Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, mei 16, 2011

Ons

Vandaag werd het bevestigd: eind deze week mag ik voor een paar dagen naar Praag en eerdaags zal een filmpje met mij daarin hier en daar te zien zijn...Toch altijd weer raar om jezelf terug te zien op het scherm...

Kijkend naar de beelden van de idioten die er zo nodig weer een troep van moesten maken na het huldigingsfeestje voor Ajax gisteren krijg ik als Amsterdammer wat last van plaatsvervangende schaamte. Gelukkig blijken veel van de relschoppers geen echte Amsterdammers maar jonge sukkels uit omliggende gehuchten die simpelweg op elk evenement afkomen waar misschien wel wat te matten (=ongecontroleerd vechten. *Vertaalservice voor Vlaamse meelezers.) valt. Gelukkig dat daar dan toch de politie is die in een paar minuten tijd het hele plein schoonveegt.

Onlangs werd een volledige troepenmacht van de politie ingezet naar aanleiding van een enkel telefoontje van een verontruste anonieme burger. Die had namelijk een "verdacht uitziende Arabier" zien fietsen. Die na enige tijd werd "ontmaskerd" als student onderweg naar een verkleedpartijtje. Het lijkt wel het resultaat van een PVV-oproep: "Ziet U iemand die verdacht veel op een verdachte Arabier lijkt, waarschuw dan onmiddellijk de politie!"

Whaha! De politie inzetten om iedereen achterna te gaan die er "verdacht" uitziet. Als de politie iedereen moet aanhouden die er verdacht uitziet dan mogen ze wel een miljoen meer agenten aannemen...Doet mij denken aan de waarschuwing aan kinderen vroeger dat ze moesten oppassen voor onbekende vieze mannen in regenjas. Terwijl verreweg de meeste daders bekenden zijn en vaak zelfs vrouwen...

Zelf vind ik het allemaal soms best ingewikkeld: de PVV wil stoppen met het subsidiëren van cultuur én meer geld steken in het behoud van 'De Nederlandse Cultuur'.

Ook vindt de gedoogpartner dat de Joods-Christelijke tradities worden overspoeld door een tsunami van Moslims. Geert zei zelfs nog zoiets tijdens een voordracht over Vrijheid van Meningsuiting in Canada. U weet wel: waarbij een journalist zijn aantekeningen moest inleveren omdat zijn mening over die speech niet openbaar mocht worden gemaakt.

In zijn toespraak 'vergat' de PVV-leider (en enig lid) te noemen dat de oorspronkelijke inwoners van Canada (en Amerika) indertijd vrijwel volledig zijn uitgeroeid door een tsunami van vooral Christenen en Joden....

Of is er een andere reden waarom er vrijwel geen Indianen meer te vinden zijn op het continent Noord-Amerika?

En de PVV blijft zichzelf tegenspreken: Moslims zijn blijkbaar allemaal terroristen en moslims die hun slechte gedachtes niet uiten plegen allemaal "taqiyya". Dus als een moslim zegt "Haat aan alle Christenhonden!" is hij een slecht mens en als hij het níet zegt (en dus alleen maar denkt want álle moslims denken dat, vindt Geert) is hij behalve een slecht mens óók nog'ns een slecht moslim. Lekker dubbel weer, Geert!

Ook dubbel: Tetlong-250, het middel dat PVV'er Machiel de Graaf via zijn kliniek voor drugsverslaafden aan zijn cliënten voorschreef, mag niet worden toegediend in de EU. Daarom liet Machiel (die nog steeds adviseur is van het bedrijf) het goedje toedienen in de Oekraïne. De PVV zegt hierover: "Onder Oekraïnse regelgeving is het niet verboden en dus mag het." Anderzijds moeten in Nederland levende Iraniërs zich aan de Nederlandse en Europese wetgeving houden "want we zijn hier niet in Iran". Overigens - zo leerde ik dankzij een discussie via Twitter - is Tetlong-250 vooral omstreden vanwege de niet-geregistreerde handelsnaam; de werkzame stof is - naar het schijnt- onder diverse andere namen wél gewoon toe te dienen.

Machiel de Graaf is niet alleen PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer maar ook de man die erover klaagde dat er vorige maand bij "het multiculturele dictee" geen pers aanwezig mocht zijn en dat dat dus niet erg transparant is. Helaas weigert Machiel antwoord te geven op de vraag waarom er geen pers aanwezig mag zijn bij PVV-partijcongressen.

"De regels van fatsoen en landelijke wetgeving meneer? Die zijn er uitsluitend voor anderen maar niet voor ons."

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Samuel Wanjiro


8 opmerkingen:

Di Mario zei

Hij was weer heerlijk, maar waarschijnlijk te moeilijk voor die enkele pvv-lezer die anoniem kan reageren.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

Fijn dat je een rol kunt vervullen in Praag, naast er werken vind ik Praag een geweldige stad. Geniet na het werk maar van een lekkere Pivot...

Ollie zei

Praag ..waaw Terrence , ik wil dadelijk mee gaan ! succes jongen !

Peter zei

Aan de idealen van de PVV besteed ik geen tijd, maar je beelden ga ik tzt bekijken!

Renesmurf zei

Praag is een leuke stad, en als het aan de PVV lag zat dat nog steeds achter het ijzeren gordijn. Toendertijd vonden ze dat oosten vast ook doodeng. De volwassenen van toen hebben hun kinderen toch niet voldoende bijgebracht.

gerdaYD zei

Leuk, ik ben blij voor je en hoop dan ook dat filmpje eens te mogen zien Terrebel! Een heerlijke stad Praag, en probeer daar iets van mee te pikken tussen het filmen door hé?

Redstar zei

Geniet van je werk in Praag man!
De PVV ga me nu even niet druk om maken. Dat zijn ze absoluut niet waard.

thatfullmoonguy zei

haha, ik merk dat meer mensen gelukkig vooral moe worden van de fixatie van de PVV op één ding: zichzelf en hun eigen normen en waarden. Maar ja je komt die fixatie tegenwoordig zo overal tegen, zucht...
Ik lees hier natuurlijk te weinig, maar ben toch benieuwd wat het dan is voor werk dat je in Praag gaat doen en dat gefilmd zal worden! In ieder geval, je hebt er plezier in dus dat is mooi.
Dankjewel voor je reaktie! Haha, ja ik hoop het, dat zou mooi zijn.

Groeten! Clemens.