je iets uit het supermarkt-schap plukt is een goede manier om bewuster te leven maar ga niet lopen beweren dat je geen vlees eet "omdat je dat zo zielig vindt voor die arme dieren" en intussen verdringen wat er allemaal gebeurt in forellen-kwekerijen...

En daar stonden ze dan. Op hun leren schoentjes, gemaakt van koeien die intens geleden hebben voordat uiteindelijk hun huid goedkoop verkocht zou worden. Met hun buik vol van kipstukjes, gemaakt van het schraapsel van kippebotten afkomstig van kippen die een ellendig leven achter de rug hadden voordat zij met honderden tegelijk werden geëlectrocuteerd danwel gewurgd.

Met hun make-up en haarkleur-spoelingen waar tienduizenden muizen voor blind gemaakt zijn of anderszins hebben geleden. Hier stonden ze dan, te protesteren bij het laatste officiële stierengevecht waarbij na een moedige maar ongelijke strijd (de stieren waren immers verdoofd!) een paar stieren het leven zouden laten.

9 opmerkingen:

suske zei

dierenleed en mishandeling houdt me ook wel eens bezig.
Maar echt leven zonder op de rug van gedode dieren te leven, ik weet niet of dat mogelijk zou zijn.
Dus reageer ik dat de dieren minder afzien in een slachthuis dan gedood door een wilde vleeseter.
Ook hypocriet van mij want zelf zou ik het nooit over mijn hart krijgen om eigenhandig een dier af te maken, behalve vliegen en spinnen dan. Heel hypocriet dus ben ik.

Terrebel zei

Dan kunnen wij elkaar de hand schudden want ook ík ben hypocriet!

www.brillie.nl zei

ik laat alles controleren voor de winter. Het verbaast mij dat mensen dat niet doen.

Sjoerd zei

En dan heb je ook nog de sportvisser...

Leibele zei

Doordat onze " soort" vlees begon te eten zijn wij uiteindelijk geevalueerd tot de soort Mens die we nu zijn. Als wij stelselmatig geen vlees meer zouden eten keren we terug naar onze oorspronkelijke gedaante. En of dat erg zal zijn? ik weet het niet.

Redstar zei

Ik vis, en neem de vis mee. Van oorsprong zijn we jagers. Daar is niets mis mee, en het maakt mij niet hypocriet. Ik dood de vis zelf, en bereid hem ook zelf voor op een reis richting koekenpan.

Ollie zei

Tijdens mijn reis door Alaska , heeft Ollie leren kijken met zijn ogen. Een oude indiaan vertelde me dat wij onze ogen niet gebruiken om naar de dieren en de natuur te kijken. Zij zorgen er voor dat de natuur kan leven en zij doden enkel om te overleven !Vb. een walvis wordt gevangen , geen wijfjes! Enkel de oudere mannelijke dieren ! Dit vlees en vetten hebben ze nodig om de winters te overleven !

gerdaYD zei

Suske heeft het allemaal al gezegd hé Terrebel, wat het dierenleed betreft dan. Niét dat we allemaal zo blij zijn dat het met je jonge heup goed vooruit gaat... ik ben zo blij voor jou en hoop dat jij in al die leuke opdrachten wat verstrooiïng vinden zal!

rob alberts zei

Pruttend met een nieuwe computer schaam ik mij voor de onverantwoorde arbeid en de vervuilende technologie in dit apparaat.
Bij lezend begrijp ik dat het genezingsproces bij jou goed gaat.
Bemoedigende en beterende groet