Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, december 14, 2010

Generatie

Gisteren een goed gesprek mogen voeren ten kantore van het DWI. Het gesprek was met mijn begeleidster van de workshops ZZP. Ook zij kon mijn klantmanager maar niet te pakken krijgen om te vragen waarom de omzet van mijn startend bedrjf door de Inkomensconsulente (sorry, ik verzin die termen niet) wordt gezien als pure winst.

Vandaag probeerde ik het nogmaals maar weer/nog steeds bleken beide dames vandaag niet bereikbaar. Nu "wegens persoonlijke redenen". Vast heel vervelend allemaal voor hen maar de klant wordt niet echt geholpen met die mededeling. Gelukkig was er iemand bij het DWI die toegang had tot het systeem en mij kon vertellen dat er nu opdracht is gegeven om deze maand alleen maar het afgesproken bedrag van E.150 in te houden van mijn uitkering, zijnde het gemiddelde van mijn verdiensten, na aftrek van onkosten.


Ik heb er aardig vertrouwen in dat een en ander nu goed geregeld is. Dat het niet meevalt om alle medewerkers van DWI en UWV op één lijn te krijgen blijkt ondermeer uit mijn correspondentie met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ik schreef ook een briefje aan Albert Heijn omdat zij niet geleerd hebben van fouten uit het verleden en nog steeds produkten hebben liggen waarvan de reguliere verpakking relatief goedkoper is dan de groots aangeprezen -en zogenaamde- voordeelverpakking. Ik geef ze nog één hele kans om te reageren want anders zal ik de authoriteiten moeten inlichten.

Verder had ik gisteren mijn eerste sessie bij een pijn-therapeut vanwege mijn versleten heup. Ik heb goede hoop op de nieuwe behandeling. Deze methode kijkt namelijk vooral naar de oorzaak van het probleem en niet naar de symptomen.

Dat zouden politici ook eens moeten proberen...

Natuurlijk kun je ontevreden relschoppende hangjongeren massaal oppakken en in het gevang werpen. Maar je kunt er ook eens bij stilstaan waaróm die jongeren rellen schoppen, ontevreden zijn en maar een beetje rondhangen. En dan daarvoor een oplossing bedenken.

Voor de huidige generatie komt die methode waarschijnlijk te laat maar laat het ons in elk geval proberen, al is het maar voor het welzijn van de volgende generatie.

De link van vandaag is voor de verkiezing van De Grootste Leugen van het Jaar

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Richard Holbrooke


9 opmerkingen:

thatfullmoonguy zei

heeey Mr. Terrebel! Sodeju je hebt een hoop aan je hoofd. Niet altijd fijn ook, dat kan ik me erg levendig voorstellen.
In ieder geval een paar hoopgevende faktoren. Vooral veel sterkte met de AH, ook mijn winkel al zal ik eens beter op die voordelen van ze letten. Maar natuurlijk tellen die twee andere zaken ook.

Voor de link moet ik echt later wat tijd nemen, ik ben benieuwd!

Op je reaktie bij mij heb ik gereageerd op je gedichtensite.

Groeten van hierzo!
Clemens.

Redstar zei

Ik hoop dat die pijntherapeut iets voor je kan betekenen. Een versleten heup is hoogst pijnlij ja, maar dat weet je.
Het DWI lijkt me een bedrijfje wat erg slecht op orde is.

Ollie zei

DWI , ZZP ... Ollie begrijpt er geen snars van als domme Belg ;-)

Hupelijk kunnen ze iets doen aan je heup! Maar pijnlijk hé .
En de verpakkingen , altijd maar kleiner vb een Mars van twee jaar ge"leden was veel groter dan nu , maar ze blijven dezelfde prijs ! Valse reclame!

Terrebel zei

Ollie is niet de enige die die afkortingen niet begrijpt. Voor het "gemak" verandert men hier om de paar jaar de afkortingen van de instellingen die werkloosheids-uitkeringen horen te verzorgen.

De term Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) is hier verzonnen om iemand aan te duiden die z'n eigen zaakje heeft.

Persoonlijk ben ik heel blij dat ik m'n eigen zaakje nog heb. Maar dat terzijde.

En inderdaad: dat van die Mars en zo is mij ook al eerder opgevallen. Ze halen steeds een beetje van het gewicht af om dan opeens terug te gaan naar het oude gewicht om dan reclame te maken met "nu extra groot!".

Fokkio zei

Het is lastig vaak met die grote instanties. Hopelijk is het geregeld nu.
Dat bij de Albert Heijn moet anders kunnen inderdaad. Wat moeten we met die verpakkingen.

Sjoerd zei

Het helpt als je in ieder geval alweer wat meer centen ter beschikking. Geld maakt niet gelukkig, maar geen geld helemaal niet...

suske zei

mijn vrouw is deze week voor de eerste keer naar zo'n pijntherapeut geweest.
Ze is daar heel tevreden over en volgende week gaat ze opnieuw.

Leibele zei

Mafferikken bedenken rare procedures die vervolgens door organisaties zoals het DWI uitgevoerd moeten worden. Dat is vragen om problemen. Albert Heijn heeft helemaal geen verpakkingen meer en woont heerlijk in Engeland.

Annojo zei

Inderdaad, oorzaken achterhalen en daar iets tegen doen in plaats van nutteloze, repressieve maatregelen.