Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 05, 2010

Kijken

Gisteren, tien jaar geleden, is dochter Eva geboren. Dat heuglijk feit heb ik zelfs vastgelegd in een verhandeling die ik gisteravond mocht houden. Het ging om een ietwat filosofisch praatje van een minuut of 20 over het onderwerp "leven". Wat is leven eigenlijk, waar komt het vandaan, wanneer begint het, wat is het waard? Erg interessant om daarover van gedachten te wisselen met mensen die vanuit verschillende invalshoeken daarnaar kijken. De één wetenschappelijk, de ander meer spiritueel.

Mijn leven zit weer'ns in een stroomversnelling. Als mede-oprichter van Stichting HIOB zette ik onlangs een bijzonder eenvoudige webpagina online, als schrijver zet ik de laatste puntjes op de i bij het uitgeven van mijn eerste verhalenbundel (en blijf ik intussen meer verhaaltjes schrijven en zelfs een roman). Het einde van mijn opleiding tot Zelstandige Zonder Personeel is in zicht maar er moet nog het een en ander gebeuren. Intussen stijgt het aantal entertainment-opdrachten (en durf ik ook eindelijk meer geld te vragen). Ook als mede-organisator van een groepsreis dient nog eea geregeld te worden en natuurlijk behoeft ook mijn tienerzoon met enige regelmaat wat aandacht en probeer ik het huishouden een beetje bij te houden.

Pfoe, soms ben ik blij dat ik geen partner heb die ik dan natuurlijk ook de nodige aandacht zou geven...

Soms ben ik ook blij dat ik relatief weinig tijd heb om TV te kijken. Vaak is het aanbod werkelijk om te huilen. Zitten er echt mensen te wachten op het kijken naar hoogtepunten uit een loterij-show? Volgen mensen écht het proces tegen Wilders? Echt straf vanwege aanzetten tot haat zal hij natuurlijk niet krijgen. Mij lijkt het al heel aardig als hij van de rechter zijn haar niet meer mag blonderen zodat hij weer op een Indonesische moslim lijkt. Maar dit terzijde.

Willen mensen écht weten hoe rijke mensen een broodje smeren in een real-lifesoap? Er zijn zelfs TV-programma's die niets anders laten zien dan reclame-filmpjes! Er is zelfs een "omroep" die weinig anders doet dan op een nogal knullige manier YouTube-filmpjes aan elkaar te laten praten. Sorry hoor, maar ik kan zelf wel op Youtube zien hoe de Boliviaanse president Evo Morales een tegenstander in een vriendschappelijke voetbalwedstrijd vloert met een knietje...

Maar blijkbaar is er behoefte aan. Anders zouden die programma's niet bestaan. Bovendien geeft het mensen wat om handen. U weet wel; die mensen die "geen tijd" hebben om hun moeder in het verzorgingstehuis op te zoeken, om de buurvrouw te helpen met haar boodschappen of hun kinderen te helpen met hun huiswerk. Ik vraag mij wel eens af wat er in het land zou gebeuren als er door een storing in "Hilversum" een week geen TV was.

Daarom een vraagje: Hoe zouden Uw avonden eruit zien als U geen TV zou kijken? (Van Redstar kan ik het antwoord al vermoeden...)

11 opmerkingen:

  1. Dit zou echt niet erg zijn Terrence ! Ollie is ook bezig met zijn tweede manuscript van zijn tweede verhaal . Het eerste manuscript "Zwart Likeur " is af! Daar vergt veel tijd en opzoeken bij. Verder veel , heel veel lezen en leren. En als de nachten helder zijn en de maan er niet is , de thermos met thee vullen de telescoop mee naar buiten en genieten van het heelal !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aan de andere kant levert een partner ook een bijdrage in de werkzaamheden. Dat aandeel kan weleens groter zijn dan de aandacht die de patner krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allereerst van harte gefeliciteerd met je dochter!

    Een week geen tv?
    Ja graag, kun je niet even een storing 'regelen'?
    Zelf kijk ik amper ( ben meer van de boeken ) maar die pleegpuubs van mij kunnen geen dag zonder...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met Eva!

    Een week geen tv is geen probleem hier , een week geen computer wel....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem16:42

    gefeliciteerd met Eva.

    ik hoef niet te zien hoe rijken hun brood smeren, maar de little people dat net is afgelopen vond ik wel super.

    Zo kan het ook met een beperking, uit het leven halen wat erin zit. En overal een oplossing voor zoeken.

    ctje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wens je dochter een gelukkige verjaardag.
    En zonder tv zou ik nog meer achter de pc zitten vrees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet veel anders dan nu hoor. Ben meestal rond half zeven, kwart voor zeven thuis. Daarna eten koken, eten (natuurlijk) en samen met Dinnetje het kleine prinsesje in bad doen. Nog even met de prinses spelen in de woonkamer en daarna gaat ze naar bed. Afwassen.. goed dat je het zegt.. moet ook nog even gebeuren en dan een kopje koffie op de bank.. En dan even met Dinnetje de dag doorspreken. En natuurlijk andere dingen. En dan.. is de avond zo voorbij. Als zij dan naar bed gaat.. Dan ga ik nog even achter de pc.. Om antwoord op jouw vraag te geven. Meestal kijk ik alleen in de avond tv als er voetbal is. En het journaal kijk ik meestal even snel in de rookkamer tijdens het roken.

    Love As Always
    Di Mario

    ps.. nog gefeliciteerd met dochterlief natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik kijk zo goed als geen tv.
    hooguit het nieuws om toch ietwat op de hoogte te blijven van wat er in de 'wereld' gebeurt????

    een dikke proficiat met jouw tiener, terrebel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd voor je dochter!

    Begrijp verder nooit waarom tv zo geassocieerd moet worden met de negatieve kanten van de samenleving. Hordes mensen kijken tv en zorgen wel voor hun ouders, nemen heus de tijd voor hun kind en vergeten echt niet de hond uit te laten. Mensen zijn nu eenmaal niet de hele dag bezig met 'nuttig zijn' - al zijn er veel die het proberen - en gelukkig maar.

    Een week thuis zonder tv zou ik dan erg onaangenaam vinden. Sowieso omdat ik tv kijken leuk of interessant vind. Mag graag actualiteiten kijken, ben enorm fan van the dogwhisperer en voor de ontspanning kijk ik graag as the world turns. Daarnaast zou ik andere dingen die een hoger activiteitsgehalte van het brein vereisen, niet hele dagen volhouden.dat is mijn ding, als chronisch zieke kan ik wel zoveel willen maar rust hoort er echt bij en even voor de tv hangen biedt best uitkomst. Vaak heb ik hem ook aanstaan voor het geluid, heb het altijd prettig gevonden om bijgeluiden om me heen te hebben. Radio volstaat dan ook wel, al kan goede muziek me weer erg afleiden.

    Fijn om te horen dat het zo goed gaat en loopt allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat over het leven.
    Daar was ik nu benieuwd naar...
    Wat is daar uitgekomen ?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!