Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, december 27, 2010

Minder

Vrijdag hadden wij een familie-kerstetentje (U heeft een paar foto's kunnen zien). De echte kerstdagen waren zoon en ik gewoon lekker thuis. Vandaag hadden wij visite van vriendin Melissa en m'n pijntherapeut en vanavond gaan we naar een uitbuik-feestje bij vriendin Iris. Ik hou er wel van, die omgang met verschillende (soorten) mensen.

Toevallig had ik het met verschillende mensen erover dat wij op 2 maart 2011 weer mogen stemmen!

Er gaan al stemmen op om mannen te verbieden met kinderen om te gaan. Alles vanwege die paar idioten die hun handen niet thuis konden houden. Opeens zijn vrouwen niet meer geëmancipeerd en willen zij dat ook de man thuis zich niet meer met de kinderen bemoeit.

Goed, mannen dus weer aan de fulltime baan en vrouwen weer fulltime aan het huishouden dus. Is dat écht wat de meeste vrouwen nu opeens willen?

Laten wij eens gaan kijken naar de cijfers rond kindermishandeling: jaarlijks worden er zo'n 120.000 gevallen van kindermishandeling gemeld. In ruim 90 procent van die gevallen is de dader...tromgeroffel...een vrouw!

En dan zouden we onze kinderen moeten redden uit de klauwen van die enkele mannelijke pedo's in kinderdagverblijven?

Als we de planeet willen redden moeten we niet wachten tot een stel oude mannetjes het met elkaar eens wordt en ons regels gaan lopen opleggen. Nee, we moeten het zélf doen. Maar hoe dan? Gewoon, door ons gezond verstand te gebruiken. Ik weet't, da's erg lastig nadat wij er jarenlang in getraind zijn om bevelen op te volgen en niet meer zelfstandig na te denken. Mijn advies? Probeer het eens!

Het kan misschien handig zijn om het licht aan te laten in de badkamer maar als U na 20 jaar daar gebruik van te maken nog steeds het lichtknopje niet kunt vinden in het donker is er toch iets goed mis.

Verorber voor zover mogelijk seizoensgebonden voedsel. Dan hoeft er minder voedsel getransporteerd te worden en dat scheelt enorm. Naar het schijnt wordt er per Nederlander circa 3 voetbalvelden aan grond gebruikt om van te leven. Terwijl er maar één voetbalveld per wereldburger aan ruimte voorhanden is.

Misschien moeten we'ns wat minder egoïstisch zijn en anderen ook wat ruimte gunnen.

Bijvoorbeeld door nog maar één keer per jaar op vakantie te gaan in plaats van twee of drie keer. En ook die ene keer niet met het vliegtuig te gaan maar de bus of trein te pakken naar een buurland. Of -ook leuk- gewoon een weekje doorbrengen in een deel van Nederland of België waar U zelf nog nooit geweest bent.

Natuurlijk, af en toe genieten van wat luxe mag best. U heeft er tenslotte hard genoeg voor gewerkt. Maar zeg eens eerlijk: het kan toch best een beetje minder?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Frans de Munck


11 opmerkingen:

Roelien zei

Ik zeg: een waddeneiland, wel een boot nodig, maar geen vliegtuig!

suske zei

wie lust er nu spruiten in juli ?

Sjoerd zei

Als de mensen maar ene keer op vakantie mogen, wat moeten ze dan doen met al dat geld wat ze overhouden. Ach ja, sparen voor je pensioen...

Fokkio zei

Het is triest en onterecht dat mannen in de kinderopvang nu bij voorbaat verdacht zijn.
Verder ben ik het met je eens dat we van alles wel wat minder kunnen. Alleen denk ik dat het logisch is dat we in onze jachtige competieve wereld meer behoefte aan vakantie ed hebben dan elders... De balans is zoek.

Di Mario zei

Maar... maar..ik ga niet echt op vakantie.. Tenminste, bij je schoonmoeder in huis zitten is voor een hoop mensen een nachtmerrie. Dan eet ik wel wat vaker snert en stampot in de winter ter compersatie oke.

Love As always
Di Mario

Renesmurf zei

Ik vind ook dat voedsel lokaal dient te worden geproduceert, behalve dan in de kassen.
Dat scheelt ook al een hoop.

En discrimineren op geslacht mag niet.
Elke ramp, want dat is het, is er één te veel, maar helaas is alles voorkomen niet te doen.

www.brillie.nl zei

Fijn dat je weer online bent. Je had natuurlijk de wifi van je buren kunnen gebruiken. Lijkt mij. Dat lukt hier niet. Immers mijn buren wonen op 5 km afstand, dat lukt niet met wifi.

CasaSpider zei

Wij hoeven de planeet niet te redden.
Die redt zich wel.
Wij zijn alleen bang voor ons eigen hachje.
Maar is de mens wel zo belangrijk?

Terrebel zei

@Brillie: De buren hebben een beveiligd netwerk.

Elsje zei

Ben het met je eens: flauwekul om nu te roepen dat mannen niet geschikt zouden zijn om kinderen te verzorgen.
En qua eten/reizen etc: helemaal eens!

Maar @suske: ik, ik, ik! Ben nl dol op spruiten, 's zomers en 's winters!

Anoniem zei

nederland is ook mooi land waar veel te zien is. Ik ga graag in eigen land op vakantie.
ctje