Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, september 26, 2010

Rotterdam Loves Burlesque

Boek nummer 21 van dit jaar is "Waar zijn de bitterballen?" van Annette Birschel en houdt de Nederlanders een Duitse spiegel voor; Hoe ziet men ons in het buitenland? Af en toe zeer verhelderend.

Zijn Nederlanders bijvoorbeeld écht zo op de centen? Vermoedelijk niet. Anders zouden niet zo veel mensen geld lenen via sites als saldodipje.nl. Via die site kun je bijvoorbeeld 500 euro lenen. In ruil daarvoor wordt je geacht binnen een maand 625 euro terug te betalen. Ze hebben het lef om maar liefst 25 procent rente te vragen! Al noemen ze het dan "verwerkingskosten" omdat het simpelweg verboden is zulke absurde percentages aan rente-vergoeding te vragen. En ja, er zijn mensen die hier in trappen. Hoe ik dat weet? Simpel: als burgers écht zouden nadenken zouden dit soort woekeraars niet bestaan.

Leuke weekenden bestaan ook en ik kan het weten...;-)

Eerst had ik vrijdag vriendin Hester op visite. Met haar lekker zitten kletsen over het in eigen handen nemen van je leven en dergelijke zaken meer. Ook met de collega van wie ik vannacht een lift kreeg zitten praten over nagenoeg hetzelfde onderwerp.

Mensen laten zich graag leiden door wat ze via de media vernemen. Alsof ze vergeten zijn dat ze zélf uitstekend in staat zijn te bepalen hoe ze willen leven. Natuurlijk is het fijn als de omstandigheden je een handje helpen maar zelf kun je ook wat doen om je leven te veraangenamen!

Neem nu het feest waar ik gisteren mocht werken. Een fantastische organisatie en toffe mensen. Wat wil een mens nog meer? Mooie dames in pikante lingerie? Die waren er ook...

Ook vriendin Daniëlle was er en ook zij heeft zich geamuseerd.

Het was ook grappig dat ik door diverse mensen werd herkend. Sommigen hadden mij zien rondlopen op Valtifest, anderen herkenden mij van het TV-programma "Weten Zij veel" en weer anderen herkenden mij als de neef van mijn nicht. Echt waar.

Heb ook mogen kennismaken met een aantal bijzonder aardige mensen dus ja, het was een bijzonder geslaagd feest, dat Rotterdam Loves Burlesque.


10 opmerkingen:

suske zei

woekeraars zijn van alle tijden en bepaalde groepen mensen leren het nooit.
Soms herkennen de mensen je meer dan je lief is.
Ik krijg soms groeten van mensen die ik absoluut niet ken, maar zij kennen mij van toen ik nog aan het loket werkte.
zo zie je maar.

Sjoerd zei

Doet me plezier dat je je hebt geamuseerd daar. Lenen is van alle tijden. Daarvoor was vroeger het pandjeshuis. Ik weet niet eens of die er nog zijn...

Renesmurf zei

De media bepaalt meer dan mensen ook maar vermoeden. Zo ontstaan rages, hits en ook meningen!

Di Mario zei

Helaas zijn er nog steeds mensen die erin trappen zou je zeggen, maar dat is ook een van de redenen dat een wehkamp en neckerman nog steeds bestaan.

Love As Always
Di Mario

Ollie zei

Mensen die door de media gestuwd worden ... triestig dit allemaal te horen. Psychologen zijn er in overvloed in de media en reclamewereld , zoekend naar de zwakke plekken van de mens en potentiële kopers.
Fijn dat je genoten hebt Terrence.

Bertie zei

Terrebel, geloof jij echt dat de mensen zelf in staat zijn hun levenswandel te bepalen? Dat geldt m.i. lang niet voor iedereen, dat dènken ze alleen maar.
btw ik keek ook naar de kennisquizz maar wist niet wie jij was; mijn gezichtsherkenningsvermogen is absurd slecht, helaas..

Leibele zei

Woekeraars kom je overal tegen. Als mensen daar in willen trappen komt dat voornamelijk doordat ze teveel uitgeven. En vaak buiten hun eigen schuld. Niet alleen de woekeraar verdient er aan , maar ook zenders zoals RTL4.

Terrebel zei

@Bertie: De overheid doet stinkend haard haar best om burgers te laten denken dat zij hun eigen lot niet kunnen bepalen. Het tegendeel is waar. Maar tot op zekere hoogte natuurlijk. Zo heeft iemand in een rolstoel weinig keus als de regering de invaliden-uitkering verlaagd. Maar de persoon in kwestie kan wél gaan protesteren in plaats van lijdzaam toezien. En dát bedoel ik, onder andere.

BTW: Ik was degeen die opeens niet meer op de naam van Jack de Vries kon komen...Schande over mij! ;-)

Salty Letters zei

Niet om het één of ander maar binnenkort komt Salty naar Rotjeknor. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Body worlds.
Erg?
Geen idee, doesn't matter.
Wil het gewoon zien, met eigen ogen.
En met mister X.

Redstar zei

De woekeraars gaan gouden tijden tegemoet als Bruin er zit. Jammer voor de gene die er instinken.