Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, oktober 21, 2010

Spelen

"Na de aardbeving" van Haruki Murakami is boek nummer 25 van dit jaar en is een serie korte verhalen die de Japanse auteur in volledige afzondering schreef in zijn onnavolgbare stijl. Tsja, wij kunnen dat niet...

Eigenlijk best grappig dat "wij" er schande van spreken dat homosexuelen in het Amerikaanse leger worden verguisd en niet voor hun geaardheid mogen uitkomen (Hoewel het tij nu lijkt te keren). Waarom dat grappig is? In ons eigen land mogen homo's geen orgaandonor worden vanwege vermeend gevaar voor sexueel overdraagbare aandoeningen die een effect kunnen hebben op de gezondheid van de organen. Wat een ontzettende grote hoop stierepoep! De nier van een lesbiënne is heus wel compatibel met die van een heterosexuele dame en met de huid van een dode homo kan een brand-slachtoffer best gelukkig worden.

Er zijn mensen die er gelukkig van worden wanneer ze iemand betalen om twee weken lang in een lekkende tent op een modderig grasveld te gaan zitten in de buurt van een openbaar toilet waar uitsluitend biologen blij van worden. "Kamperen" noemen we die hobby. Ieder zijn of haar ding natuurlijk maar eigenlijk is het heel raar dat wij graag betalen om de luxe van electrisch licht en stromend water even achter ons te laten.

Zou het de drang zijn om terug te vallen op onze oer-leefstijl?

Wij vinden onszelf zo knap en intelligent. Maar wie is er nu eigenlijk slimmer: de mens die telkens weer efficiëntere methodes bedenkt om soortgenoten het leven zuur te maken? Of de dolfijn, die al miljoenen jaren weinig anders doet dan zwemmen, eten, vrijen en spelen?


9 opmerkingen:

Salty Letters zei

Dolfijnen zijn slimmer, daarom worden ze ook gevangen genomen en afgeslacht.
Een dier mag tegenwoordig niet gelukkiger zijn dan de mens.

Ollie zei

Terrence , mijn beste jeugd vrienden zijn homo ! Een ding is zeker en TV zegt het ook ,; lieve , lieve mensen ! GODVERDOMME , wat mankeert er aan sommige mensen ? Hetro , homo , lesbisch ! IEDEREEN heeft het recht om zijn seksuele geaardheid te uiten !
Elk jaar nodigt Ollie zijn homo vrienden met partner uit of vice versa. geloof ons , de beste avonden uit het jaar !

CasaSpider zei

Mensen zijn duidelijk een stuk slimmer dan dolfijnen. Immers, wij hebben de serie Flipper gemaakt, waarin een dolfijn speelt. Nog nooit is vertoond dat dolfijnen een film hebben gemaakt met een mens in de hoofdrol, een toepasselijke titel wil me even niet te binnen schieten.

suske zei

de mens is een wezen dat alles graag kapot maakt.
Wezens die anders en gelukkiger lijken laten hem door het lint gaan.
En de mens gaat door totdat deze aarde kapot is.
Dan gaat hij indien mogelijk de rest van het heelal om zeep nelpen.

Mammalien zei

Waar ik ook wel weer van schrik zijn de berichten in Utrecht dat er een gay-klaaglijn is opgericht - niet die lijn zelf, maar het feit dat homo's/lesbo's worden weggepest uit hun huizen?! Vreselijk...

Mededeler zei

Er is een verschil tussen slim en intelligent. Je bent pas echt slim als je je intelligentie selectief weet in te zetten (en dus ook selectief níet inzet).
T.o.v. kamperen moet je trouwens fòrs meer betalen als je buitenshuis wenst te vertoeven met het genot van electriciteit en stromend water. Én als je uit je tent stapt sta je meteen in de regen en dat heb je niet als je een hotelkamer uitstapt!

Di Mario zei

Ik zeg al jaren dat ik de schildpad één van de bijzonderste dieren vind. Omdat ze zich sinds de prehistorie weigeren aan te passen aan de moderne maatschappij.

Love As Always
Di Mario

Redstar zei

Ik lijk een beetje op een dolfijn dus :D Zonder gekheid. De mens is slim natuurlijk, maar niet slim genoeg om zijn eigen stompzinnigheid te voorkomen. En het loslaten van het jachtige bestaan kan geen kwaad! Maar dat weet jij.

Terrebel zei

@Mededeler: Maar waarom gaan mensen naar het buitenland en relatief veel geld betalen om in een huis te zitten met elektriciteit en stromend water. Wat is dan het verschil met thuis zitten? ;-)