Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 13, 2010

Juffrouw Anneke

Er is een pandabeer-tweeling geboren in een of andere Aziatische dierentuin. Nou joepie ende hoera ende zo. Natuurlijk zijn de beestjes erg lief en schattig maar de mens verstoort hier met opzet het natuurlijke gedrag van...eh...de natuur. Die bepaalt namelijk wanneer soorten uitsterven. De mens dient zich daar niet mee te bemoeien.

Wij zijn met z'n allen ook lekker hypocriet: Als er een of andere keversoort met uitsterven wordt bedreigd zijn er geen organisaties te vinden die bereid zijn geld te steken in een fokprogramma om de betreffende soort te kunnen behouden voor de planeet. En we weten allemaal waarom: kevers zijn nu eenmaal niet erg schattig.

De klant bij wie ik gisteren was kun je misschien niet schattig noemen maar het was duidelijk dat zij mijn hulp met het een en ander erg op prijs stelde; Zij nodigde mij meteen voor het eten uit! Volgende week ga ik op dat aanbod in...

Ik was toevallig tegelijk thuis met buurvrouw Margot en las later het weblog van Ollie. Daardoor werd ik meteen aangestoken om hetzelfde te doen als deze Vlaamse weblogger: het plaatsen van een oude foto en daarover wat vertellen.
U ziet mij op schoot bij Juffrouw Anneke, in de tijd dat een kinderdagverblijf nog een crêche heette. Wat ik mij kan herinneren uit die tijd was dat ik wel'ns mee mocht als zij thee ging zetten in het kleine keukentje aldaar. Haar collega, juffrouw Petra, staat niet op de foto maar die kwam ik zo'n dertig jaren later weer tegen toen ik een fotorolletje inleverde (digitale fotografie was nog voorbehouden aan een handvol nerds). Zij noteerde mijn achternaam en zei:"Hé, da's ook wat: als kleuterleidster had ik een kindje op de groep met die naam!" Nou, dat was ik dus.

Met de ouders van één der andere kindjes op de foto heeft mijn moeder nog immer contact, zoals wij ook altijd -via kerstkaarten- contact hebben gehouden met juffrouw Anneke.

Een paar jaar geleden zijn we samen met m'n kinderen en juffrouw Petra naar Hilversum afgereisd alwaar het een vreugdevol weerzien werd met juffrouw Anneke.


13 opmerkingen:

Roelien zei

Dit is een mooi inititatief!
Prachtig weerzien zo...

Sjoerd zei

Mooi die oude foto's. Helaas heb ik er geen.

Mammalien zei

Wat leuk die foto en het verhaal en super dat je nog contact hebt!

Leibele zei

Het is een leuk initiatief, oude foto,s met een verhaaltje daarbij. Heb ik recentelijk nog gedaan. Het is tegenwoordig juist de mens die dieren laat uitsterven en als tegenprestatie van die dieren die op de nominatie staan een paar te bewaren als atractie.

Roosnans zei

leuk idee, zo'n minireunie!

grtz!!!

Bertie zei

Enig, die oude foto's, maakt gegarandeerd herinneringen los. En logjes☺
Zelf heb ik ze ook maar ik zet ze liever niet op het net.
De mensen zouden er maar van schrikken:-))

Renesmurf zei

Als je een hond aanrijdt moet je dat aangeven, en al die muggen , of zelfs vogels, mag je zomaar doodjagen!
Honden zijn nu eenmaal knuffeliger.

Ja, mensen uit het verleden.
Ik kom ze ook wel eens tegen, maar heb er niks mee.

Di Mario zei

Ik zie nog één keer per maand Juf Annelies. Mijn eerste grtoe liefde... misschien wel toevallig omdat het mijn juf was van de kleuterschool. Maar.. hoewel ik niet meer verliefd op haar ben.. ze blijft een schat.

Love As Always
Di Mario

curieuzeneuzemosterdpot zei

da's een mooi verhaal, terrebel!

een juf voor het leven! :-))

als mens zetten wij alles graag naar onze hand!
we willen tonen hoe machtig we zijn? :-((
we denken dat we god zijn?

tsss .. arme man!

Ollie zei

Ziet ge Terrence zo'n mooie herinneringen aan een foto , en zo'n verhalen dat je er van kan maken ! Enne als ik mijn kleuterjuf zou terug zijn zouden er ook traantjes lopen !

suske zei

mooi om eens oude archieven te doorzoeken en oude herinneringen op te halen.

Redstar zei

Tja, en dan komt er een kever met een enorme groep hier plantjes eten, en dan staan de uitroeiers in de rij om hun slag te slaan.

Anders zei

Die panda's verdienen 't ook eigenlijk niet.
Aanpassen ? Nooit van gehoord. Nee, we blijven lekker bamboescheuten vreten, terwijl die steeds schaarser worden. Misschien moeten die beesten ook 's een dvd-tje over de evolutietheorie kijken...