Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, mei 23, 2011

Doen

Ben net terug van werken in Praag, het afgelopen weekend. Zit er nu fysiek een beetje doorheen omdat ik gisteren gewerkt heb van 10 uur 's ochtends tot 2 uur vannacht. Ga dus zo maar even een dutje doen. Een verslag komt later wel maar eerst even een overdenking naar aanleiding van het recente "Einde van de Wereld":

Als de vraag wordt gesteld: "Wat zou u doen als u wist dat over een week de wereld ophoudt te bestaan?" antwoorden vele mensen: "Ik zou dan nog even snel wat leuke dingen gaan doen met mijn partner/mijn kinderen/alleen en bijvoorbeeld mijn oude vader bellen om hem te zeggen dat ik ondanks alles toch van hem hou."

Mijn overdenking is eigenlijk een hele simpele: Wat weerhoudt die mensen ervan om al die dingen nu al te doen?

12 opmerkingen:

Ollie zei

Moe maar voldaan waarschijnlijk Terrence ! Inderdaad waarom moet er iets speciaals gebeuren voordat men het verstand wil gebruiken ?
Een mooie themavraag Terrence !

Mammalien zei

Tja, wat weer weerhoudt ze?! Geen idee. Ik zelf ben er nog niet uit wat ik ga doen als de wereld vanavond vergaat, dus ik doe ook maar gewoon niks als hij per ongeluk toch niet vergaat (-; (Twijfelen, misschien!)

www.brillie.nl zei

Gewoon doen wat je moet doen, het komt toch onverwachts.

Di Mario zei

Dat soort dingen doe ik elke dag. Want elke dag kan je eigen laatste dag zijn.

Love as always
Di Mario

Renesmurf zei

Ik denk dat het onmogelijk is om te weten dat volgende week de wereld vergaat.
Ten eerste is zoiets niet te vatten, en ten tweede moet ik dat eerst dan nog maar eens zien.

Ik zou wel heel erg blij zijn als die week voorbij was, die druk lijkt me vreselijk.

Sjoerd zei

Ik zou helemaal niets anders doen dan normaal...

curieuzeneuzemosterdpot zei

groot gelijk, terrebel, want veel mensen krijgen niet eens een week de tijd!

niet eens een minuut ..

Redstar zei

Ik zou ook niet zoveel anders doen dan dat ik nu doe. Ik zou wel meer last van stress hebben denk ik. Een week is namelijk zo voorbij.

Anoniem zei

Ik zou heel veel dingen doen of laten die ik nu doe, maar praktisch gezien draait de wereld ook door. Dus moet er wordt gewerkt, een (eenouder)gezin onderhouden, worden opgevoed, schoongemaakt en sociaal gecontact. Het is niet anders, al is het niet allemaal kommer en kwel, natuurlijk....

Fokkio zei

Je hebt vast een leuke tijd gehad in Praag. Ik zat de afgelopen tijd een weekje aan de Moezel, ook leuk.
Ik zou inderdaad veel leuke dingen doen met mijn vrouw, maar dat doe ik nu ook al. Dat pakt niemand ons meer af.
Het einde van de wereld is al zo vaak voorspeld. Het is wel grappig dat iemand denkt dat hij dat uit het niets ziet aankomen. En als het niet gebeurt op de voorspelde datum dan gaan ze gewoon in de herkansing en prikken een nieuwe datum. Ze hebben meer kans als ze krasloten gaan kopen :-)

Anoniem zei

Klinkt goed dat Praag! Dan moet je idd even bijkomen!
De nieuwe datum waarover iedereen het heeft is 21 oktober maar die stond al vast trouwens! zaterdag zouden de believers worden opgehaald, en de 21e zou de hele wereld vergaan!
Ik zou precies hetzelfde doen! Ik vertel mijn kids nl elke dag dat ik van ze hou (tot vervelens toe) Dus dat weten ze!
Het enige wat ik nog niet gedaan heb is tegen jouw zeggen 'ik vond het leuk kennis gemaakt te hebben, vond het heerlijk om hier af en toe even langs te komen en een kijkje te mogen nemen in jouw leven! Bedankt daarvoor!'

Terrebel zei

Lol @silly!

@Fokkio: lijkt mij ook heerlijk, zo'n weekje aan de Moezel. Flesje drank, wandelschoenen(wandelstok niet vergeten!) en een fototoestel...