Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, september 29, 2010

Natuurlijk

Buurvrouw Linda was zo goed om mij gisteravond laat te vergezellen tijdens een kopje thee in afwachting van mijn zoon die uit school kwam. Uit school? 's Avonds laat!? Yep. Vanwege lustrum-activiteiten hadden de jongelui 's avonds les, in plaats van overdag.

Des middags waren ze masaal in het IJ gedoken vanaf het strand van Blijburg. Reuze gezellig! Vandaag moet die arme jongen helaas naar de orthodontist én naar de kaakchirurg! Je zou bijna medelijden met hem krijgen...;-)

Gisteren een uurtje of wat bezig geweest met het redigeren van m'n eerste eigen boek en vriend Pieter geholpen met een computerprobleempje: zijn mail-programma had van zijn anti-virus programma geen toestemming om het internet op te gaan. Wél veilig, níet handig.

Zoiets als het afsluiten van een regeerakkoord met iemand wiens ideeën totaal niet stroken met de jouwe. Het is veilig omdat je jezelf dan "Minister-president" mag noemen en niet handig omdat Rutte en Verhagen voor elk van hun plannetjes de toestemming nodig hebben van Geert Wilders. Die laatste heeft dan de feitelijke macht in handen; Als CDA en VVD een plan niet aanpassen naar de wensen van Zijne Dictatoriale Blondheid zal er nooit sprake kunnen zijn van uitvoer van die plannen.

Eigenlijk kunnen alleen de CDA-leden op het partijcongres van komende zaterdag roet in het eten gooien van het Kabinet Bruin I. Maar ach, tenzij de nieuwe regering besluit dat de premier voortaan voor het leven wordt gekozen hebben we binnen een paar maanden weer nieuwe verkiezingen. Wellicht nog voor het einde van het jaar.

Ruim voor het einde van het jaar zullen de kompels die al zo lang vastzitten onder de grond in Chili het daglicht weer mogen aanschouwen. Tot grote vreugde van deze mijnwerkers en hun geliefden natuurlijk.

Het is natuurlijk níet natuurlijk om de natuur te helpen. Ingrijpen in de natuurlijke gang van zaken is sowieso niet goed. Moeder natuur pikt dat niet en stuurt dan modderstromen af op dorpen en zo. Zoals recentelijk in Mexico, bijvoorbeeld.

Je kunt verdedigen dat die tientallen doden daar te wijten zijn aan een natuurlijk fenomeen. Mee eens. Zolang je het ingrijpen van de mens als natuurlijk fenomeen ziet. Door met name ontbossing zorgt de lokale bevolking (samen met buitenlandse maatschappijen die hen daarvoor betalen én er zelf geen last van hebben) ervoor dat regen en modder geen natuurlijke tegenstand in de vorm van boomwortels ondervinden. Maar ja, ook het gedrag van de mens is niet minder dan natuurlijk.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tanja Nijmeijer


12 opmerkingen:

Pasula zei

"Zijne Dictatoriale Blondheid", meesterlijk gevonden.
Ja het is niet echt een slim kabinet lijkt me, maar de tijd zal het uitwijzen.
Enneh in het IJ gedoken?? Wow dat zal koud geweest zijn!

Ollie zei

Inderdaad , de tijd zal het wel uitwijzen , hoe lanng deze regering kan duren ! Het valt wel op , hoe ze in Europa het linkse idee trachten uitschakelen , zelf geeft Oole deze regering geen schijn van kans ... De tijd zal leren. Voor Oliie des te meer te strijden voor het linkse idee !

Sjoerd zei

Maar dat kun je de mensen die daar verdronken zijn niet kwalijk nemen. Een boom omzagen zonder er nieuwe voor te planten is goedkoper...

Renesmurf zei

Mensen weten wat ze doen, maar geld is belangrijker, zo moeten we vooral kip blijven eten.

Het CDA wil zelfs met 1 zetel nog wel regeren, die zijn daar zo geil op.

En niet het internet opgaan is wel de kleinste kans op virussen, niet aan het verkeer deelnemen is ook goed voor je verkeersveiligheid.

Bertie zei

Je had het weeer druk, begrijp ik en je zoon ook. Dat koude Y, ik huiverrrrr...
Ik ben benieuwd naar je boek!

Peter zei

Gelukkig vergeet je niet verder te schrijven na de natuurrampen: De lokale bevolking is op meerdere manieren slachtoffer.
Hoe zou de familie van Tanja N. zich nu voelen..?

Di Mario zei

Je bent een mooie bijnaam voor blondie gevonden. Blijft altijd jammer dat de bevolking de lasten heeft en de bedrijven de winst.

Love As always
Di Mario

Redstar zei

De CDA leden kiezen voor mee regeren. Deze lui hebben er alles voorover ons hun wil op te leggen. Ze verkopen zelfs hun ziel aan de blonde duivel

Liesbeth zei

Je eerste eigen boek, met korte verhaaltjes? Ik koop 'm wel! Ben benieuwd. Ze kunnen die mannen nu eerder bevrijden dan gedacht maar het duurt nu al veeeels te lang!

Anoniem zei

mmmm misschien moeten de verkiezingen maar opnieuw...... wat er nu allemaal geroepen word daar word je echt niet blij van.

ctje

www.brillie.nl zei

Met dit weer het ij in duiken? Nerds. Ik moet er niet aan denken.

Dimitri Delamontagne @ Vilvoorde zei

"We staan stil bij ht overlijden vn Tanja Nijmeijer"...ging ik ook maar zó dood om dan naderhand blijk te geven (van) net feller te leven. Intussen is Tanja fotogenieker geworden dan "El Ché" zelf. Hasta la victoria Siempre*, Tanja Guevara

*to victory always/ Ever onward to victory/ toward final victory, forever!
(Tot de overwinning altijd)