Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, september 09, 2010

Netwerkborrel

"De Foundation en het Imperium" van Isaac Asimov is boek nummer 18 van dit jaar en toont weer dat die man zijn tijd ver vooruit was. In 1951 beschreef hij al een toekomst van e-mail, e-readers, magnetrons en zelfs de taser!

Men hoeft mij niet te bedreigen met een taser om het huishouden te doen. Ik was, strijk, maak de vuilnisbak schoon (Ook aan de binnen- en onderkant!), neem dagelijks een minuutje de WC-pot onderhanden, verzorg de goudvissen, doe de afwas maar ben ook niet te beroerd om af en toe een plankje op te hangen. Soms ben ik jaloers op die mensen die met zijn tweetjes zijn en daardoor de taken in huis kunnen verdelen. Maar dat is maar soms...;-)

Verschillende buren, vrienden en combinaties daarvan zagen mij al strijken, afwassen of zwabberen. En morgen kunt U mij zien!

Vrijdagavond om 20.30uur bij de AVRO op Nederland 3: Weten zij Veel. Deze algemene kennisquiz wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en in de aflevering van morgen ben ik even te zien. In de afleveringen van volgende week en de week daarop ben ik wat langer in beeld. Hoewel dat voor sommigen een reden kan zijn om juist NIET te kijken...;-)

Weer meer mensen kijken rond op het internet. Dat merk ik ook aan het aantal hits op dit weblog. Dat is direkt na de vakantie-periode gestegen van gemiddeld 35 naar gemiddeld 45 per dag. Logisch ook, want meer mensen zitten weer op het werk en velen daarvan zijn ambtenaar...;-)

Via het tellertje kan ik ook zien op welke tijden de bezoekers langskomen. En tenzij er bedrijven zijn die een lunchtijd hebben ingesteld van tussen 10 en 11 en bijvoorbeeld tussen 3 en 4 zitten opvallend veel mensen weblogs te lezen onder werktijd. Zelf heb ik daar geen enkele moeite mee maar sommige werkgevers misschien wél.

Mijn huidige "werkgevever" is het DWI en via hen was ik vanmorgen weer op cursus. Om 's middags naar fysiotherapie te gaan en het een en ander te regelen voor aankomende entertainment-opdrachten. En vanavond is er een netwerkborrel.

De link van vandaag is voor hen die het handig lijkt bij te houden waar zij zoal hun uren aan besteden.


10 opmerkingen:

Anders zei

DWI ?

Mammalien zei

ach, als eigen baas mag je 24 uur per dag werken en blogs lezen, en huishouden doen, en op je kinderen passen, etc etc... (dus mogen er alsjeblieft 48 uur in een dag??)

Di Mario zei

Die link ga ik maar niet gebruiken, want ik weet al dat ik dan geen tijd meer over heb om jouw log te bezoeken ;-)

Love As Always
Di Mario

Anoniem zei

Als ik niet vergeet volgende week ff kijken, morgen lukt niet.

Ctje

Sjoerd zei

Ik denk dat een groot deel van de tijd die we werknemer doorbrengt op internet door de baas gedoogd wordt om de werknemer te behouden.

suske zei

ik ga bij mijn werkgeven weinig op internet. Moeten ze niet teveel weten wat ik allemaal doe daar.
En mijn blog kennen ze ook, dus...

Pasula zei

Leuk dat je op tv bent! Popstars heb ik vorige week al moeten missen door het voetbal dus daar kijk ik vanavond naar, maar ik ga het opnemen.
Tja en die tijd... ik zit op een dag 9 uur op het bedrijf en mag daar voor mezelf een pauzetijd van een uur afhalen. Soms maak ik tussendoor een lange wandeling en soms lees ik blogs. Het is dus wel degelijk m'n eigen tijd, alleen in de huidige maatschappij mogen mensen zelf vaak hun tijd indelen en is de lunchtijd van half 1 tot 1 uur een beetje ouderwets. ;-)

ollie zei

Baas volgt ook "blunderboek" op mijn werk , hij geeft soms ook ideeën voor de blog. Maar je mag natuurlijk niet overdrijven !

Redstar zei

Tja, ik ben eigen baas, en doe dus precies dat wat ik wil ;)
Tv kijk ik bijna niet, dus ook vanavond niet.

Bertie zei

Vergeten, jammer. Volgende keer beter.