Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 03, 2011

Kunst en cultuur

Vandaag was voor mijn zoon de laatste dag van de vakantie. Die hebben wij goeddeels met zijn tweetjes doorgebracht, al chips etend, cola drinkend en films kijkend. Tijdverspilling? Volgens ons niet...;-)

Sommigen mensen noemen het tijdverspilling dat ik bedrijven als Albert Heijn en instellingen als het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wijs op mogelijke fouten in hun beleid. Ik noem het bekijken en beluisteren van de weersvoorspellingen tijdverspilling. Voor particulieren althans. Voor de scheepvaart en de landbouw kan ik mij het nut nog enigszins voorstellen.

Maar zeg eens eerlijk: als U een of ander type hoort vertellen dat het morgen misschien gaat regenen of misschien ook niet, besluit U dan wel of niet naar het werk te gaan? Bent U dan bang dat U misschien nat wordt in de vijf meter lopen naar de auto, morgenochtend? Misschien bang dat het bushalte-hokje lekt en Uw paraplu nat wordt?

Toch is het weerbericht één van de meest besproken onderwerpen op het werk. Eigenlijk heel vreemd. Vind ik.

Ik vind het ook vreemd dat er nog steeds mensen zijn die bij de volgende verkiezingen (weer) PVV zouden stemmen. Neem nu de naam: Partij Voor de Vrijheid.

In de eerste plaats is het geen partij. Er is namelijk geen democratisch gekozen bestuur. Er is maar één leider en niemand anders kan lid worden. Daarnaast is de PVV nergens voor maar alleen maar tegen. Op papier dan. Zo was de partij fel tegen verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Tot twee uren na de laatste verkiezingen. En vrijheid? Met de PVV als eventueel alleenheerser zal dat niet meer zijn dan een woord in illegale geschiedenisboekjes.

Dat men eist dat de AOW-leeftijd 65 blijft staat zelfs nog steeds op hun website! Ook was de PVV tegen de aanschaf van twee JSF-vliegtuigen, als proef om te zien wat die dingen nu eigenlijk kunnen. Inmiddels is de PVV vóór aanschaf van de twee vliegende speeltjes, die in feite bommenwerpers zijn. En F35 Ligtning II heten. Maar dat terzijde.

En U raadt het al: in het verkiezingsprogramma (dat overigens uitsluitend in de verschijningsvorm PDF verkrijgbaar is) staat nog steeds dat Wilders en zijn gedogende vriendjes tégen aanschaf van de JSF zijn.

En wie wij moeten gaan aanvallen met die vliegdingen is ook nog steeds niet duidelijk.

Zo is ook nog steeds niet duidelijk wat wij doen met die kernbommen op vliegbasis Volkel. Yep, er liggen kernwapens op Nederlandse bodem! En wat doen we ermee? Welnu: de exemplaren die de Amerikanen aan ons hebben "geleend" hebben een bereik van zo'n 1350 kilometer. Binnen die straal kennen wij uitsluitend bondgenoten...

200 Miljoen kosten die twee test-toestellen die nu ook de PVV wil aanschaffen. En da's toevallig ook exact het bedrag dat de overheid wenscht te bezuinigen op Kunst en Cultuur.

9 opmerkingen:

  1. Merrin19:17

    Lekker stukkie, Terrence. Ik ben het vanaf de eerste hoofdletter tot aan de laatste punt met je eens.

    Grt
    Merrin (tot zondag?)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En de PVV heeft de dierenpolitie in het leven geroepen en staan doodleuk het afschieten van, in hun ogen te veel wild. En vinden dat natuur geen geld mag kosten waardoor het wild in no grotere problemen komt. Bah.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is het aan cultuur uitgeven niet net zo'n verspilling dan... Even gechargeerd uiteraard.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ben onderhand ook benieuwd wat ze met die vliegtuigen willen, zijn die niet al ouderwets op het moment dat ze gebouwd worden...zo lang dat duuuuuuuuurt zeg....

    en de pvv? waarom nog een woord aan verspillen? hoop blabla en geen oplossingen...

    grtz!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toch zou ollie ens willen de kans willen krijgen hun politiek programma te kunnen inkijken ! van de pvv natuurlijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mensen zou eens wat minder druk moeten zijn met wat een ander doet.
    De PVV zoekt het maar uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Merrin: Zatterdag toch?

    @Ollie: Het woordje "verkiezingsprogramma" heeft een andere kleur en is aan te klikken. Dan verschijnt (de link naar) het verkiezingsprogramma van de PVV. Veel leesplezier! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik moet je eerlijk bekennen Terrebel: hoe ouder ik wordt hoe meer ik me van de wereld afkeer. Ik heb in àlle marsen meegelopen: voor de vrede, tegen de kernbommen, voor of tegen noem het maar op. En na een leven lang demonstreren is er geen greintje veranderd, integendeel. De mens wil nu eenmaal niet leren van zijn fouten en maakt ze elke keer weer, opnieuw...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eigenlijk is het hele leven wel tijdverspilling.
    En stemmen op de PVV is dat zeker, hoe langer het duurt voor ze opgerot zijn, want dat dat een blijvertje is gaat er bij mij niet in.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!