Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, augustus 08, 2010

Verkeerd

Het was weer een fijn weekend en hoewel m'n verkoudheid en m'n slechte heup mij parten spelen valt dat natuurlijk in het niets vergeleken met de bosbranden, overstromingen, oorlogen en explosies in de wereld. En het huwelijk van Robbie Williams.

Trouwen, scheiden, trouwen, scheiden, trouwen, scheiden...in onze samenleving wordt het als volkomen normaal beschouwd om drie maal te trouwen en driemaal te scheiden.

Omdat wij onszelf zo geweldig vinden veroordelen wij culturen waarin mensen aan elkaar worden uitgehuwelijkt of waar mensen drie officiële partners tegelijk hebben.

Zij zijn namelijk anders en dus is dat verkeerd. Mensen met andere eet-gewoontes hebben verkeerde eet-gewoontes, mensen met een andere geloofsovertuiging hebben een verkeerde geloofsovertuiging, mensen met een andere sexuele voorkeur hebben een verkeerde sexuele voorkeur en ga zo maar door.

Sterker nog -en ik vind dit onvoorstelbaar- er zijn mensen die een hekel hebben aan anderen uitsluitend omdat die een andere huidskleur hebben of op een andere manier in dezelfde god geloven!

Wie heeft ooit bepaald dat "anders" synoniem staat voor "verkeerd"?


12 opmerkingen:

Marco zei

We zijn toch allemaal anders in elkaars ogen? Jij lijkt niet op mij, ik niet op jou. Anders is niet verkeerd. Anders is goed.

Zuster_Klivia zei

Anders is prima wat mij betreft.

Maar uithuwelijken vind ik een slecht voorbeeld in je rijtje. Ik ben nl ook een GROOT voorstander van eigen keuzes maken. Alles dat gedwongen is, is in mijn optiek niet goed.

Laurent zei

Zowel in het geval van uithuwelijken als het hebben van meerder partners zijn het wel meestal de vrouwen die de klos zijn en geen keus hebben.
Daar wordt ik toch niet zo vrolijk van, alhoewel ik het met je eens ben in beginsel open proberen te staan voor dingen die anders gedaan worden in andere culturen.

Sjoerd zei

Gelukkig zijn geen twee mensen hetzelfde. Ik ben overigens al meer dan 40 jaar samen met mijn vrouw...

Wondelgijn zei

Hmmmm, geen idee wie dat verzonnen heeft! Maar, ik was het in ieder geval niet!! ;-)

Redstar zei

Ik trekk me nergens wat van aan en laat een ander doen wat hij/zij doen moet.
Anders is vaak wel leuk vind ik.

Di Mario zei

Is anders niet het synoniem van wat ik niet gewend ben. Is dat geen tekortkoming van mezelf?

Love As Always
Di Mario

Leibele zei

Dat waren Kain en Abel.

Anoniem zei

We leven in een gekke wereld, waar het idee vandaan komt dat iedereen moet denken, geloven en er uitzien als de massa, geen idee.

In sommige gevallen heb ik weleens het vermoeden dat degene die zo hard oordelen jaloers zijn, mensen die anders en dus verkeerd zijn/doen, vragen zich namelijk meestal niet af wat massa van hun denkt en das een hele zorg minder.

Anoniem zei

euuhhh ik vind anders niet verkeerd hoor.

ctje.

Terrebel zei

@Zuster Klivia en @Laurent: Veel vrouwen die worden uitgehuwelijkt zijn zelf voorstander van dat systeem. Door uithuwelijken te verbieden zou hen hun vrije keuze worden ontnomen. En dat mag natuurlijk niet. Toch?

Wondelgijn zei

Wat mij betreft ben je welkom!! :-) Graag zelfs! ;-)