Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, augustus 12, 2011

Je naam (Een verhaaltje)


Haar opwaaiende lentejurkje deed hem aan de zomer denken. Zij lachte breeduit terwijl zij voorbij fietste en met één hand ervoor zorgde dat voorbijgangers de kleur van haar slipje alleen maar konden raden.

Zij draaide haar hoofd naar hem, glimlachte nog wat breder, stuurde haar fiets naar de kant, stapte af en liep een stukje terug met de fiets aan de hand. Recht op hem af!

'Hé!' riep ze 'Dát is lang geleden!' Koortsachtig ging hij in zijn geheugen op zoek naar dat deel van zijn verleden dat hij met deze schoonheid deelde. Intussen zei hij: 'Goed je weer te zien. Is alles goed met je? Je ziet er goed uit!'

Tijdrekkend zocht hij naar een oplossing voor zijn precaire situatie en vond die in de vraag: 'Zit je nog steeds bij...eh...dinges...eh...kom...eh...?'

-'Nee joh, ik werk al lang bij een andere bank.'

Aha! Dus dáár kende hij haar van. Zij waren dus ooit collega's bij dezelfde bank en geen oud-klasgenoten of - God verhoede - ex-minnaars die nog maar kort geleden in elkaars armen lagen.

Nu nog op haar naam zien te komen maar gelukkig was zij hem voor: 'Sorry maar ik ben't even kwijt; wat was ook alweer je naam?'

8 opmerkingen:

  1. grinnik!

    en heerlijk herkenbaar, zo sta ik ook wel eens keihard na te denken wie ik ook al weer voor me heb ...

    grt en goed weekend!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gezichten gaat nog wel, maar namen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zeg, meteen afspreken om elkaar beter te leren kennen.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wil/Zizy22:56

    Wie overkomt dat niet een keer..nou een keer ..ik ben zo slecht in namen onthouden..gezichten geen probleem...maar waar was dat ook weer ? het hand op de rok houden tijdens het fietsen is ook zeer herkenbaar.tegenwoordig geen last meer van.. Ik fiets gewoon niet meer :-)))
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met namen heb ik dat ook nog wel eens. Zeker na die gaten in mijn geheugen. Maar geen probleem. Iemand die mooi lacht heeft geen naam nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha, gelukkig dat zij het ook allemaal even niet meer wist!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat heerlijk herkenbaar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. whahaaa .. originele opener!

    deze kende ik nog niet? :-))))))

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!