Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 19, 2011

Elkaar

Vandaag weinig enerverends in mijn leven: een bezoekje van buurvrouw Angélique, twee verhaaltjes en een muziek- recensie geschreven, m'n oefeningen gedaan, veel gerust en wat administratie gedaan...

Dit is een weblog. Op generlei wijze kan dit plekje op het wereldwijde web worden beschouwd als almachtige informatiebron. De woorden die hier staan geschreven vormen de mening van één enkele weblogger. Niets meer. Niets minder.

Zo, dat is er uit. Het moest even want nog steeds zijn er mensen die vinden dat ik mijn mening moet onderbouwen en met links moet komen naar mijn informatiebronnen.

Dat doe ik dus lekker niet! :-p

En me dunkt dat ik al meer achtergrond-informatie vergaar dat het grootste dagblad van Nederland, De Telegraaf. Neem nu dat verhaal dat Griekenland 'van ons geld!' 400 tanks had gekocht. Nadat het in De Krant van Ingeslapen Nederland stond werd het klakkeloos overgenomen door ondermeer RTL. En dan niet door de roddel-rubriek RTL-Boulevard maar door het toch wel vrij serieuze RTL-Nieuws.

Wie het oorspronkelijke bericht wil lezen kan dat doen op deze site voor modelbouw-enthousiastelingen (kennis van het modern Grieks is een pré). Vanaf deze site werd het overgenomen door een Griekse hobby-club over militarisme van waar af de rit ging naar het 'onafhankelijk' nieuws-centrum Indymedia.

De rest is geschiedenis. 'Maar hoe zit dat nou met die tanks dan?' De Grieken hadden ooit inderdaad 400 tanks besteld. Toen bleek dat zij die - vanwege de economische crisis - niet konden betalen besloot de Amerikaanse leverancier (typisch: vooral wapens die door terroristen en drugsbaronnen worden gebruikt zijn doorgaans 'Made in USA'. Maar dat terzijde.) de tanks gratis te leveren. Vermoedelijk (dit is maar een gedachte en géén - ik herhaal: géén- feit!) op voorwaarde dat reserve-onderdelen èn de benzine moet worden geïmporteerd uit de VS.

Ook die deal ging niet door want de Grieken zouden zorgdragen voor de transportkosten en konden ook díe kosten eenvoudigweg niet opbrengen.

Zo. En wie nu nog beweert dat ik nooit onderzoek doe en vindt dat dit persoonlijke en niet-journalistieke weblog geen 'echte informatie' biedt, sla ik helemaal in elkaar...;-)

9 opmerkingen:

Wondelgijn zei

Joh, lekker schrijven en genieten van het schrijven. Meer hoeft niet op een weblog! (al denken sommige mensen er inderdaad anders over, gezien de reactie van één van de lezers bij mij, bij het blogje 'Me-time'.... Maar dat was je al opgevallen, geloof ik! Hahahaha . En ja, jij mag mee doen met 'de ruil'! Lijkt me gezellig!! ;-) )

suske zei

iedereen schrijft op zijn eigen manier over bepaalde onderwerpen.
Ik hoef helemaal geen links om te begrijpen waar het over gaat.
En ik heb ook een eigen mening die helemaal niet hoeft overeen te komen met die van de blogger in kwestie.
Gewoon verder doen zoals we dat van je gewoon zijn Mr.T.

Sjoerd zei

Een weblog moet een trigger zijn om zelf achter de waarheid te komen. Mijn weblog heeft niet voor niets de slogan "De naakte waarheid met een korreltje zout".

Renesmurf zei

Ik vind het raar dat wij zouden moeten gaan bepalen wat zij gaan kopen.
Ik vind die hele crisis raar.

Redstar zei

Tja, aan mij vragen ze ook wel eens een link. Ik log feitelijk in eerste instantie voor mezelf, en ik niet altijd een link nodig.

gerdaYD zei

Ik doe met je mee Terrebel, moest het ooit zo ver komen: we slaan ze in elkaar want jou mogen ze beslist niet verdenken niét diep over de zaken te hebben nagedacht en het allemaal degelijk uit te spitten...
Blijf zo verder doen jongen!

Roelien zei

Ja, de reacties die sommigen achterlaten vragen toch wel om uitleg (of op z'n minst een doorlink)..

Fokko zei

Dit is jouw platform, hier kun je zeggen wat jij wilt.
Ik ben het er niet altijd mee eens, maar ik vraag ook niet naar je bronnen. Je weet er voldoende van, dat is duidelijk. Het is mij duidelijk dat het om jouw mening gaat en die hoef je niet met feiten en bronvermeldingen te brengen.

Terrebel zei

Dank voor de ondersteunende woorden, fijne mensen! En natuurlijk zijn we't niet altijd met elkaar eens maar dat hoeft ook niet...zolang je de mening van een ander maar respecteert.

Met mijn blog probeer ik mensen aan te zetten tot zelfstandig nadenken. (Eerlijk gezegd: ik plaats wel'ns een mening waar ik't zlf niet eens mee eens ben...gewoon om een discussie op gang te brengen...Maar niet verder vertellen, hoor! ;-))