Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 26, 2010

Geven

Omdat het herfstvakantie is voor mijn zoon is het dat voor mij ook een beetje. De werkzaamheden staan even op een laag pitje maar dat betekent niet dat er niets gedaan wordt. Zo worden er feesten voorbereid, staat er een boek op het punt uitgegeven te worden, worden intussen klanten geholpen met teksten en administratie, worden oude contacten aangehaald en nieuwe contacten gelegd en wordt er aan m'n website gewerkt (Ja, ook door mij) en gaat ook het huishouden gewoon door.

De meeste van de dingen die ik net noemde zijn bijna klaar. Behalve het huishouden natuurlijk want dat gaat maar door en door. En zo erg is dat niet. Zo nam ik gisteren een keukenkastje onder handen en is de oven weer toonbaar. Zelfs van binnen!

Mijn zoon en ik zijn graag binnen en doen dan een spelletje of kijken een film. Maar wij zijn ook graag buiten en spraken zodoende vandaag op straat met buurman Vincent. Gisteren hadden wij buurvrouw Winonah nog even op visite voor wie ik nog een klein verjaarspresentje had. Een goede aktie, vond zij.

Goede aktie hoor van Edet en Libresse om een dubbeltje per verkocht product te storten op het rekeningnummer van Oxfam Novib, een sympathiek en echt goed doel. Maar voordat U naar de winkel rent voor toiletpapier en/of maandverband om daarmee Uw geweten af te kopen...bedenk dat U ook een goedkoper merk kunt aanschaffen en dan vervolgens veel meer geld kunt doneren aan het goede doel.

Stel dat U een merk koopt dat een euro goedkoper is, dan legt U 90 cent opzij voor Oxfam Novib (of een willekeurig ander goed doel) en houdt U een dubbeltje lekker voor U zelf. Het goede doel ontvangt op die manier maar liefst negen maal zoveel als het via de actie van Edet/Libresse zou krijgen én U houdt geld over om andere leuke dingen van te doen. U kunt natuurlijk dat dubbeltje ook aan mij geven...;-)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gregory Isaacs en dat van Paul de Octopus


9 opmerkingen:

Ollie zei

Ollie gaat vaak naar de oxfam wereldwinkel alhier , jammer ontmoet Ollie altijd dezelfde mensen.
Nochtans hebben ze lekkere dingen !

Renesmurf zei

Ik erger me er altijd aan als er "iets" naar het goede doel gaat.
Dat stuit me gewoon tegen de borst.

Di Mario zei

Dat dubbeltje verdien je bijna al voor de tip... Een mooie glimlach kwam op mijn gezicht, want gelijk heb je natuurlijk wel.

Love As Always
Di Mario

Liesbeth zei

Helemaal waar,dat is echt slechte reclame.

suske zei

ik koop mijn spullen bij tearcraft, een organisatie waar mijn buren aan meewerken.
Beetje zoals oxfam.

Redstar zei

Ook hier vanaf vanavond vakantie. Je moet toch wat hé :D
Mijn geweten hoef ik niet af te kopen. Ik doe waarvan ik denk dat het het goed is.

Pasula zei

Helemaal met je eens alhoewel het van die merken natuurlijk wel een mooi gebaar is. TV-reclame kost ook veel geld al vraag ik me af of het in het geval van toiletpapier en maandverband iets uithaalt, dat wordt toch wel gekocht.
Zet je rekeningnummer maar hier neer, dan stort ik een dubbeltje voor je goeie stukje en als alle webloggers dat doen dan loop je binnen!

Liesbeth zei

De herfstvakantie is hier nu weer over.

Morgaine zei

~proest~

Die octopussy... hahahaha ja daar stonden we even bij stil, de opvolger is al onderweg? ;-)

Van Oxfam Novib enzo, ja dat heb ik nu ook altijd, dus ja... btw... ik heb ook nog een oven die aan de binnenkant gedaan moet worden, interesse? :P

XXX