Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, september 19, 2010

Succes

Op de pick-up ligt een plaat van Boudewijn de Groot, de lavalamp laat rode bollen was zweven, één van de gasten heeft een gitaar in handen en een wierookstokje vult de kamer met rozengeur.

Het zou zomaar de omschrijving van een "sit-in" kunnen zijn, gesitueerd aan het begin van de jaren '70 maar het was gewoon gisteravond bij mij thuis. Gewoon wat gezelligheid tijdens het vieren van mijn 43ste verjaardag.

Ik weet niet hou oud Murakami is maar wél dat-ie mooi kan schrijven.

"De olifant verdwijnt" van Haruki Murakami is boek nummer 20 van dit jaar en herbergt diverse van zijn surrealistische verhalen. Niet veel schrijvers komen ermee weg om het dagelijks leven te beschreven van een arbeider in een fabriek die olifanten maakt. Levende en dus geen porceleinen of zo. Murakami wél.

Ja, met een boek van deze succesvolle Japanse schrijver kun je thuiskomen!

Toen ik donderdag thuiskwam van het geven van een presentatie, gevolgd door een bezoek aan de fysiotherapeute, werd ik verwelkomd met een knuffel. Niet zo eentje van pluche maar zo eentje die Engelstaligen een "hug" noemen, ofwel een omhelzing. De vriend van mijn zoon die die middag bij ons was was enthousiast mij weer te zien.

Ik persoonlijk hou er wel van als stoere jongens zich er niet voor schamen mensen in het openbaar te knuffelen. Sterker nog: ik denk dat het een hoop frustraties zou verminderen als mensen vaker zouden durven te knuffelen. De medische wetenschap steunt die bewering: uit onderzoeken blijkt ondermeer dat zieke babies eerder herstellen wanneer zij vaker worden geknuffeld.

Ik ben zelf vader dus ik begrijp de frustraties van veel ouders prima. Natuurlijk zou je wel eens kwaad willen worden, met deuren smijten, een potje willen schelden. Maar lieve mensen, het levert helemaal niets op! Zelfs geen opluchting!

Stel: U bent met Uw kind naar de speelgoedwinkel geweest en het tastbare produkt van de liefde tussen U en Uw partner kiest een stukje speelgoed uit maar is daar na een paar dagen al op uitgekeken. Voordat U boos wordt over deze "geldverspilling", bedenk eens het volgende: De gemiddelde papa of mama geeft zichzelf twee dagen voor het uizoeken van een nieuw kledingstuk, mobieltje of koelkast. Anderzijds krijgt het gemiddelde kind 20 minuten (...) de tijd om wat leuks te vinden in de speelgoedwinkel.

Daarom dit experiment: Bij de eerste gelegenheid die U heeft stapt U de eerste de beste kledingwinkel binnen en geeft U uzelf maximaal twintig minuten om iets uit te zoeken en te kopen. Met Uw kind pleegt U overleg: wat voor speelgoed wil je graag? Wat vind jij leuk en past goed bij wat je momenteel op school doet? Wat is ook nog'ns leuk om met je broertje/zusje samen te doen? Denk je dat papa of mama het ding dat je koopt ook leuk zal vinden? Vervolgens ga je met dat kind twee dagen op pad langs allerlei (speelgoed)winkels tot uiteindelijk het gewenste is gekocht.

Ik ben dan benieuwd wie van U tweeën dan na twee weken nog steeds tevreden is met het aangeschafte artikel. Succes!


19 opmerkingen:

Leibele zei

Mazzel Tov. En Boudewijn de Groot hoort nu eenmaal met gitaren en wierrookstaafjes, en thee heel veel thee. En een heerlijke joint.

Di Mario zei

Die 20 minuten vind ik in mijn geval nog lang om kleding uit te zoeken, maar dat ik misschien de uitzondering. Maar je hebt gelijk qua knuffelen. Er zijn zoveel mensen die ik zou willen knuffelen, maar ik denk dat hun vriend/man het er niet zo mee eens is.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

Ik heb anders niet meer dan vijf minuten nodig in een kledingzaak... In de doorsnee mediamarkt ca 20 minuten.

Roelien zei

Geweldig stukje!
Die hug is mooi, gefeliciteerd met je verjaardag nog trouwens, 1967...mooi geboortejaar en wat dat winkelen betreft, ik haat winkelen. Twintig minuten in een kledingzaak of speelgoedzaak vind ik al veel.

www.brillie.nl zei

Ik doe alles nog op 78 toeren.

Mammalien zei

Dank voor deze tip. Ik ga het eens doen! Overigens denken de meeste van ons hier thuis altijd heel lang en diep na over aan te schaffen spullen en hebben zelden ergens spijt van

Salty Letters zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Salty Letters zei

Boudewijn de Groot.... wie zal / kan hem evenaren?
Heerlijke stem heeft die man.
En zoals jij jouw dag beschreef was het er één met een gouden randje.
:D

Laurent zei

Jezus, na slechts zes weken Amerika denk ik bij Pick-Up aan een auto.
Ik moet mijn apparatuur eens hercshikken zodat ik mijn pick-up ook weer kan gebruiken, ik heb teveel mooie oude platen.

suske zei

ik heb geen pick up meer en ook alle ouwe platen zijn weg.
Sommige heb ik op cd gekocht en da's reuze makkelijk.
Maar het vinyl is terug in opmars heb ik me laten wijsmaken.

Redstar zei

Qua kleding hoef ik nooit na te denken. Ik koop altijd een 501, wat shirts en/of flanelen blousen. ik kan in die 20 minuten dus 20 keer winkelen :D

Anoniem zei

Dat is een leuk experiment maar kan wel raden wat de uitkomst van zo'n experiment zal zijn :)

Renesmurf zei

Vooraleerst Van Harte Gefeliciteerd!

Ik kreeg altijd speelgoed voor mijn verjaardag en van sinterklaas, en als ik zelf wat wilde kon ik daar voor sparen, van mijn zakgeld.
En tegenwoordig doe ik altijd maar wat, qua kleding en zo.

CiNNeR zei

Nog gefeliciteerd!!

Heb geen kinderen maar als ik ze had, weet ik niet of dat zo'n geslaagd experiment zou zijn. Maak je het kind niet wat besluiteloos op die manier? Buiten dat de concentratie nooit twee dagen blijft bestaan ;)

Terrebel zei

@Cinner: Precies mijn punt! Daarom zijn zoveel volwassenen besluiteloos...ze geven zichzelf veel te veel tijd om te kiezen...Bedankt voor deze aanvulling op het punt dat ik wilde maken.

ollie zei

Eerst en vooral een gelukkige verjaardag en wat de kinderen betreft , daar heeft Ollie nog nooit over nagedacht !

Zuster_Klivia zei

Beter laat dan nooit: alsnog van harte met je verjaardag! Ik lees net dat je er een mooie dag van hebt gemaakt. Goed zo!

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd Terrebel ;)

No kids hier en hou niet van shoppen, maar snap je punt :)

CiNNeR zei

Niets te danken :)