Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, augustus 12, 2010

Tonijn

Gisteren hadden m'n zoon en ik een ontmoeting met een zekere weblogger (ene Redstar. Klinkt bekend?) en diens zoon. Behalve dat het een zeer gezellige middag werd in het wonderschone Middelburg en de weergoden ons gunstig gezind waren bespraken wij ondermeer de volgende theorie:

Stel dat de PVV subliminale boodschappen verstuurt via de televisie -er van uit gaande dat er vooral door mensen die wat minder vaak voor zichzelf nadenken wordt gekeken...Zou dat wellicht de grote aanhang van Geert Wilders verklaren?

Natuurlijk spraken de zeer gewaardeerde collega-weblogger en ondergetekende over meer zaken maar dat gaat U lekker verder niets aan...;-)

Vanuit Amsterdam is het zo'n drie uren treinen naar Middelburg. Alltijd gezellig, zo'n lange treinreis. Zo kwam ik gisteren in contact met een stel jonge Amerikanen die net terug waren van een verblijf van zes weken in Oeganda. Eén der dames bleek nagenoeg bij mijn oom om de hoek te wonen. In een voorstad van Chicago, USA!

In dat verre land dat in 1492 werd ontdekt door Columbus (en 500 jaar daarvoor door de een of andere Viking en nog eens een paar eeuwen daarvoor door een vooralsnog onbekende Chinees) verdienen topmanagers vele miljoenen per jaar. Althans, dat krijgen ze.

Hetzelfde geld(t) voor de top van het bedrijfsleven in Nederland. De bedrijven zelf claimen dat ze de directie-leden zoveel moeten betalen "omdat die anders naar het buitenland vertrekken".

Nou, laat ze lekker proberen om zich een plekje te verwerven in de top van een Amerikaans bedrijf. Wedden dat ze dat niet lukt? Met hangende pootjes zullen ze terugkeren naar Nederland en genoegen nemen met iets minder dan een half miljoen per jaar.

Dat is het gemiddelde jaarsalaris van de Japanse topmanager.

Overigens is het helemaal niet bewezen dat wie meer geld krijgt ook beter presteert.

Evenmin is bewezen dat Omega-3 een gunstig effect heeft op de gezondheid. Toch moeten wij het goedje masaal tot ons nemen door meer vis (en volgens een enkele reclame-boodschap ook boter) te consumeren.

Wat men gemakshalve de burger "vergeet" te vertellen is dat er nu al een tekort aan vissen dreigt door overbevissing en dat veel vissoorten inmiddels zó vol zitten met dioxines en andere vergiften dat het eten daarvan onze gezondheid schaadt.

Zelfs de overheid is zeer passief wanneer het gaat om ons te waarschuwen voor het eten van tonijn.


10 opmerkingen:

Anoniem zei

Mmmmm ik vond eigenlijk zalm wel lekker tot ik je bog las...

Ctje

Anoniem zei

Goed dat je schrijft over de tonijn. Ik heb zelf pasgeleden besloten deze vis niet meer te eten. Hoe lekker ik hem ook vind. Dan maar een haringje (of harinkje) extra eten. Groetjes Buuv D.

Di Mario zei

Mmmmmmm, vis eet ik voornamelijk omdat ik het lekker vind. En ik denk dat ons eten aan alle kanten rammelt, dus vis hoort daar ook vast bij.

Ik denk dat GW voornamelijk zo groot is door de aandacht die hij krijgt.

Love As always
Di Mario

Marco zei

Goh, als ik dat had geweten had je wel ff een koffiepauze in Bergen op Zoom kunnen houden :-)

Pasula zei

Alle met mate eten, dus ook vis alhoewel ik een liefhebber ervan ben.
Leuk dat je Redstar ontmoette!

Redstar zei

Voornamelijk tonijn zit vol zilver. Het is dus zeer bedenkelijk om dit meer als 2 keer per week te eten.
Vis vind ik iig herlijk. Van Geert heb ik niets nodig, behalve dat hij opsodemieterd.
EN de dag was geslaagd jawel.

Morgaine zei

Ja sommige mensen vinden denken moeilijk, tenzij het ze persoonlijk raakt maar dan nog.

Wat betreft America, ik mis Captain John Smith uit Engeland en Pocahontas, hahahaha

managers, ook helemaal mee eens, er zijn mensen die werken, echt werken en meer behoren te verdienen hoe laag de baan ook is, en anderen lopen de kantjes ervan af, korten zou ik zo zeggen? Als het vanuit de soos kan moet dat ook bij een werkgever kunnen als waarschuwing ofzo.

Omega 3, jaaaaaaaa ik eet dus bijna geen vis, paar keer per jaar krijg ik trek in kibbeling, dat is dan ook het enige wat ik echt lust en lekker vind, veel geprobeerd. En ik dacht, laat ik Omega 3 gaan slikken, ik ben een week misselijk geweest en stopte met eten :S

Na één dag stoppen voelde ik mij weer normaal, niet alles is voor iedereen goed, luister naar je eigen lichaam, die vertelt echt wel wat je nodig hebt en wat NIET.

En te gek dat jullie zo'n fijne meeting hebben gehad en met de trein naar Vlissingen heb ik eens gedaan, hahaha ja 3 uur treinen maar zeker de moeite waard :D

XXX

Leibele zei

Je had vroeger en restaurant keten die, als ik het me goed herinner North Sea fish quick restaurants heette. En dat vond ik een uitstekende benaming, een eerlijke benaming.

Salty Letters zei

Leuk, zo'n ontmoeting.

Sjoerd zei

Ik eet zeker i maal per week vis. Vlees eten is ook al niet zo gezond meer. Straks zijn we allemaal konijnen en eten we alleen nog maar groenvoer.