Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, januari 25, 2011

Doorstaan

Heerlijk gewerkt vandaag, al was dat dan enkele uren lang zonder internet- en telefoonverbinding. Gelukkig deed de tekstverwerker het prima an nam ik eindelijk de tijd om wat oeroude papieren te sorteren dan wel weg te gooien...Al met al was het dus ook een goedkoop dagje.

Kan iemand van de lezers mij wellicht uitleggen hoe het komt dat alle energiemaatschappijen in ons land goedkoper zijn dan alle andere? En als ik overstap van leverancier krijg ik dan opeens ander gas of komt mijn groene stroom opeens van andere windmolens? Natuurlijk niet. Het gas dat ik binnenkrijg is hetzelfde gas dat bij de buurvrouw uit de geiser komt. Maar toch betalen we er een ander bedrag voor.

Zou het zo iets zijn als bij supermarkten; ook al is het exact hetzelfde produkt, bij de een is het duurder dan bij de ander. Wie het weet mag het zeggen.

In elk geval is al dat shoppen tussen energie-aanbieders en in verschillende supermarkten goed voor de economie. Toch?

Ook de aanschaf van de JSF (Eigenlijk: F-35 Lightning II) zou goed zijn voor de economie. Maar dat is criminaliteit ook. Dankzij criminaliteit hebben duizenden agenten werk; Het is goed voor verzekeringsbedrijven, glas-schadebedrijven, psychologen, artsen en noem maar op!

Criminaliteit zou dus gestimuleerd moeten worden! Op grote schaal gebeurd dat dus ook. Niet voor niets is ons kleine landje één van de grootste leveranciers van (onderdelen van) wapentuig, huurlingen (al heten die dan "beveiligingsexperts") en dergelijke.

Ook op het gebied van de witte boorden-criminaliteit doen we het uitstekend op het wereldtoneel. Ja, Nederland is een land dat vooroploopt op het gebied van misleiding en corruptie op grote schaal. Liegen kunnen we als de beste en we noemen het gewoon "politiek bedrijven".

Maar met sporten doen "we" het ook goed (om eens over een vrolijker onderwerp te schrijven). Zowaar haalde Nederland medailles bij shorttrack! Natuurlijk ook bij het langebaanschaatsen en zelfs bij het snowboarden.

En ach, ook op politiek gebied zal het vast wel loslopen allemaal en over een jaartje of twintig kijken we glimlachend terug op deze periode. Misschien wel vanuit een vakantiehuisje in ons nieuwe tweede vaderland Cuba...;-)

Vandaag staan wij stil bij de slachtoffers van de aanslag bij Domodedovo, Moskou

Update: Per abuis had ik mijn aantekeningen voor een andere keer reeds gepublidingest. Mijn excuses voor de verwarring...;-)


11 opmerkingen:

Salty Letters zei

De wegwerpmaatschappij: sja... iedereen werkt er min of meer aan mee... kijk alleen maar eens naar de verpakkingen waar ons voedsel in zit...
En wat mensen betreft: ook relaties zijn momenteel 'wegwerpbaar ' als de sjeu er na 2 jaar ( en soms al korter ) af is gaan ze toch gewoon uit elkaar? We voeden elkaar met deze ideeën. Alles moet maar 'kunnen '....
Dus als we al met elkaar zo omgaan in een relatie, hoe zouden we dan anders omgaan met de wereld om ons heen?
De tijd is allang rijp voor een nieuwe vorm van bewustwording, maar de mens wil altijd het laatste woord en de eerste zin... ( letterlijk en figuurlijk )

Mijn mobieltje gaat trouwens al 6 jaar trouw mee, hier en daar mist een stukje maar het bellen gaat nog prima.

Di Mario zei

Soms doe ik er lekker aan mee, maar meestal probeer ik het toch wel te beperken. Ik koop meestal pas iets als het niet meer werkt. Ik zit al meer dan 11 jaar bij dezelfde werkgever.. (en nog heeft hij het over mijn proefperiode ;-))
En een relatie moet jezelf leuk houden. Je moet niet alles op je partner afschuiven.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Sjoerd zei

Tsja, vroeger verdiende de staat, en dat waren wij, aan diverse zaken. Nu alles geprivatiseerd is verdienen de buitenlanders aan ons...

Ollie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ollie zei

Sorry mijnpc is dronken , Ollie ergert zich waar we naar toe gaan ! Maar Terrence je moet het blijven vermelden!

Ruben zei

mijn mobieltje is al bijna 5 jaar oud en ik ben van plan hem nog eens 5 jaar te houden.

Bertie zei

Terrebel, alle energiebedrijven het goedkoopst, haha. En de zorgverzekeringen zeker ook al? Je lacht je rot.
Je zou het bijna geloven!

suske zei

het zal wel eens loslopen, maar niet in dit leven vrees ik.

Redstar zei

EN een berg mensen verdedigen het liegen en bedriegen van onze overheid als verdraaien van de waarheid.

En minister de Jager wordt steeds slanker uhhu :D

incinta zei

...tja die energiemaatschappijen.... ik heb de hoop allang opgegeven dat ik ooit nog eens bij de goedkoopste terecht kom, hou niet zo van al dat geshop. Zo eens in de zoveel jaar vind ik goed genoeg.