Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 27, 2011

Verdienen

Anders Breivik heeft al een advocaat. Eentje die ervan overtuigd is dat zijn cliënt zwaar gestoord is. Ik zie het er van komen dat de bekende Noorse massamoordenaar snel op zoek gaat naar een nieuwe advocaat. Wellicht komt dan Bram Moszkowicz in beeld. Dat er momenteel een onderzoek tegen hem loopt vanwege vermeende belastingontduiking doet niet ter zake. Zelf spreekt hij trouwens liever van "een zakelijk geschil met de belastingdienst".

Hij heeft ten slotte al eens eerder iemand verdedigd (én hij doet het met Journaal-lezeres Eva Jinek, de gannef. Waarom hij wel en ik niet? Het is oneerlijk verdeeld in de wereld...) die vrijwel dezelfde ideologie aanhangt als de inmiddels wereldberoemde Noor die onze eigen Geert zelfs als lichtend voorbeeld ziet voor de strijd tegen de Islam.

Natuurlijk: Geblondeerde Geert en zijn aanhang zullen nooit (niet onder eigen naam tenminste) verklaren voorstander te zijn van geweld maar roepen wel voortdurend op tot een "oorlog" tegen de Islam. Er zijn nu eenmaal mensen die dat begrip "oorlog" letterlijk nemen. En onze Blonde Gedoger begrijpt daar helemaal níets van. Zegt-ie.

Het enig lid van de "democratische" PVV verklaarde in een persbericht dat hij met "oorlog" bedoelt: het één keer in de vier jaar naar de stembus gaan en een weloverwogen keuze maken voor een partij die weigert te zeggen wie haar financieel steunt, die graag in Europees verband wil samenwerken met partijen die fel anti-homo zijn, graag en snel haar beloftes naar de burger toe breekt, etcetera, etcetera...

Op Twitter barstte na de aanslagen in Oslo en Utøya bijkans een strijd uit over de mogelijke achtergrond van de dader(s): waren het moslims? Waren het mensen die deden alsóf zij moslims waren? Links- of rechtsextremistische activisten? Persoonlijk vind ik dat een onzin-discussie: alsof het voor de slachtoffers en nabestaanden wat uitmaakt waar een moordenaar in gelooft!

Zo is het ook onzin dat er 2 oren zichtbaar moeten zijn op een pasfoto als "anti-terrorisme maatregel". Alsof het algemeen bekend is dat aanstaande zelfmoordterroristen maar één oor hebben en je ze dus onmiddellijk bij de douane eruit kunt pikken omdat ze op hun pasfoto maar één oor laten zien...

Bij het regeringsgebouw in Oslo stonden ook camera's. Maar ook die konden de aanslag niet voorkomen. Toch zijn er nu mensen die vinden dat er meer camera's moeten komen om dit soort aanslagen voortaan te voorkomen. Dat is van het soort logica dat ik niet begrijp. Het lijkt verdorie wel PVV-logica: "Alles wat de belastingbetaler geld kost is een linkse hobby en linkse hobby's zijn verwerpelijk behalve als het een linkse hobby is die ik zelf toevallig heel erg leuk vind want dan is het opeens geen linkse hobby meer."

Zo'n linkse hobby is bijvoorbeeld de lokale bibliotheek. Logisch dat de huidige coalitie-met-gedoogpartners bibliotheken wil sluiten. Want stel je toch eens voor dat "Henk & Ingrid" gaan lezen en opeens op ideeën zouden komen die de regering niet welgevallig zijn? Dat kunnen we niet hebben, natuurlijk!

Kinderen op zomerkamp sturen is helaas ook een "linkse hobby" geworden want de subsidie wordt geschrapt. Eigenlijk wilde ik vandaag een dagje meelopen met mijn collega's van eerdere jaren zomerkamp maar helaas dacht mijn slechte been daar heel anders over. Misschien was onze werkvakantie in Duitsland iets te veel van het goede en had ik niet zo snel daarna moeten gaan rocken op een House-festival...

Daarom vandaag maar met zoon een filmpje gehuurd (en een column geschreven voor de bewonerskrant) en gaan eten bij de McDonalds. Vestigingen in Amerika zullen eerdaags de helft van de frietjes bij het Happy Meal gaan vervangen door stukjes appel. Ja, nog effe!

Als ik een ongezonde vette hap wil, dan wens ik daar geen appel bij! What's next? Dat ze bij de autodealer ook hometrainers gaan verkopen omdat alleen maar autorijden zo slecht is voor de gezondheid? Moet de bakker voortaan een plank inruimen voor groente omdat alleen maar brood eten heel slecht is voor het lichaam? Wat een onzin! Voor een vette hap ga ik naar de snackbar en voor wat gezonds ga ik naar de groenteboer.

Misschien moet de overheid mensen leren om zelf een keuze te maken. Maar ja, dan zou men bijvoorbeeld Fox News moeten afschaffen, en bovendien De Telegraaf.

Maar hoe het ook zij: wij gaan protesteren tegen het afschaffen van zomerkamp want vakantie mag niet voortaan voorbehouden blijven aan mensen die tweemaal modaal of meer "verdienen".

6 opmerkingen:

Renesmurf zei

De MC doet niks anders dan adverteren, dat is standaard.
Dus nu dit weer met appels, pure reclame, en morgen zitten al die tenten weer vol.

Een advocaat dient achter zijn klant te staan, anders is die niks waard.

Di Mario zei

Dat van die Telegraaf is dan wel weer heel erg aantrekkelijk.

Love As Always
Di Mario

Redstar zei

Geert had mss liever gezien dat er moslims waren dood geschoten, maar ik kan me niet voorstellen dat hij, met zijn opvattingen het gebeurde helemaal betreurd. Ze komen alleen nergens voor uit, en in zijn positie kan dat ook niet. Hij heeft ene berg Henk en Ingridden nodih om aan de top te blijven.

Bofbev zei

Als die Breivik Moszkowicz als advocaat wil, doet het onderzoek van de Belastingdienst (de grootste criminele organisatie van Nederland) inderdaad totaal niet terzake. Dat heb je goed gezien.

Anoniem zei

ja dat dacht ik nou ook, wie vervangt er nou de frite door appel. Af en toe ga je toch naar de mac om es lekker ongezond te eten, dat moet toch kunnen.

volgende x kopen we speeltje en nemen we gewoon menu voor kleine, ze slaan toch speeltje apart aan.

En dan krijgt ze thuis gezonde appel

ctje

Lilly zei

Leuk stuk! Zoiets lees ik graag.