Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 25, 2010

Nepal

"Foundation" van Isaac Asimov is boek nummer 16 van dit jaar. Aangezien ik mij jaren geleden heb voorgenomen tenminste twee boeken per maand te lezen zit ik voor dit jaar lekker op schema. In dit eerste van zes delen van de Foundation-serie maakt de lezer kennis met de "wetenschap" der psycho-historie; Op basis van gegevens uit heden en verleden extraheren hoe de toekomst er uit komt te zien.

Mijn toekomst krijgt wellicht een nogal aparte wending. Vandaag is mij namelijk gevraagd of ik interesse heb in een TV-programma rond mijn persoon. Ikke in een reality-serie? Een camera die volgt wat ik zoal doe in mijn leven? Tsja, waarom niet, eigenlijk? Er zijn tenslotte ook mensen die er genoegen in scheppen te lezen wat ik beleef dus wellicht zijn er een paar mensen die dat ook daadwerkelijk willen zien.

Enfin: vandaag werd ik geïnterviewd (de interviewer was -en hoogstwaarschijnlijk is- ruim twee meter lang. Afgezet tegen mijn 1.40m vormde dat een alleraardigst contrast. Maar dit terzijde.) ten bate van de opdrachtgever van de betreffende produktie-maatschappij en binnenkort hoor ik er meer over.

Verder vandaag een leuk potje gezien. Nee, niet de zangeres Pink (Onze excuses voor deze ontzettend flauwe grap. De Redactie) maar ik refereer aan de voetbalwedstrijd Ajax versus Dinamo Kiev. Als Amsterdammer doet het mij deugd dat "mijn cluppie" door is in de Champions League.

De eerste helft hadden de Ferman en ik gemist omdat wij eerder op de avond naar de film waren geweest. Wij zagen Jackie Chan voor het eerst in 30 jaar een man van zijn werkelijke leeftijd spelen in de remake van Karate Kid. Jayden -zoontje van Will- Smith speelde een overtuigend recalcitrant mannetje dat niet graag in elkaar geslagen wordt.

Ook homo's worden niet graag in elkaar geslagen en mede daarom is er regelmatig ergens op de wereld aandacht voor hun zaak in de vorm van een gayparade. Vandaag was het de beurt aan Nepal.


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh, hardstikke tof! Ben erg benieuwd hoe het af gaat lopen!
En dan zien we je ook gewoon lekker op de bank met je boek.....
groetje SillyMe

Di Mario zei

Het is en zal nooit mijn cluppie worden. Maar.. feliciteren doe ik je wel. Het is goed voor het nederlandse voetbal. Dus.. voor de punten.. ver komen graag.. maar ehhh, de finale mogen jullie verliezen ;-) (owh.. die is erg.... dat meen in maar gedeeltelijk)

Love As Always
Di Mario

Anoniem zei

Eerder vandaag las ik dat de reallifesoap over Wesley en Yolanthe niet doorgaat, ze hebben groot gelijk dat ze liever jou volgen. Stukken interessanter ;)

Redstar zei

Ik hoop wel de serie uiteindelijk als Dvd box te kunnen kopen, want ik kijk zo weinig tv, ik zou het missen.
Of via usenet of zo. Dat mag ook :D

Mammalien zei

Nou, leuk! Krijgen alle vaste lezers een dvd-tje thuis of geef je een seintje als de tv hier aan moet?

En Asimov, ja leuk! Jeugdsentiment. Ik ga die boeken direct (weer) bij de bieb bestellen.

Renesmurf zei

Zo, wat verslind jij een boeken.
Oke,ik weblogs, maar ik sla lang niet alles op.

Gelukkig gaan de wereldverbeteraars altijd maar door.
Pure noodzaak, dat wel.