Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 26, 2011

Chocoladekoekjes

Vandaag mocht ik voor het eerst op de loopband! Het ging best goed maar mijn lichaam (èn de fysiotherapeut! Niet onbelangrijk) vertelden mij het nog even een paar weekjes rustig aan te doen. Dat moet dan maar. In ieder geval weet ik nu hoe het voelt gehandicapt te zijn.

Misschien geen gek idee voor ministers, staatssecretarissen en andere beleidsmakers: loop zelf'ns een paar weken op krukken of rij'ns een tijdje rond in een rolstoel. Zonder thuishulp natuurlijk "want kinderen van boven de 12 kunnen best papa helpen met het wisselen van zijn ondergoed en naast hun huiswerk het huishouden doen en zo".

Misschien kan men daar zelfs een reality-show voor de televisie van maken! "Kijk volgende week weer om te zien of het Maxime Verhagen lukt om, steunend op zijn krukken, twee trappen af te komen!"...spannend!

Terwijl Shell in spanning afwacht wie de volgende "kolonel" in Libië wordt met wie een olie-deal gesloten kan worden is er iets bekend geworden over het lot van de persoonlijke lijfwacht van Kadaffi: deze 20 goedgetrainde (getraind waarin? Vraag u dat maar aan hun oma's...) vrouwen worden volgens onbevestigde (en zojuist door mij verzonnen) geruchten voortaan ingezet als bewakers bij de zogeheten Bunga Bunga-feestjes van Sylvio Berlusconi. (Of was't nu Sarkozy? In ieder geval een of ander omhooggevallen, op sex belust en soms zelfs grappig mannetje).

De 20 dames moeten voorkomen dat meerderjarige dames en/of journalisten de beruchte sex-feestjes komen verstoren.

Naar het schijnt is maar liefst 3,5% van alle dames met wie Sylvio intiem is geweest meerderjarig!

Laatst hoorde ik iemand klagen dat-ie er 3,5% op achteruit ging met deze regeringsplannen. "Huh?" zei ik "Maar je hebt toch meer dan 2x modaal?" "Klopt", zei-ie "Maar vorige jaren ging ik er elk jaar wel 5% op vooruit en komend jaar maar 1,5. Eigenlijk ga ik er dus 3,5% op achteruit..." Tsja, tegen zoveel "logica" is geen ratio opgewassen..

Wat ik ook niet begrijp: de PVV en haar gedoogpartners (of was't nu omgekeerd?) willen ontzettend graag dat buitenlanders die naar Nederland komen zich aanpassen aan "onze" taal en gebruiken.

Er is een prachtig toonbeeld van een jongeman die dat uitstekend gelukt is maar opeens is de PVV blijkbaar radicaal van mening veranderd en noemt Mauro een crimineel. Waarom? Omdat hij Nederlands spreekt? Omdat hij netjes studeert? Omdat hij niemand lastigvalt?

Tsja, als de PVV het gedrag van haar eigen woordvoerders (leden heeft de "democratische" partij nog steeds niet) als leidraad neemt en dus liegen, bedriegen en bedreigen als norm hanteert dan valt iedereen die daarbuiten valt onder de noemer "crimineel".

Het zijn er inmiddels steeds minder maar er zijn nog steeds mensen die CDA (het gedoogpoedeltje van Wilders) stemmen omdat de C staat voor "Christelijk". In hun optiek is minister Gerd Leers van Immigratiezaken dus een heuse Christen. Tsja, als mens noemde hij migratie "een verrijking voor de Nederlandse samenleving" maar als minister moet hij van Prins Mark de Eerste gewoon doen wat De Grote Geblondeerde Gedoger hem opdraagt te doen.

Voor CDA-stemmers (en voor u natuurlijk, mijn weldenkende waarde lezers!) heb ik een vraag: Als op een pak chocoladekoekjes in grote letters het woord "Bijbel" staat, is het dan een bijbel of stiekem toch gewoon een pak chocoladekoekjes?

16 opmerkingen:

Roelien zei

Fijn dat je op de loopband mocht!
Sterkte met het herstel verder de komende weken...

Sjoerd zei

Als je Mauro wegstuurt verdien je het niet om christen genoemd te worden. Als ik Leers was nam ik nu ontslag als minister.

Renesmurf zei

Als er bijbel op staat dan is dat gewoon zo!
Als ik vertel dat er een powned filmpje is dan gelooft men dat, ondanks dat er AVRO in beeld staat.

De PVDA ging al eerder in de fout, met gumus, en daar is Nederland niks beter van geworden.

www.brillie.nl zei

En dan rap weer een de theatertour.

Anoniem zei

van Mauro begrijp ik ook helemaal niks. Laat hem blijven.

Goed idee die serie van je. Mogen zorgverzekeringen ook opgenomen worden in die serie.

En als ze es wat deden aan die kostenverspillen omdat men langs elkaar heen werkt dan ging er dit jaar niemand op achteruit....

Sterkte met je heup.

ctje

Lutje zei

ah al op de loopband, ik hoop dat je vlug genezen bent...

Ollie zei

Onze landen lijken toch zo goed op elkaar !

Ben eventjes maar in Amsterdam woensdag , eventjes maar !morgen blog lezen !

Tot lezens !

je weet wel wie zei

Zou je mijn gegevens weg willen halen Terrence, ze zijn nog steeds te vinden op je site en op die van Leibele, bij voorbaat dank. Ik ben inmiddels wel genoeg gebeld.

Terrebel zei

Zal ik vandaag nog doen, Jerry. Haal jij dan even die rare berichtjes weg die jij onder al die artistieke pseudoniemen hebt geplaatst in mijn forum, in mijn e-mailbox en onder blogstukjes van blog-collega's? Je hebt ons nu wel lang genoeg lastig gevallen met die onzin. Alvast bedankt.

je weet wel wie zei

Thx, maar ik kan toch geen berichten verwijderen die jou zijn toegezonden? Zo ja, dan hoor ik dat graag. En inderdaad, het is wel welletjes geweest.

Terrebel zei

Wat goed van je dat je nuchter bent, Jerry! En nu zelf ook beseft dat het helemaal niet zo ontzettend grappig was wat jij deed. Niet leuk als anderen hetzelfde met jou doen, hè? Wat ga je doen nu je mijn leven niet meer gaat volgen? Hoe dan ook: veel succes ermee! En blijf van de alcohol en andere drugs af, okee? ;-)

Jouw naam is inmiddels verwijderd uit mijn stukjes. Ga jij zelf nog even jouw reacties langs bij mij en m'n blog-collega's om die zelf even te verwijderen? Gewoon even die stukjes opzoeken en dan op het getekende prullenbakje klikken...Ik weet dat je't kunt...veel succes ermee!

je weet wel wie zei

Het is niet leuk om steeds gebeld te worden met rare dreigementen van personen aan mij gericht.

En het is gelukt, alleen als ik mijn naam google dan kom ik nog steeds op terrebel.blogspot.com/2011/09/samenleving.html terecht.

Terrebel zei

Jouw naam staat niet meer in het stukje. Als je nu stopt met het intypen in Google van je eigen naam (overigens ben jij de enige persson ter wereld die jou interessant genoeg vindt om op jouw naam te googelen!) dan vetdwijnt de link binnen een paar dagen tot een oaar weken vanzelf uit de Google-zoekresultaten. Dat jouw naam nog steeds voorkomt bij deelnemers aan een online libidotest kan ik niet voor je verhelpen. Hoop fsy je nu eindelijk doorhebt hoe irritant het is om anoniem lastiggevallen te worden. Als je ooit bereid bent je excuses aan te bieden aan mij en m'n blogvrienden, laat maar weten. Overigens: als je daar te laf voor bent begrijp ik dat ook prima. Je kunt er niets aan doen. Geef dan maar gewoon de wiet en de alcohol de schuld. Okee?

gerdaYD zei

Dit is fijn om lezen: dat je toch al op de loopband mocht!
Ook je conclusies daarna zijn weer to the point!
En wat je stalker betreft: ik denk dat je het goed aanpakt... Hopelijk leggen jullie het nu bij want woede en haat zijn slopende gevoelens!

je weet wel wie zei

Prima jongen, maar tussen lastig vallen en bedreigen ligt een groot verschil, Terrence. Helaas voor jou is deze jongen niet verslaafd, dat zal je wel verteld zijn door een jongen die vroeger, toen ik nog wel rookte, graag op mijn kosten meepafte. Maar een fijn leven verder.

Terrebel zei

Goed dat je nu eindelijk durft toe te geven dat jij mij bewust hebt lastiggevallen, Jerry! Nu nog graag de vraag beantwoorden waarom je dat deed. Kun je dat? Of durf je dat nog niet? Jouw excuses zullen nog wel komen, denk ik. Door excuses aan te bieden kun je bewijzen dat je een echte kerel bent en geen anonieme lafaard. Ik zeg: doen!

Jammer dat je niet verslaafd bent. Dit houdt dus in dat je al die idiote berichtjes plaatste terwijl je bij je volle verstand was. Als ik jou was zou ik dan toch maar overwegen om professionele hulp te zoeken, Jerry! En nee, dit is geen sneer maar serieuze wijze raad. Weet je trouwens inmiddels al wat je gaat doen in plaats van een paar uur per dag zitten broeden op een nieuwe geniale schuilnaam met bijpassende weloverwogen belediging? Fijne dag!

O ja: waarom ik je niet meer bel is omdat jij de laatste keer dat ik jou belde op elke vraag die ik stelde antwoordde met:"Dat gaat je niks an, kleine kontkrummel." het was duidelijk dat je lang had nagedacht over die hoogst intelligente reactie maar voormij bleek het dus absoluut geen zin te hebben om jou nog te bellen. Ik dacht eerst nog dat het wellicht door je verslaving kwam omdat dat soort briljante ingevingen doorgaans komen van mensen die ofwel knetterstoned zijn, danwel stomlazarus.

Nu ik weet dat je ook toen bij je volle verstand was geef ik nog een laatste maal mijn goede raad: zoek hulp!