Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 05, 2010

Recensie

Vanmorgen, onderweg naar een workshop website-optimalisatie, kwam ik een zekere fractievoorzitter van een zekere hoofdstedelijke socialistische partij tegen op straat.

Op de cursus werd ons het een en ander bijgebracht over website-optimalisatie (verrassend, niet? ;-)) Wij kregen ook een aardige huiswerk-opdracht mee.

Ooit sprak ik voor een opdracht met een "manager personeel en organisatie" én met de "woordvoerder public relations" van datzelfde bedrijf.

Gewoon met de secretaresse en de reclameman dus.

"PR-zaken" is zo'n typisch bedachte functie die ooit werd uitgevoerd door "de baas" of een lid van de organisatie die toevallig beschikte over een vlotte babbel.

Ongetwijfeld zijn er PR-medewerkers die hun salaris meer dan waard zijn maar waarom zou de Brandweer moeten beschikken over reclamemensen? Hoeveel mensen stappen in geval van brand naar de concurrentie? Zelfs na een slechte recensie?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Mitch Miller

8 opmerkingen:

  1. Er zitten inderdaad heel wat mensen op functies die wellicht overbodig zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een zeker gaf mij daarop een antwoord, dat ik weer vergeten ben. Komt vooral omdat ik moest onthouden wie hij of zij ook al weer was. Nou ja, een broer of zus van een zwager, en daarvan weer een achter kleinkindje. En daarvan weer een neef of nicht. Het ging over Wilders, dat weet ik nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan ben ik inkoper, verkoper, reclameman, adviseur tegelijk. Gelukkig blijft het contact met de klant.. want dat is het leukst.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niet overal hoeft reclame voor gemaakt te worden, soms is er weleens een overkill. Maar goed, die mensen moeten ook eten. ;-)
    (nee ik zit niet in de reclame maar ben wel blij met onze afdeling marketing die ook leuke dagjes uit regelt).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nu je het er toch over hebt. IK ben van mening dat het halve bedrijfsleven op ongeschikte overbodige mensen draait.
    Toch, een beetje concurentie kan geen kwaad

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja concurrentie bij de brandweer, nog even en dan hebben we concurrentie bij de politie als je 112 belt...

    'Welk corps wilt U dat er komt?'

    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Morgaine: Zonder gekheid: in een zeker land van onbegrensde mogelijkheden is het dagelijkse praktijk dat ambulance-diensten elkaar beconcurreren..."Rijdt met ons mee en krijg een gratis MP3-speler"

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem18:54

    PR, das toch die afdeling waar je meestal naar wordt doorverbonden als de rest het niet weet? (lees: er geen zin in heeft)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!