Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 19, 2011

Jochie

Vreemd eigenlijk, niet, dat je wél mag fantaseren over het op gruwelijke wijze vermoorden van je ex en je daarbij te laten inspireren door vrij te verkrijgen horror-films als "Saw" maar dat je absoluut niet mag fantaseren over het zoenen van je buurmeisje (of buurjongen natuurlijk. Ik discrimineer niet)van 15 en je daarbij laten inspireren door foto's van kinderen in badkleding.

Tsja, wij leven in een maatschappij die zoenen en knuffelen (neem als man maar'ns een kind op schoot, tegenwoordig!) verillegaliseert (is dat een woord?) en geweld verheerlijkt (Zin om een mogelijke inbreker te molesteren? Ga gerust je gang! Leef je lekker uit! Denk je dat je ex je bedreigt? Eerst in elkaar slaan en dan pas de politie bellen! Okee!?)

Natuurlijk leidt het knuffelen van kinderen in uitzonderlijke gevallen tot sexueel misbruik van dat kind maar om nu helemaal panisch te raken als iemand een kind een speels tikje op de billen geeft?

Kijk ook maar naar het Amerikaanse "nipslip"-schandaal toen een zangeres op een podium -al dan niet per ongeluk- een blote tepel liet zien. Miljoenen mensen werden daar boos over en er werden vragen over gesteld in het parlement. De organisatie van het feestje waarop het gebeurde kreeg zelfs een boete opgelegd.

Maar toen beelden naar buiten kwamen van Amerikaanse soldaten die vanuit een helicopter moedwillig burgers overhoop knalden haalden diezelfde mensen de schouders op met een "Ach, het zal allemaal wel..."-houding.

Vanwege die houding staat Julian Assange terecht. Nu ja, officieel vanwege aanranding (nadat het condoom was geknapt wilde hij verder gaan met sex en de dames in kwestie niet. Of zoiets. Trouwens: ik schrijf sex nog steeds met een "x" en niet met "ks". Of zoals een vriend van me zou zeggen:"Sex met K3 daarentegen...". Maar goed, ik dwaal af. Terug naar het onderwerp.) maar officieus vanwege het lekken van geheime documenten van een overheid die prat gaat op haar openheid en transparantie; de Amerikaanse.

Een heleboel mensen zullen benieuwd zijn welke 2000 bekende namen op de data-schijfjes staan die Julian Assange ontving uit handen van een voormalig Zwitsers bankdirecteur. In elk geval gaat het om mensen die hoogstwaarschijnlijk flink gesjoemeld hebben.

Onze eigen Nederlandse troetel-hacker Rop Gonggrijp (een heel aardige jongen trouwens, hoor. Weet ik toevallig.) staat inmiddels ook op het verlanglijstje van de Amerikaanse dienst die graag mensen ondervraagt. Men wordt in haar behoefte gesteund door ondermeer "onderzoeksjournalist" Peter Siebelt. Die verklaarde ondermeer dat Rob Gonggrijp eind jaren'70 contact had met een of andere Islamitische organisatie. Een "feit" dat zeer happig door De Wakkere Krant van Nederland (De Telegraaf dus) werd overgenomen.

Dat Gonggrijp al jaren strijdt tegen de onbetrouwbaarheid van stemcomputers heeft vast niets te maken met Amerika's wens hem graag in het gevang te zien...

Lees hier wat Webwereld er van vindt. (Oranjegekleurde woorden op dit blog zijn aanklikbaar)

Het controleren van data is geen gewoonte meer bij veel "journalisten". Met ongeveer vijf minuten onderzoek hadden Peter Siebelt én De Telegraaf kunnen weten dat Rob Gonggrijp nog helemaal niet zo oud is en eind jaren'70 nog gewoon in een dorpje rondliep als 11-jarig jochie.


9 opmerkingen:

suske zei

iedereen wil de eerste zijn met hot news, met alle nefaste gevolgen vandien.
Over dat fantaseren kunnen we lang discussieren, maar misschien iets om op onze blogs uit te werken?

Sjoerd zei

Journaille is het toch... Een beetje zichzelf respecterend journalist controleerd zijn verhaal.

rob alberts zei

Ja, mensen door het slijk halen is altijd makkelijk.
Jammer dat die vuile praat zo lang blijft hangen.
Ach ja, goede journalistiek blijft moeilijk.

Di Mario zei

Je ziet maar vaak genoeg dat de media niet onderzoekt maar alleen maar sensatie wil. Helaas.

Love As Always
di Mario

Renesmurf zei

Het wordt harder en harder.
Wie gelijk heeft wordt de mond gesnoerd.
Jammer, en schandalig.

Redstar zei

Eigenlijk gebruikt men de 2 als S, dus zou het K2 moeten worden, maar met K3 heb je meer je handen vol. *kuch* nu begin ik nog te fantaseren...

gerdaYD zei

Een knap verwoord log, en helemaal met je eens Terrebel!

Laurent zei

Er zijn gewoon te weinig Amerikanen in Amerika, waardoor de helft ervan ergens in een geïsoleerd schijtdorp woont waar ze als enige aanspraak de nog zwakbegaafdere buurman hebben. Daardoor hebben ze van die rare ideeën.
Die plattelanders zijn het ook die steeds weer van die imbeciele presidenten als Reagan en Bush jr. kiezen.

Leibele zei

Ik heb vanochtend een mij onbekend twaalfjarig jongetje over z,n wang gestreeld. Het arme joch heeft z,n school vandaag niet meer gezien. Hij ging onderuit met z,n fietsje en lag wel heel stil op de koude spekgladde grond. 112 had het druk en kon ik nog iets langer bij hem blijven.