Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, oktober 28, 2010

Ontslaan

'When they have puked they will go down on their knees and then the dog comes'. Zomaar een zinnetje dat werd uitgesproken tijdens de repetitie gisteren voor de Halloween Hairball-show in Paradiso, aankomende zaterdag. U begrijpt: dat wordt een dolle boel! Vaak zijn de repetities zelfs leuker dan de eigenlijke show.

Met m'n zoon heb ik ook regelmatig leut. Vroeger al toen ik hem filosofische vraagstukken voorlegde. Hij was een jaar of zeven toen ik hem vroeg: Als een aap, een ijsbeer en een schildpad vechten, welke wint er dan?' Zijn antwoord:'Als ze in het oerwoud vechten wint de aap, op het ijs dan wint de ijsbeer en als ze in het water vechten wint volgens mij de schildpad'. Of deze dan:'Denk je dat op een dag robots de plaats van mensen zullen innemen?'-'Alleen als ze dat willen, natuurlijk!'

Natuurlijk gaat er ook ('zelfs') in mijn leven wel eens wat mis. Maar dan richt ik mij op de kleine geneugten. Zo mocht ik zaterdag m'n dochters vingernagels knippen en genoot ik van het vertrouwen dat zij in mij stelde. Onvoorwaardelijk ging zij ervanuit dat ik haar geen pijn zou doen en legde zij haar tere meisjeshand op mijn been. Ook nis er hier niet altijd geld voor een lekker biefstukje of zo. Dan maak ik bijvoorbeeld een dubbele tosti van een paar sneetjes oud brood en zegt mijn zoon:"Lekker, pap!"

Of er belt, sms't of mailt een klant of opdrachtgever om te zeggen dat men zo tevreden is met mijn inbreng.

Allemaal dingen om blij van te worden.

De directie van Shell was vast weer blij met de gratis reclame geleverd door het NOS-journaal vandaag. Zoals eerder deze week bijvoorbeeld ook Philips dat was. De kwartaalcijfers werden weer gepresenteerd en uiteraard waren die erg goed. En dat is al jaren zo. Vreemd genoeg komt het niet op het nieuws als de kwartaalcijfers een keer tegenvallen. Vallen die ooit wel tegen eigenlijk?

Het gaat nu zo goed met met de economie dat uitzendbureaus de vraag naar tijdelijke werkkrachten moeilijk kunnen bijbenen. Het is dat ik niet paranoïode ben. Anders zou ik kunnen gaan denken dat de kredietcrisis is bedacht als methode om vaste (en dus dure) werknemers te ontslaan en opnieuw aan te nemen via uitzendbureaus. Op die manier zijn werknemers niet alleen goedkoper maar ook veel makkelijker te ontslaan.


10 opmerkingen:

Ollie zei

Bij ons is het ook zo mzt die uitzend bureau's , werk af, op de vuilhoop !

Roelien zei

De arbeidsmarkt is een echte werkgeversmarkt op dit moment. Bedrijven kunnen kiezen uit soms wel 100 kandidaten voor een functie. Uitzendbureaus nemen iedereen wel aan, maar kunnen ze niet bemiddelen.

Lief stukje van die vingernagels en de tosti. Klein geluk, nee groot geluk.

Groet Roelien

Renesmurf zei

Nieuws is geen reclame, maar gewoon een mededeling.
En als het slecht gaat melden ze dat ook wel.

De crisis heb ik nog niks van gemerkt, en wat mij betreft blijft dat zo.
Maar ja, we zullen zien.

Anoniem zei

Fijne kinderen heb je. :)
Zijn de kleine dingen waar je vaak blij van word.
Ctje

Redstar zei

Gek, ik had de zelfde gedachte over die crisis. Blijk ik toch niet de enigste te zijn.
En wat is nu biefstuk als je een lekkere tosti kunt eten? :-)

Terrebel zei

@Redstar: Blijkbaar is maar een handjevol mensen (jij en ik bijvoorbeeld) niet beïnvloedbaar door de psychedelica die men in het drinkwater stopt...;-)

Mammalien zei

Wat een groot geluk uit kleine dingen soms he.. Mooie uitspraak ook van je zoon...

Roosnans zei

volgens mij zit groot geluk vaak in die heel kleine dingen...die momenten blijven hangen...

kredietkrisis? is er een krisis?

grtz en alvast goe weekend!

Hen®y zei

Het is kunst om blij te kunnen zijn om kleine dingen, alledaagse zaken, voor een ander niet vermeldenswaardig maar voor jouw gelukkig makend! Fijn weekend!

Morgaine zei

Het is altijd fijn als je zoveel waardering krijgt, al is het een heel klein beetje, vandaag kreeg ik een overdosis trots bij, en dat voelt ook goed ;-)

Wat betreft het werk en de constructie, ja dat zou je haast worden niet? heb ik ook nog wel wat over binnenkort ;-)

XXX