Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 17, 2011

Houden

Men komt op diverse manieren op dit weblog: als 'vaste klant', via het reactievenster van een blog-collega, danwel via een ingevoerde zoekterm. Deze wilde ik u niet onthouden:

Google — hoe kan sex met afghaanseof japans vrouw in rotterdam

Op het wereldwijde web komt men ook berichten tegen van mensen die zich keren tegen de Occupy-beweging. Zoals deze:  'Ja, nu lekker protesteren tegen kapitalisme en vanavond op hun grote flatscreen-TV kijken of ze wel in beeld waren.' Mijn onmiddellijke reactie is dan 'Ja, zoals de waard is, zo denkt-ie dat z'n gasten zijn.'

Opvallend vaak namelijk blijken mensen precies zo te zijn als waar zij anderen van beschuldigen.

De betogers op het Beursplein in Amsterdam kwamen vandaag met een ludieke actie: de 'handel' in aandelen 'zorg', 'milieu' en bijvoorbeeld 'onderwijs'

Zonder gekheid: ik vind het een briljant idee! Wanneer grote bedrijven daadwerkelijk dit soort aandelen konden kopen zouden zij erbij gebaat zijn wanneer het goed zou gaan met - in dit voorbeeld - de zorg, het onderwijs en het milieu. Hoe beter het gaat met het milieu, hoe meer geld hun aandelen waard zouden worden!

Zoals iedereen wel weet hebben grote corporaties bijzonder veel invloed op overheids-beslissingen. Ben benieuwd hoe snel met name VVD en CDA dan opeens komen met plannen waar de burger en het milieu ècht mee geholpen is!

Al is het maar om al die ex-parlementariërs (en "goede" vrienden) die nu commissaris of 'adviseur' zijn bij zorginstellingen, oliemaatschappijen en vervoersbedrijven te vriend te houden...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Dan Wheldon

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Volgens mij werken er in de zorg zoveel mensen dat het al een handel op zich is...

Mammalien zei

Jij doet echt álles voor de kijkcijfers, hihi. Boeiende zoekterm hoor.

Renesmurf zei

Ik vind juist dat er minder gehandeld moet worden op de beurs.

De pensioenfondsen hebben veel geld verloren daarzo.
Laten we urgente zaken maar ver van de beurs houden.

Redstar zei

Het afschaffen van de beurs zou beter zijn als de handel in aandelen voor de zorg ed. Dit gebeurt namelijk al, en kijk wat er van komt.

Inge zei

wow, en dan hier terecht komen ;-) Ik heb ook eens een blogje gewijd aan zoektermen, grappig om te lezen.

suske zei

laat ze maar protesteren, zo houden ze de mensen wakker en alert !

danique zei

Ik liep gistermiddag in Amsterdam nog over het terrein van het Beursplein en genoot efkens van de sfeer die Occupy ook heeft: dit is het begin, dat voelde ik.