Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 20, 2010

Eist

Knap van mijn zoon dat-ie vanmorgen extra vroeg op stond om eerst nog even zijn folderwijk te lopen alvorens nog even wat Franse woordjes te leren voor een proefwerk vandaag. Daarbovenop moest-ie met gym vandaag ook nog een cooper-test lopen. De arme jongen...Gelukkig gaat het hier niet om het soort van arm-zijn waardoor je moet bezuinigen.

De Nederlandse regering zegt te willen bezuinigen maar durft de meer vermogende medemens niet aan te pakken. In Engeland denkt men daar anders over en heeft men bedacht dat voortaan alleen mensen die het nodig hebben nog kinderbijslag krijgen.

In Nederland is het heel normaal om iemand die al een paar ton per jaar aan inkomsten heeft nog 1000 euro extra te geven als tegemoetkoming in de kinderkosten. Ook komen miljonairs gewoon in aanmerking voor een belastingvoordeel op hun koopwoning. Terwijl regelingen en subsidies bedoeld zijn om mensen die het financieel wat moeilijker hebben wat armslag te geven.

Omdat er zo veel geld gaat naar mensen die het niet nodig hebben blijft er te weinig over voor hen die het écht nodig hebben. De aangedragen oplossing: Mensen die het écht nodig hebben nog minder financieel steunen zodat zij die het niet nodig hebben hun relatief minieme extraatje kunnen houden.

Daaronder bevinden zich ondermeer managers van de hobbylobbyclubs in de zorg. Farmaceutische instellingen, ziekenhuizen en clubs van specialisten geven jaarlijks een miljard euro van "ons" geld uit aan "adviseurs" die de overheid ervan moeten overtuigen een bepaald soort medicijn toe te laten op de Nederlandse markt. Bijvoorbeeld.

Zo komt het dat patiënten een vaak dure en niet-noodzakelijke behandeling krijgen voorgeschreven terwijl men meer baat zou hebben bij een traditionele behandeling van de ziekteverschijnselen. Maar ja, daar verdient "de industrie" niet zo veel aan.

Ook voor velen die werkzaam zijn in de hogere sectoren van de Zorg is geld de belangrijkste motivator. Het gaat al lang niet meer om het beter maken van mensen maar om het gezond houden van de eigen liquide positie. Voor dat soort mensen kan ik echt geen respect opbrengen.

Bij de voetbalwedstrijd Ajax-Auxerre gisteren zagen wij weer van die borden langs de kant staan met daarop het woord "Respect". Zo wordt respect een massa-produkt en verliest het aan betekenis. Ondermeer door dit soort acties denken mensen automatisch dat zij recht hebben op respect. Maar zo werkt dat niet. Respect is iets dat je verdient en niet iets dat je eist.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tom Bosley

12 opmerkingen:

  1. Tuurlijk heb je een punt met de bijslagen en toeslagen, maar wie de grens bepaald wordt waarschijnlijk gelyncht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat toppen van subsidies eigenlijk een goed idee. Begin eens bij de grens op een ton te leggen... En respect moet je hebben voor mensen die dat verdienen, niet omdat het ergens staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat bedoelen jullie met een ton ? voor ons is een ton 1000 kgr. is dit dan 1000€ ? Stomme vraag misschien ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zie ik Sjoerd nu zeggen: dat je respect moet hebben voor de mensen die meer dan een ton verdienen?
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Ollie: Een ton betekent, naast 1000 kg, ook €100.000

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Olle, naast 1000kg of €100.000 kan het ook nog een regenton zijn. Maar met deze opmerking verdien ik vast geen respect ;-)

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  7. laat toevallig degene met geld óók degene zijn die macht heeft? :-((

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het kan van mij niet snel genoeg gaan als dat men de echt hoge inkomens hun kindertoeslag en HRA afpakken. Die mensen laggen hun ***** uit hun broek van dat zakgeld. Van mij mag het voorbeeld van Engeland gevolgd worden.

    Overigens snap ik ook Sjoerd zijn reactie niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem10:07

    yep ik vind ook dat het tijd word dat de rijkere medemens ook es gaat inleveren. Een ton is mooi uitgangspunt om te beginnen.

    ctje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Sjoerd doelt op mensen die respect verdienen. Dat zijn niet noodzakelijkerwijs alle mensen die een ton of meer per jaar op hun bankrekening krijgen bijgeschreven. Denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ze moeten toch wat doen. Misschien dat er iets van blijft hangen tijdens de wedstrijd. Leuk begin van je log over je zoon, deed mij ook denken aan de mijne en dat ie het ook zo goed doet!..allebei

    BeantwoordenVerwijderen
  12. en mijn zure belastingcenten komen ook nog bij de grootste graaiers terecht... #fail

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!