Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, augustus 25, 2011

Islamisering

De Man die geen Idee had (en andere verhalen), samengesteld door Terry Carr is boek nummer 10 van dit jaar en sommige van de verhalen hebben mij weer'ns aan het denken gezet...

Gisteren heb ik mij vooral beziggehouden met het verrichten van achterstallige administratie en huishouden.

Behalve dat ik eergisteren aan het bijkomen was van een paar hectische dagen heb ik ook met mijn zoon samen zijn biologische moeder opgezocht. Zij was zichtbaar verheugd ons te zien, had sjaals voor ons gebreid en zelfs een cake gebakken! Fijn dat het beter met haar gaat.

Eerder zat zij in een inrichting waar (door wat voor oorzaken dan ook) de medewerkers nauwelijks omkeken naar de patiënten maar nu zij ergens verblijft waar de nadruk wordt gelegd op dingen die een patiënt nog wél kan doen, zie je mensen langzaam vooruit gaan.

Het is aan het Kabinet Rutte I niet uit te leggen maar met het geven van tijd en aandacht besteden aan patiënten help je ze écht! Persoonlijk lijkt mij dat heel logisch.

Sommige logica lijkt lastig te weerleggen. Neem een uitspraak als "18% van de verkeersongelukken (Het juiste percentage weet ik niet maar het gaat hier even om het idee) wordt veroorzaakt door alcohol dus nuchtere autobestuurders zorgen voor verreweg de meeste auto-ongelukken." Er is er nog zo eentje: "Leg meer wegen aan want dat verspreidt het aantal auto's en vermindert dus het aantal files."

Onzin natuurlijk maar voor Henk en Ingrid klinkt het erg logisch. Speciaal voor hullie heb ik deze bedacht: "Meer Moskeeën betekent minder moslims per moskee en dus minder gevaar van islamisering."


6 opmerkingen:

Ollie zei

En zo zijn ze er weer makkelijk van af !
Toch ridicule simpele oplossingen gevonden hé !

suske zei

logica is pas logisch als je anderen ervan kan overtuigen dat wat je denkt of vertelt logisch is.

Sjoerd zei

Als we meer Moslims naar Nederland halen, kunnen ze elders minder kwaad uithalen...

Mieke zei

Kabinet Rutte I ????? je bedoelt daar toch niet mee te zeggen dat er ook minimaal een Rutte II komt?? Stel je voor straks oppert het volgend kabinet nog dat meer bezuinigingen meer banen opleveren (oepss die logica hoorde al bij Rutte I .. sorry)

Di Mario zei

Legere moskees... dat moet dan wel weer bekend in de oren klinken, want dat gebeurd met kerken ook steeds hoe meer. En toch bouwen ze nog bij. Tenminste hier.. of komt dat omdat ik op de veluwe woon.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

De logica van de PVV reikt niet verder dan, wij hebben gelijk en hun hebben het gedaan.