Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 01, 2010

Land

Gisteren waren m'n zoon en ik bij een etentje van vrienden Elsa & Bas. Vol trots lieten zij ons hun nieuwe woning zien en het eten was lekker.

Ik kan nu al voorspellen dat ook volgend jaar pasta met kip nog door veel mensen lekker gevonden wordt.

Er zijn mensen die hun beroep hebben gemaakt van het voorspellen van trends. De bekendste "trend-forecasters" zorgen in wezen zelf voor het uitkomen van hun voorspellingen. Zo wordt het vanzelf een "self-fullfilling prophecy". Stel dat zo'n betaalde voorspeller op een seminar roept dat okergeel volgend jaar dé kleur wordt die de etalages domineert, wat zal dan de vertegenwoordiger van Blokker doen? Die bestelt voor het nieuwe seizoen natuurlijk massaal okergele kandelaars, fotolijstjes, rieten mandjes en serviesgoed. Zo zal Blokker inhaken op de verwachte trend. Vervolgens roept de trend-forecaster:"Zie je wel: de winkels liggen vól met okergele produkten. Ik had dus gelijk."

Iedereen roept "Oh! en Ah! en Wat knap!" en het boekje van de bekende trend-voorspeller vliegt de winkels uit...

Een bekende trend is het noemen van de huidskleur, het geslacht of de sexuele voorkeur van de nieuwste leider (m/v) van een land. Zo heb je de IJslandse lesbische premier, de zwarte Amerikaanse president en nu een vrouwelijke Braziliaanse president in de persoon van Dilma Rousseff. Alsof het een hele prestatie is om lesbisch, zwart of vrouw te zijn en dat je "ondanks die tekortkoming" het toch maar zover geschopt hebt. En natuurlijk zijn negers/vrouwen/lesbiënnes veel beter in het leiden van een land dan blanken/mannen/hetero's. Wat een hoop stierepoep!

Als het behoren tot een minderheid dan écht een pré is om een land te kunnen leiden laat elk land dan voortaan maar leiden door een gehandicapte lesbische Joodse negerin. Met een spraakgebrek. Iedereen die niet aan dit beeld voldoet hoeft niet eens aan de verkiezingen mee te doen want die is bij voorbaat kansloos. Iedereen weet toch immers dat je tot een minderheidsgroepering moet behoren om geloofwaardig te zijn als de leider van een land?

P.s. Vandaag ging m'n boek (een verhalenbundel) naar de drukker!