Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, augustus 17, 2010

Heet

"Het Verloren Symbool" van Dan Brown is boek nummer 15 van dit jaar. Natuurlijk gaat het weer over een eigenwijze Amerikaanse professor die in zijn eentje de wereld redt. Maar als je door deze verering heen leest wordt je interesse gewekt in symbolenleer en noëtische wetenschap. Verder is het een alleraardigst -hoewel soms wat ver gezocht- detective-verhaal.

Overal om ons heen vinden we symbolen. En overal zijn mensen op zoek naar de diepere betekenis van de dingen. De een zoekt dat in een betere gezondheid, de ander in een hogere bankrekening of in een andere manier om gewichtsverlies te bereiken.

De mens is altijd op zoek naar iets dat het leven zin geeft want blijkbaar kunnen we het niet verkroppen dat het na zoveel jaren voorbij is.

Ik ben daar geen uitzondering op en daarom blijf ook ik zoeken.

Je hoeft niet altijd te zoeken naar "het geheim van de vrijmetselarij" of naar bewijzen van het bestaan van een of ander wereldwijd complot. Nee, je kunt ook zoeken naar momenten van klein geluk.

Mijn zoon en ik vonden dat vandaag bij zijn moeder. Die lijkt op haar plek te zijn in de instelling waar zij tegenwoordig verblijft. Zij zat aardig op haar praatstoel, maakte geslaagde grapjes waar zij ook zelf om kon lachen en gaf onze zoon zelfs een spontane kus op de wang, voor het eerst in jaren!

Nu zit ik samen met mijn zoon naar de wedstrijd Kiev-Ajax te kijken. Leuk om te zien dat Luis Suarez door lijkt te hebben waarom het spelletje in kwestie VOETbal heet...;-)


6 opmerkingen:

Anoniem zei

denk dat je vooral zoekt naar een diepere betekenis als je wat ouder word.

super dat jullie vanmiddag een moment van klein geluk hadden. :)

ctje

Di Mario zei

Mooi... dat Suarez... ook het gaat snappen..

Maar nog mooier.. het geluk van je zoon.

Love As Always
Di Mario

Anoniem zei

Mooi beschreven!
groetje Silly

Redstar zei

Ik ben niet zoekende. Ik weet dat er ooit een einde komt, en daarom geniet ik van alles wat ik doe. Ik doe precies dat wat ik wil of waar ik zin in heb :)
Mooi dat moment van geluk *en genegenheid) wat jullie mochten meemaken. Zeker voor zoonlief erg belangrijk.

Roosnans zei

ontroerend mooi, dat kleine momentje en je omschrijving van die ene kus!!!

geniet!

grtzzz

ollie zei

Doe zoals Ollie , blijf zoeken ! Dat geeft innerlijke rust.