Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, september 28, 2010

Slim hè?

Deed het gisteren nog maar even rustig aan want ik bleek toch wat last te hebben van de gevolgen van het feestje zaterdag. Maar goed, een paracetamolletje, veel water drinken en op tijd naar bed en dan gaat het weer. Maar eigenlijk is dat natuurlijk niet meer dan symptoombestrijding.

Vrij onschuldig, nog en lang niet zo ingrijpend als de symptoombestrijding die de ziekenfondsen voorhebben. Om de kosten van ziektebestrijding te hanteren heeft men besloten om NIET de oorzaken maar de gevolgen aan te pakken. Zo zal niet worden bezuinigd op de bureaucratie of op de salarissen van management of extern personeel.

Er zal zelfs niet gekekeken worden of sommige processen wellicht wat efficiënter en "kosten neutraler" kunnen worden uitgevoerd. Welnee: ze halen gewoon weer wat uit het basispakket en verhogen de basispremie. Natuurlijk wordt ook het eigen risico verhoogd en zo zal de gemiddelde burger ruim 200 euro per jaar meer dan nu aan ziektekosten kwijt zijn. Gewoontegetrouw krijgt men voortaan minder voor meer geld.

Het systeem van de ziektekosten-verzekering is zélf ziek maar wie gaat die beter maken? (Tussen haakjes: Hoe is dat eigenlijk in België geregeld?)

Er wordt sowieso teveel gekeken naar symptoom-bestrijding en te weinig naar oorzaken.

Ook bijvoorbeeld in de behandeling van arbeidsongeschikten. Hen allemaal van een basis-uitkering voorzien is duur en dus worden ze gemakshalve als arbeidsGESCHIKT gezien. De Nederlandse gehandicapten moeten dus maar massaal aan de (deeltijd)baan. Misschien kunnen ze de banen innemen van al die moeders die vanwege de gestegen kosten van kinderopvang weer noodgedwongen thuis zitten?

Dat wordt nog lachen: ziet U een rolstoeler al met een dienblad op schoot de directiekamer inrijden om het management van DSW van koffie en thee te voorzien? Of nog leuker: een kantinejuffrouw op krukken! "Meneer, kunt U zelf even dat broodje uit de vitrine pakken, de kassalade opendoen, Uw geld daarin leggen en het wisselgeld pakken? Bedankt."

Nog eentje dan: een loodgieter met een polio-handje:"Mevrouw, als U dit lek dicht wilt hebben moet U samen met mij in het gootsteenkastje kruipen; Als U dan de moersleutel vasthoudt, draai ik wel aan de zwanenhals."

Genoeg gelachen.

Dat vindt ook het management van de Publieke Omroep: Wég met amusementsprogramma's zoals Bananasplit en Wie van de Drie. Als mensen willen lachen of naar sport willen kijken dan zappen ze maar naar de commerciële omroep. Als gevolg van deze op handen staande beslissing zullen sponsors van de Publieken zich terugtrekken waardoor het duurder wordt om de overgebleven programma's te produceren.

Ook de NS bezuinigen liever op conducteurs dan op de kosten van management. Door het openzetten van de OVchip-poortjes is er geen personeel meer nodig dat naast de poortjes staat uit te leggen hoe het systeem niet werkt. Daarnaast zijn er geen conducteurs meer nodig op de treinen omdat binnenkort elke reiziger verplicht door de OV-poortjes moet. Slim hè?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gloria Stuart en James Heselden


12 opmerkingen:

Ollie zei

De opname verzekeringspremie loopt zodanig de spuigaten uit , dat mensen ze niet meer kunnen betalen ! , hoe ouder ge wordt hoe duurder en soms rampzalig duur voor de behoeftigen.
Terrence je staat in de rechtse kolom op Ollie's blog als je een nieuw item schrijft komt ide bovenaan , indien problemen geen probleem is dan weer weg!

Leibele zei

Als ik amusement wil zien en horen kijk en lees ik gewoon alles van wat zich binnen en buiten de parlements gebouwen in Den Haag en naaste omgeving plaats vind. Wanneer ik daar genoeg van heb doe ik datzelfde met het Stadhuis, Provinciehuis en de club gebouwen van de politieke partijen en de omroepen.

Ik zie weer krakers op de barrikaden verschijnen, grote stakingen en oproer. En als ik nog niet genoeg amusement heb gekregen zie ik de historische beelden van weleer. Veen afgravingen, bosplannen, belastingsplaatjes voor fietsers, met die gaatjes er in voor de herkenbaarheid wie er steun trekt en een paling oproer.

Jetje zei

Sinds we hier in het land der Belgen mogen meedoen met hun zorgverzekeringen, betalen we breeduit lachend onze premie. Die ligt namelijk ietsje (haha, ietsje teringveel!!) lager. Er is hier een basisverzekering en dan kan je kiezen voor een hospitalisatieverzekering om alle kosten helemaal vergoed te krijgen. Niks nie alle maatschappijen naast elkaar en alle mogelijke combinaties nazien. Het is basis of basis met hospitalisatie. Klaar.
Bij de apotheek hebben we voor 98 cent een antibioticakuur gehaald en die 98 cent krijgen we nog terug ook!
We zijn erg blij dat we nu in België zitten. (Zeker nu ik net las dat de PVV toch wat te zeggen krijgt. Niet te geloven!)

Roosnans zei

ohoh, wat ben je weer heerlijk opstandig! Maar je raakt wel weer een punt natuurlijk!

grtz!

Di Mario zei

Ik zal het niet snel zeggen, maar qua zorgverzekering kunnen we beter naar België gaan als ik Jetje mag geloven.

Love As Always
Di Mario

suske zei

kom maar allen naar Belgie.
Hier is het tenminste nog een beetje leefbaar.

Renesmurf zei

Nee, de toplonen moeten omhoog en zeker niet naar gekeken worden, de betalen betaalt maar wat meer en krijgt er minder voor.
Betalen voor mocht het eens nodig zijn, en als het nodig is alsnog weer betalen.


Maar naar het land van de belgen gaan zie ik ook niet zitten.

Bertie zei

Waarom niet?
Als ik het kon betalen zou ik het serieus overwegen!

Anoniem zei

Idd, elke keer als je denkt 'het kan niet debieler, dan krijgen ze het toch voor elkaar'!!

Hen®y zei

En dan krijgen we ook nog de bezuinigingen van het kabinet Rutte-Verhagen bovenop! Daar gaan we onze vingers bij aflikken volgens de Heer Rutte! :(

Redstar zei

Ze roepen hier telkens dat het in Denemarkeen zo goed werkt, en dat klopt. In Denemarken heeft men nog steeds niet die torenhoge premie voor zorgverzekering. HEt kan dus wel/

Anoniem zei

flink balen :( die bezuinigingen
ctje